מצעד הגאווה של ההיי-טק

מגוון, או Diversity, היא מילת באזזז נפוצה בעולם ההיי-טק - כולל בהקשר של להט"בים.ות ● לכבוד חודש הגאווה, שאלנו היי-טקיסטים.ות מהקהילה הגאה האם זה באמת קורה ומה ניתן לשפר

ים של גאווה. אילוסטרציה: BigStock

קרן אטקין

תפקיד: גרונ-טכנולוגית (תחום המשלב טכנולוגיה וזקנה) ב-Intuition Robotics.

תפקידים קודמים: מנהלת אופרציה בחברה.

מה זה גאווה בשבילך? אני מאוד גאה בקהילה שלנו ובחברה הישראלית, על הדרך הארוכה שעברנו בעשורים האחרונים. זה באמת מרגש לדעת שכיום יותר ויותר ישראלים.ות מבינים.ות שאהבה זאת אהבה ומשפחה זו משפחה. מצד שני, חודש הגאווה הוא זמן טוב להזכיר לכולנו שיש לנו עוד הרבה עבודה עד שנגיע לשוויון. אמנם, בכל המפלגות הגדולות יש תאים גאים, אבל נבחרי.ות הציבור שלנו מתקשים.ות להצביע בעד הצעות חוק שנועדו לקדם שוויון לקהילה הגאה ומניעת אפליה.

קרן אטקין, גרונ-טכנולוגית ב-Intuition Robotics. צילום: פזית עוז

קרן אטקין, גרונ-טכנולוגית ב-Intuition Robotics. צילום: פזית עוז

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? שזה פשוט נון-אישיו. הייתי מחוץ לארון מהיום הראשון והרגשתי, ואני עדיין מרגישה, הכי בנוח.

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? להפך. לדעתי, ההיי-טק מוביל את הקבלה של הקהילה הגאה בשוק העבודה, בהרבה מקומות עבודה יש תאים גאים ואירועים סביב חודש הגאווה. אני מקווה ששאר השוק ידביק את הפער כי לצערי, א.נשים מהקהילה ובמיוחד א.נשים על הקשת הטרנסית עדיין מופלים.ות לרעה. אין לזה מקום ב-2019 וזה הפסד של מעסיקים ושל החברה בכלל.

מאיה בר-שדה

תפקיד: Global CT/AMI Product Industrialization Director בפיליפס.

תפקידים קודמים: מנהלת הנדסת מוצר ב-HP-אינדיגו וקצינת פרויקטי הנדסת כלי טיס בחיל האוויר.

מה זה גאווה בשבילך? החופש להיות עצמך, בכל סיטואציה ובכל מקום.

מאיה בר-שדה, Global CT/AMI Product Industrialization Director בפיליפס. צילום: יח"צ

מאיה בר-שדה, Global CT/AMI Product Industrialization Director בפיליפס. צילום: יח"צ

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? פיליפס מקדמת את זכויות הקהילה כאג'נדה חברתית בכל מיני פעילויות ברחבי העולם. החברה היא ספונסר רשמי של מצעדי גאווה באמסטרדם, מילאנו, בוסטון ועוד. יש גם קבוצות נטוורקינג לעובדים גאים – רשת הקשת של פיליפס (Philips Rainbow Network) וקבוצת הגאווה העולמית (Global Pride group).

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? בחברות ההיי-טק בהן עבדתי לא חשתי אפליה נגד להט"בים. ישנו שיח פתוח בנושא, שלעתים משתייך לתחום ההכלה והמגוון, ובמסגרתו נעשה מאמץ לקידום יחס שווה לעובדים מהקהילה. לדוגמה, במקום עבודתי הקודם קיבלתי שי לרגל נישואיי באופן זהה לכל זוג שמתחתן.

בשנים האחרונות יש חברות שונות בשוק שחורטות על דגלן לעמוד לצד מאבק הלהט"בים ובאופן גלוי מביעות דעה בנושאים הקשורים לשוויון זכויות של הקהילה הגאה. אסייג בכך שלא בכל החברות הדברים נעשים באופן מוצהר. לצד זאת, הפתיחות והקבלה למה שנקרא "נורמה" לא תמיד מאפשרת לעובד הממוצע להבין ולייצר את המודעות לקשיים שאנחנו חווים כשאנחנו נתקלים בסיטואציות יום יומיות בחברה ומחוצה לה כמו מילוי טופס 101 או קבלת קצבת שארים.

טל ברונפר

תפקיד: מנהל המו"פ ב-Elevation.

תפקידים קודמים: מפתח תוכנה בגרטנר וב-SafeBreach, יוצא יחידת 8200 של צה"ל.

מה זה גאווה בשבילך? לגאווה עבורי יש שתי פרשנויות: הראשונה היא היכולת להחזיק בזהות אחת שהולכת אתי לכל מקום – לחברים הסטרייטים, לחברים הגייז, לעבודה, לצבא וללימודים, בלי להסתיר ובלי להפריד בין העולמות. לאו דווקא לנופף בדגל, פשוט להיות מי שאני.

