מצעד הגאווה של ההיי-טק – חלק ב'
מגוון, או Diversity, היא מילת באזזז נפוצה בעולם ההיי-טק - כולל בהקשר של להט"בים.ות ● לכבוד חודש הגאווה, שאלנו היי-טקיסטים.ות מהקהילה הגאה האם זה באמת קורה ומה ניתן לשפר
שחר גרמבק
תפקיד: מייסד במשותף ומנהל טכנולוגיות ב-Reps AI והיזם של LGBTech – קבוצה להיי-טקיסטים להט"בים.
תפקידים קודמים: היזם של Wispa ומנהל בסאפ.
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? אני והשותף שלי, בועז, הכרנו במסגרת אירוע של LGBTech, כשהוא הציג את הסטארט-אפ הקודם שלו, כך שבחברה שבה שני היזמים מהקהילה, יש הרבה פתיחות לגבי גיוון והכלה – ולא רק של הקהילה הגאה. יש לנו במשרד הן את דגל הגאווה, של כלל קהילת הלהט"ב, והן דגל של הקהילה הטרנסית, ואני מקווה שזה מאפשר לכל אחד ואחת להרגיש בנוח להיות מי שהוא.היא.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? אני לא מכיר מקרים שבהם יש אפליה מכוונת של הקהילה, כחלק ממדיניות החברה. אבל מצד שני, חברה זה אוסף של אנשים ונשים עם מגוון דעות ודעות קדומות, ואני מכיר לא מעט מקרים שבהם עובדים בחברות נתקלו בהערות או ביחס בעייתי על רקע העובדה שהם מהקהילה – גם בחברות היי-טק בינלאומיות גדולות. מה שאנחנו רואים בארץ בהרבה מקרים הוא שחברות תופסות את עצמן כפתוחות מאחר שאין להן מדיניות מפלה, אבל לא תמיד לוקחות אחריות לוודא שכלל העובדים מבינים זאת. מעבר לכך, יש את המורכבות של הארון, שהוא לא בהכרח אפליה, אבל הוא אתגר. בלא מעט מקרים חברות לא מספיק דואגות ליצור סביבות עבודה שא.נשים מרגישים.ות מספיק בנוח להיות מי שהן.ם.
רז ויגדורוביץ'
תפקיד: מוביל טכנולוגי ומהנדס תהליך באינטל.
תפקידים קודמים: מהנדס תהליך ומפתח תהליכי הייצור של התקנים אלקטרו-אופטיים באינטל.
מה זו גאווה בשבילך? הכמיהה לשוויון, היכולת להיות מי שאני בסביבה שלי – משפחה, חברים ובמקום העבודה.
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? אני הומו מחוץ לארון גם בעבודה, מוביל את הקהילה הגאה באינטל קריית גת. אני מוודא שלחברי הקהילה שלנו יש סביבה בטוחה במקום העבודה, נטולת שיח פוגעני, יוזם פעילויות התנדבות בקהילה וכאלה המכוונות לקידומה. כמו כן, אני שותף בארגון אירועים חברתיים לחברי הקהילה ולתומכיה.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? בארץ, לאוכלוסיה הטרנסג'נדרית יש משמעותית פחות אפשרויות להיקלט בעבודה בתחום ההיי-טק.
עידן כהן
תפקיד: מפתח פרונטאנד ב-UVeye.
תפקידים קודמים: עובד ב-HP וב-BigPanda.
מה זו גאווה בשבילך? כמפתח פרונט אנד, גאווה זה קודם כל גאווה סקריפט (או, יותר נכון, ג'אווה סקריפט).
וברצינות, חשוב לזכור שלפני כל המטען הפוליטי, התרבותי והחברתי – גאווה היא ביסודו של דבר תחושה מאוד טובה וכיפית. לכן, אני משתדל ליהנות מהסטטוס הלא שגרתי שלי. כשמרבית חבריי ועמיתיי נידונו להקים משפחה ולעבור לפתח תקווה, אני מתענג על כל רגע בו אני ובן זוגי יכולים ליהנות מהדירה המקסימה שלנו בתל אביב, בה אנחנו מגדלים לתפארת כלב צ׳יוואווה חמוד בשם ג׳סי.
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? הרצון להיות שונה לא מתבטא רק בזוגיות או בסוג חיית המחמד. בתעשייה שבה לחדשנות ולמקוריות יש ערך אדיר, סטארט-אפ כמו UVeye מוקיר ומעודד את הערך המוסף שאני מביא. התמזל מזלי לעבוד במקום שיצירתיות ו-"שיבוש" (Disruption) הם חלק מ-"קוד המקור" של התרבות הארגונית, ומה יותר "משבש" מגאווה?
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? לאור היתרונות שלהט״בים מביאים עמם לכל מקום עבודה, עסק שיפלה אותם פשוט יקמול וייעלם. אף על פי כן, ישנם אנשים חשוכים גם בהיי-טק, אבל מדורים כמו זה וימים כמו אלה עוזרים להפיץ את האור.
עדי לאופולד
תפקיד: מנהל השיווק והצלחת הלקוח ב-7twenty. באחרונה מוניתי גם למנהל המוצר של פלטפורמת החברה.
תפקידים קודמים: עבדתי כמנהל פרויקטים בחטיבה הטכנולוגית בתקשוב – אחת החברות המובילות בישראל בכל נושא צוותי עבודה מגוונים, שכוללים אנשים מתרבויות ורקעים שונים, ובעלי נקודות מבט שונות, וכמנהל פרויקטים שיווקיים ב-AllJobs – אחד המקומות שאזכור לעד, בגלל הליווי והתמיכה שאנשיו נתנו לי בתהליך היציאה מהארון שלי, בהובלת אלכס סורקו, מנהל משאבי האנוש המדהים.
מה זו גאווה בשבילך? באופן אישי, אני מתגורר בתל אביב עם בן זוגי ומשתדל לשבור כמעט כל סטראוטיפ שנתפס על קהילת הלהט"ב. לא פעם אחת נאמר לי ששברתי תפיסות שונות על הקהילה.
מה באופן כללי, גאווה עבורי היא ללכת בראש מורם בכל פגישה, ובעצם בכל מקום, בלי צורך להסתיר או להתנצל. מצעד הגאווה מסמל בעיניי את הצורך לעודד את כולם – לא משנה באיזה גיל, מעמד או מגדר – להרגיש שווים, ללא צורך להסתיר את ההליכה נגד הזרם. כמובן, אי אפשר שלא להגיד מילה על חגיגות הענק בעיר תל אביב בתקופה זו.
כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? אצלנו, ב-7twenty, מייחסים חשיבות גדולה למגוון האנושי. יש לנו עובדים חרדים לצד אתאיסטים, גברים ונשים, ואני יכול להגיד שנושא הנטייה המינית הוא נון אישיו. החוש האסתטי שלי, שאני משייך לעובדת היותי חלק מהקהילה, גרם למנהלי החברה לתת לי להיות אמון על כל נושא נראות המוצר.
באופן כללי, אני יכול להגיד שב-7twenty אני מרגיש שאני מופלה לטובה – ההתחשבות בי היא מעל ומעבר למצופה.
האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? לתחושתי, על אף שהדבר הולך ומשתנה, התפיסה שקהילת הלהט"ב כולה חיה חיי תענוגות ומסיבות ומאופיינת בחוסר נאמנות עדיין קיימת. אולי לא יגידו את זה בצורה פורמלית, ובטח שלא בפגישות עסקיות, אבל אני מניח שזו תפיסה שעדיין יושבת אצל מנהלים בכל המשק. בהיי-טק הישראלי יש שינוי תפיסתי עמוק מאוד, שגורר אחריו את שאר המשק. בסופו של דבר, מה שחשוב בעבודה הוא איך מביאים לכדי מיצוי את הפוטנציאל המצוי בכל אחד ואחת מאתנו, ללא הבדלי דת, גזע, מין או נטייה מינית.
תגובות
(0)