"כלכלת העתיד תתבסס על שלושה דברים: נתונים, נתונים ונתונים"
"אנו בפתחו של שחר חדש – שחר דיגיטלי, והוא משנה סדרי עולם; יש לשחר הדיגיטלי מימדים טכנולוגיים רבים, אבל מעל הכל יש דבר אחד חשוב– הנתונים", אמרה ד''ר פטרישיה פלוריסי, סגנית נשיא ומנהלת טכנולוגיות ראשית גלובלית של המכירות, בדל טכנולוגיות
"אנו בפתחו של שחר חדש – שחר דיגיטלי, והוא משנה סדרי עולם, בכל היבט בחיים הפרטיים ובכל מגזר תעשייתי. יש לשחר הדיגיטלי מימדים טכנולוגיים רבים, דוגמת בינה מלאכותית, לימוד מכונה ולימוד מעמיק, אבל מעל כל ההיבטים הטכנולוגיים יש דבר אחד חשוב מכל – הנתונים. כלכלת העתיד תתבסס על שלושה דברים – נתונים, נתונים ונתונים, ורק מי שיידע לאסוף את הנתונים, לטפל בהם, לנתח אותם, להפיק מהם ערך עסקי ולהוון אותם – ישרוד", כך אמרה ד"ר פטרישיה פלוריסי, סגנית נשיא ומנהלת הטכנולוגיות הגלובלית בדל טכנולוגיות.
ד"ר פלוריסי דיברה במפגש בכירים שנערך במסגרת Dell Technologies Forum בישראל. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות יותר מ-1,500 איש, לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
"השחר של העידן הדיגיטלי", אמרה ד"ר פלוריסי, "מתאפיין בכך שעל המנמ"ר פועלים שלושה כוחות, לעתים מנוגדים, עם דרישות: סמנכ"ל הכספים רוצה שהטכנולוגיה תסייע לטובת צמצום ההוצאות והגדלת ההתייעלות, מה שייעשה על ידי עוד ועוד מיכון. סמנכ"ל השיווק רוצה תובנות אודות הלקוחות, יכולת מיקוד ופילוח מדויק שלהם, ושיפור חויית הלקוח בערוצים התקשורת השונים. המנכ"ל רוצה להגדיל את שורת הרווח, על ידי יצירת מודלים עסקיים חדשים".
כל השלושה, ציינה ד"ר פלוריסי, "מגדירים מחדש את יעדיהם על בסיס נתונים. כמה שהם חשובים כיום, בעתיד – משקלם הסגולי יגדל עוד יותר. הכל יהיה ממוקד נתונים, הכלכלה הדיגיטלית תצרוך נתונים כדי להעצים את עצמה, ובמקביל היא תמנף את המשאבים לטיפול בנתונים ולהפקת ערך עסקי מהם. ייווצר מעגל הולך וגדל, כמעט אינסופי, של טיפול בנתונים, כי ניתן לנתח אותם בדרכים שונות, וניתן יהיה להפיק עוד תובנות על בסיס ניתוח התובנות שהתקבלו מהניתוח הראשוני. כמובן שכל הטיפול בנתונים יהיה מאובטח והולם את הרגולציות השונות".
עידן הטכנולוגיה החדשה, הוסיפה ד"ר פלוריסי, "יתבסס על טכנולוגיות רבות, מהן תשע עיקריות: בינה מלאכותית, לימוד מכונה ולימוד מעמיק; אינטרנט של הדברים; מציאות רבודה, מציאות מדומה ומציאות מעורבבת; רובוטיקה ומיכון; מאיצים למיניהם; ענן היברידי, הכולל ענן פרטי בדטה סנטר, עננים ציבוריים וענן לטובת מחשוב קצה; דור 5 בסלולר; בלוקצ'יין; ומחשוב קוואנטי".
בשנות ה-50', אמרה עוד ד"ר פלוריסי, "החלו הדיבורים על בינה מלאכותית. זה היה בתקופה שלאחר מלחמת העולם השניה, ואז החלו ליישם טכנולוגיות לטובת דברים טובים. מדענים החלו לחקור טכנולוגיות שיעשו משימות במקום בני אנוש, וטכנולוגיות המדמות התנהגות אנושית. הבעיה הייתה שזה היה מוקדם מדי ולא היו כלים להצלחת התחום. כיום, יש לנו מספיק עוצמות מחשוב, אחסון היכול לטפל בביג דטה, ורישות לטובת תעבורה מהירה של נתונים. היישום הקטלני, הלוהט, בתחום הבינה המלאכותית הוא ניתוח לטובת חיזוי. למשל, הצורך בהחלפת שמן מנוע בטרם ייהרס המנוע כולו. יישום שכזה דורש הבנה של קשרים והקשרים, עם מידול, בנייה של מודלים של התנהגות".
לימוד מעמיק, אמרה, " החל רק ב-2012. בתחום זה, היישום הקטלני הוא זיהוי פנים, המבוסס על הטענת נתונים רבים, עד שהמכונה 'תופסת', מהם פנים".
"אנו נמצאים בנקודת זמן היסטורית, בה מצטלבות שלוש דרכים: ישנם מודלים מתוחכמים מספיק לטובת לימוד מעמיק; יש המון נתונים, לא רק בכמות אלא גם איכותיים; יש יכולות מחשוב ואחסון גדולות מספיק כדי לטפל בכמויות הנתונים העצומות", הוסיפה.
המטריה נעלבה כי לא לקחו אותה לטיול
עולם ה-IoT, אמרה ד"ר פלוריסי, "מקבל משנה חשיבות, כי המידע של הבינה המלאכותית מגיע משם. לדוגמה, נסעתי לישראל, והמטריה החכמה שלי נעלבה מזה שלא לקחתי אותה אתי. אז יהיה לה טנטרום, כמו לתינוקות. המטריה, בניגוד לתינוק, עלולה לנקום: היא תתקשר לחברת הביטוח ותלשין עלי שלא לקחתי אותה, ולכן אינני ראויה לכיסוי ביטוחי מפני מחלה. כך, בעולם האינטרנט של הדברים, היישום הלוהט בתחום הוא המכונית האוטונומית. אנו מעניקים למכונית חמישה חושים, והופכים אותה למכונית רבת עוצמה".
עולמות ה-IoT והבינה המלאכותית, סיכמה, "ימשיכו להתקדם ולהתפתח, כי אנו נמצאים במקום של D4: נתונים (Data); מימדים (Dimension) רבים לטיפול בהם; היבט של זמן והמשכיות (Duration), המעניקים ההקשר והניראות העסקית; וגיוון (Diversity) של הנתונים. אנו בדל יודעים לטפל בעולמות החדשים האלה, כדי לסייע למנמ"רים לצלוח את המסע הדיגיטלי שלהם".
תגובות
(0)