הפרשנות השנייה מתייחסת לקהילה הגאה עצמה. כשאני מסתכל על ההישגים שלנו ושל הדור שקדם לנו ב-20-30 השנים האחרונות, וכשאני רואה איך להיות הומו מחוץ לארון פשוט הולך ונהיה נון-אישיו, אני מתמלא בגאווה על מה שהצלחנו להשיג בפרק זמן כה קצר.

טל ברונפר, מנהל המו"פ ב-Elevation. צילום: יח"צ

טל ברונפר, מנהל המו"פ ב-Elevation. צילום: יח"צ

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? כחברה שעוסקת בהכשרה חדשנית של אנשים למקצועות המאה ה-21, אנחנו מכשירים מגוון רחב של אוכלוסיות – מכל הדתות, הנטיות והצבעים, ומכל רחבי הארץ, כך שהפתיחות וקבלת השונה הן בין הערכים המרכזיים אצלנו. אנחנו גאים בכך שיותר מ-20% מהעובדים שלנו משתייכים לקהילת הלהט״ב ומתכננים לצעוד יחדיו במצעד הגאווה הקרוב.

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? באופן אישי, לא נתקלתי באפליה על רקע נטייה מינית באף מקום שעבדתי בו. אני לא חושב שתעשיית ההיי-טק מפלה להט״בים, אבל אני כן מרגיש שאחוז הלהט״בים בהיי-טק נמוך יחסית למספר שלנו באוכלוסייה, במיוחד אם נסתכל על תל אביב, בה יש ריכוז גבוה גם של להט״בים וגם של חברות מהענף.

שורש הבעיה כאן זהה לבעיית הייצוג החסר של נשים בהיי-טק: קיימת הסללה חברתית של מקצועות "גבריים" (כמו הנדסה) ומקצועות "נשיים" (עיצוב, לדוגמה). הבעיה חמורה הרבה יותר כשמתבוננים ספציפית בקהילה הטרנסג׳נדרית, שהייצוג שלה בענף ההיי-טק כמעט אפסי.

הבעיה מתחילה במערכת החינוך. מספיק לספור כמה בנות יש במגמת מחשבים וכמה בנים יש במגמת מחול כדי להבין את עומק הבעיה. מערכת החינוך שלנו לא יודעת לעודד סקרנות ויצירתיות, ובמקום זה משמרת נורמות חברתיות שצריך להשאיר במאה ה-20.

בפן האופטימי, טוב לראות שיש חברות כמו מיקרוסופט ישראל, שלוקחות את נושא הפערים התעסוקתיים בין נשים לגברים ובין סטרייטים ללהט״בים ברצינות, משתתפות באופן פעיל בקהילה הגאה המקומית ומקדמות השוואת שכר וגיוון באוכלוסיות שהן מגייסות.

ערן גולדין

תפקיד: מפתח פרונט-אנד בכיר ב-Bizzabo.

תפקידים קודמים: מנהל חוויית משתמש ומפתח פרונט-אנד בחברה.

מה זה גאווה בשבילך? האפשרות להרגיש שווה בין שווים, בלי אפליה, בלי בולשיט.

ערן גולדין, מפתח פרונט-אנד בכיר ב-Bizzabo. צילום: יח"צ

ערן גולדין, מפתח פרונט-אנד בכיר ב-Bizzabo. צילום: יח"צ

כיצד הגאווה באה לידי ביטוי בחברה שבה את.ה עובד.ת? קודם כל, בכך שהעובדה שיש לי בעל ולא אישה ממש חסרת משמעות במשרד. בנוסף, החברה מציגה את הלוגו עם צבעי גאווה בחודש הגאווה ותולה את הדגל הלהט"בי בכניסה לכבוד המצעד. בכל התחומים, Bizzabo עושה מאמץ לכלול את כולם, ובעיניי הדגל הזה שאנחנו תולים הוא איתות עבורי ועבור כל החברים שלי למשרד שהחברה מכירה בזה שיש זכויות שצריך להילחם עליהן כדי שיהיו לכולם, ללא שום אפליה. Bizzabo מתייצבת לצד אלה שצריכים להילחם.

האם לדעתך יש אפליה נגד להט"בים.ות בהיי-טק? מה ניתן לשפר? תלוי איפה. כתעשייה, אין בה אפליה נגד להט“בים יותר מבדרך כלל – אם כבר אז פחות, לפחות בחברות שהן בטופ. זה תלוי בחברה. עבדתי בכל מיני חברות. הייתה אחת שבה תמיד הרגשתי שזה שאני גיי זה משהו קשה לעיכול לחלק מהאנשים, בעיקר לבכירים יותר. זאת הייתה חברה גדולה, כבדה ומיושנת, אבל היא הייתה הראשונה והאחרונה, ובכל השאר (שהיו סטארט-אפים) זה היה עוד פרט חסר משמעות, במובן הטוב של המילה.

המשך הפרויקט – בשבוע הבא…

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים