אינטל משיקה תכנית סטארט-אפים – קודם כל בישראל

התכנית, Ignite, תתמקד בדור הבא של המחשוב ובעולמות הדטה והבינה המלאכותית, ותנוהל על ידי צחי וייספלד, לשעבר מנהל תכנית הסטארט-אפים העולמית של מיקרוסופט ● מנכ"ל אינטל, בוב סוואן, דיבר על התכנית ואמר כי הוא לא מתחרט על רכישת מובילאיי

מימין: יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל; בוב סוואן, מנכ"ל אינטל העולמית; אבנר גורן, סגן נשיא לארכיטקטורות ואחראי לשילוב תוצרי תכנית Ignite לאינטל; וצחי וייספלד, מנהל התכנית. צילום: עזרא לוי

מנכ"ל אינטל, בוב סוואן, הודיע היום (א') במסיבת עיתונאים ביפו על השקת תכנית סטארט-אפים וחדשנות בשם Ignite, כאשר המדינה הראשונה שבה תפעל התכנית תהיה ישראל. החברה מחפשת חברות צעירות בתחומי האינטרנט של הדברים, הבינה המלאכותית והדור הבא של מחשוב הקצה. כמנהל התכנית מונה צחי וייספלד, לשעבר מנהל תכנית הסטארט-אפים העולמית של מיקרוסופט.

סוואן אמר באירוע, שהתקיים במרכז פרס ביפו, כי אחת ממטרות התכנית היא "להביא את הגודל והניסיון של אינטל ליזמים. זאת דרך עבורנו לתת ליזמים לממש ואף להרחיב את החלומות שלהם, באמצעות הטכנולוגיה שלנו".

צחי וייספלד, מנהל תכנית Ignite של אינטל. צילום: יורם רשף

צחי וייספלד, מנהל תכנית Ignite של אינטל. צילום: יורם רשף

לכל מחזור ייבחרו בין 10 ל-15 סטארט-אפים, שייהנו, בתכנית בת 20 חברות, ממנטורינג ומגישה לטכנולוגיות של החברה. באינטל אומרים שהחברות שיתקבלו לתכנית ייבחרו "בקפידה", אולם מתכוונים לשים דגש על פן המגוון ולבחור סטארט-אפים ממקומות ומציבורים שונים. בחברה מציינים שהם יספקו לחברות המשתתפות את הכלים, אולם לא משאבים כספיים, וכי הקניין הרוחני יישאר של היזמים.

לדברי יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל, "אם נעשה את העבודה שלנו טוב והם יעשו את שלהם טוב, יש לנו ביחד הזדמנויות רבות". סוואן אמר כי "Ignite היא עוד דרך שלנו להשקיע בחדשנות כאן". לדברי וייספלד, "נקים את ההארווארד של האקסלרטורים".

"מובילאיי הכפילה את הפעילות מאז הרכישה"

סוואן התייחס במפגש לנושאים נוספים, בהם הנטישה של החברה את עולם המודמים לטלפונים הסלולריים. לדבריו, הסיבה להחלטה היא ש-"לא היה אימוץ גדול של הטכנולוגיה שלנו בעולם הסמארטפונים, כי יצרניות הסמארטפונים עבדו עם טכנולוגיות משלהן. היה לנו לקוח אחד בלבד". עם זאת, הוא לא פסל את האפשרות שהחברה תייצר מודמים לדור החמישי.

באשר ל-10 ננו-מטר, סוואן ציין כי החברה סטתה ממפת הדרכים שלה להשקת דור השבבים החדש, שעליה הכריזה באפריל האחרון. עם זאת, החברה עדיין מתכוונת להשיק שבב 10 ננו-מטר לשוק הפרטי לקראת עונת החגים בארצות הברית, ולעולם העסקי – במחצית הראשונה של 2020.

מנכ"ל אינטל התייחס לרכישת מובילאיי, שבקרוב ימלאו שנתיים לסיומה, וציין כי הוא לא מתחרט על הסכום הגבוה שהחברה שילמה תמורתה. "מאז הרכישה, מובילאיי גדלה פי שניים, העצימה את החדירה שלה לעולמות הרכב והרכב האוטונומי. אנחנו משתמשים בטכנולוגיה שלה כדי לאסוף מידע ולהעצים את הפעילות שלנו בעולם הרכב האוטונומי", אמר.

סוואן דיבר גם על ההתרחבות של אינטל בתקופה האחרונה משוק המחשב האישי לשווקים אחרים. הוא ציין כי אם ב-2013, היחס בחברה היה 70%-30% לטובת פעילות המחשוב האישי, ב-2026 הוא צפוי להיות בדיוק הפוך.

לא מדובר בביקור הראשון של סוואן בישראל. באוקטובר האחרון, בהיותו מנכ"ל זמני של אינטל, הוא הגיע לכאן, ואף נפגש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. סוואן נכנס לתפקידו לפני מספר חודשים, לאחר שהיה מנכ"ל זמני (יחד עם תפקיד סמנכ"ל הכספים, שבו נשאר) מאז פרישתו של בריאן קרזניץ' מהתפקיד, עקב ההאשמות בפרשייה מינית.

אינטל היא החברה הרב לאומית בעלת מספר העובדים הגדול בישראל. היא בחרה לפני מספר שנים לפתוח מפעל באירלנד ולא בישראל, אולם בעקבות מענק שקיבלה מהממשלה, החליטה להשקיע 38 מיליארד דולר בהרחבת המפעל שלה בקריית גת.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים