משרד התקשורת מציע תקנה שתאפשר למשתמשי הסלולר לחייג ולקבל שיחות בחו"ל באמצעות Wi-Fi
משרד התקשורת מציע שהשירות יתאפשר באמצעות המפעילים הסלולריים – אבל גם באמצעות המפעילים הנייחים ● השירות יוצע לצרכן בתעריפים מוזלים יותר מתעריפי הנדידה היקרים הנהוגים כיום ● שי רטר מנהל תחום רישוי כללי, ייחודי ומיוחד באגף הנדסה ורישוי במשרד התקשורת, אמר, כי הרישיונות החדשים יגבירו את התחרות בין החברות
משרד התקשורת מציע בימים אלה תקנה חדשה, שתאפשר לנוסעים לחוץ לארץ לחייג ולקבל שיחות לטלפון הקווי או הנייד, ובלבד שיהיו מחוברים לאינטרנט בפס רחב (Wi-Fi). על פי התקנה, הצרכנים יוכלו "לנדוד" עם המספר הישראלי שלהם, ולקבל ולהוציא שיחות טלפון זולות משמעותית מהמצב כיום, שבו הם משלמים בעד שירותי נדידה (בסלולר) תעריפים גבוהים, בין אם מדובר בשיחות נכנסות ובין אם בשיחות יוצאות.
המשרד שוקל לאפשר להציע את השירות בחוץ לארץ בלבד הן למפעילי הסלולר והן למפעילי הטלפוניה הקווית בארץ, מבלי לגרוע מהחובות האוניברסליים שלהם. לעומת זאת, חברות שיוכלו להפעיל את השירות גם בארץ וגם מחוצה לה יהיו מפעילות ה-VOB. ההחלטה האם להוציא את ההצעה אל הפועל או לא תתקבל לאחר שימוע שיערוך המשרד, ובו ישמע מהחברות השונות את דעתן בעניין.
שי רטר, מנהל תחום רישוי כללי, ייחודי ומיוחד באגף ההנדסה והרישוי במשרד התקשורת, הסביר בשיחה עם אנשים ומחשבים כיצד זה יתנהל: "כשאסע לחוץ לארץ, אוכל לקחת את המחשב הנייד שלי, להתקין עליו תוכנה או להשתמש בדיסק און קי שיש לו חיבור למיקרופון ואוזניה. לחילופין, אוכל לקחת לחוץ לארץ טלפון סלולרי בעל חיבור לאינטרנט, ולהתחבר לפס רחב באמצעות רשת נייחת או ניידת. או אז, ניתן יהיה לקבל ולהוציא שיחות באמצעות המפעיל בארץ דרך האינטרנט".
מה היה המצב עד כה?
"למפעילי ה-VOB, המפ"א (נייחים) והרט"ן (סלולריים), היה אסור לספק את השירות, בשל מגבלות של כוחות הביטחון. לכן הכנסנו סעיף זה לרישיונות הניתנים להם."
מדוע אסור לבזק למשל לאפשר לי להשתמש בטלפון שלי מהמחשב אם אני מחוץ לבית?
"למפעילי המפ"א אסור לספק שירות זה מכיוון שיש להם חובות אוניברסליים. הם חייבים לפרוס תשתית עצמית. באשר למפעילי הסלולר – אין סיבה שנאפשר להם להשתמש במערכת בארץ, כי מדובר בשירות VOB של מפעיל נייח, שלא עולה על הרשת הסלולר. לכן, לא סביר שמי שיתקשר ישלם תעריף גומלין לרשת הסלולרית מבלי שזה יגיע אליה. בחוץ לארץ אין למפעיל הסלולרי תשתית, ואנחנו מאפשרים לא לספק את השירות כדי להתחרות בשירות הנדידה המאוד יקר".
אין כאן עקיפה של ספקיות הסלולר בחוץ לארץ?
"לא בהכרח, כי ניתן להגיע לפס הרחב בין היתר באמצעות ערוצי הנתונים לרשתות הסלולריות. רשת האינטרנט היא גלובלית. בנוסף, השירות המדובר איננו שירות נייד מלא, מכיוון שהוא נעשה באמצעות Wi-Fi או קו נייח רגיל, או באמצעות ערוץ הנתונים של החברות הסלולריות. אין לחברות הזרות מקום להתנגד".
עם זאת, רטר העריך שהמפעילות הישראליות יעדיפו לספק את השירות בחוץ לארץ על גבי תשתית אינטרנט נייחת, משום שאחרת, הן לא ישיגו חיסכון גדול.
תגובות
(0)