הנשיאה המשותפת ב-NSO פורשת
תמי מזאל-שחר מסיימת את תפקידה בחברת הריגול בסייבר הישראלית לאחר כארבע שנים
תמי מזאל-שחר, נשיאה משותפת ב-NSO, חברת הריגול בסייבר הישראלית – תעזוב את תפקידה בספטמבר השנה, לאחר כארבע שנים.
מזאל-שחר הגיעה ל-NSO בשנת 2016 בתפקיד מכירות. כעבור יותר משנתיים היא מונתה לתפקיד נשיאה משותפת, ועשתה זאת לצדה של שירי דולב. בתפקידה האחרון מזאל-שחר היתה אחראית על פעילותה העסקית של חברת הריגול בסייבר.
בטרם הגעתה ל-NSO, שימשה מזאל-שחר כמנכ"לית 3M EM, המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק טכנולוגיות מתקדמות לבקרת אסירים עבור סוכנויות אכיפת חוק, כליאה ושירותי מבחן. מזאל-שחר צפויה לסיים את תפקידה ב-NSO בספטמבר. בהודעת החברה על פרישתה היא מסרה ש"אני גאה שהייתי חלק מהמאמץ הבינלאומי לחקור ולמנוע פשע וטרור".
לאחרונה עלתה חברת הריגול בסייבר לכותרות בהקשרים שליליים
במהלך התקופה בהן מזאל-שחר שימשה בתפקידה, עלתה חברת הריגול הישראלית בסייבר לכותרות בהקשרים שליליים: במרץ השנה דווח כי הרוגלה של NSO עקבה אחר אלמנת עיתונאי מקסיקני שנרצח.
בינואר השנה פורסם כי החוקרים של קבוצת Citizen Lab חשפו ניסיונות לרגל אחריהם. הקבוצה היא אחת מאלו שחשפו את פעילות חברת הסייבר ההתקפי הישראלית NSO. ,
Citizen Lab הינו ארגון שפועל באוניברסיטת טורונטו חוקר את הקשר בין טכנולוגיות מידע ותקשורת לזכויות אדם ואבטחת מידע גלובלית.
באוקטובר האחרון פורסם כי סוכני ביון סעודים ניצלו את הרוגלה של NSO כדי לעקוב אחר פעיל זכויות אדם, סעודי שגלה ממולדתו. לפי תביעות משפטיות נגד החברה הישראלית, המתקיימות בישראל ובקפריסין, ברוגלה לא נעשה שימוש כפי שהובטח, אלא היא נוצלה למעקב אחר יריבים פוליטיים מבית ומחוץ.
את התביעותהגישו אזרח קטארי ועיתונאים ופעילי זכויות אדם ממקסיקו, כולם קורבנות של מעקב וריגול של NSO. לפי המגזין פוריין פוליסי, המעקב של NSO נעשה על יותר מ-175 בני אדם בעולם, מאז 2016.
חברת הסייבר, המסייעת לממשלות לעקוב אחרי טלפונים ניידים, פיתחה מערכת למעקב אחר שיחות ונתונים ממכשירי סלולר, שמשמשת גופי ביטחון וממשלות. פגסוס, התוכנה שפותחה, מאפשרת לגופי ביטחון להשתלט על מכשירים ניידים באופן מלא: להקליט שיחות ולקבל גישה לתמונות, לסמסים, לתעבורת אינטרנט ולפעילות המשתמש ברשתות החברתיות, וכן לשלוט מרחוק במכשיר בצורה אקטיבית. ציוד ההאזנה שהחברה מפתחת מבוסס על סוסים טרויאניים ומשמש למטרות ריגול ומודיעין. הרוגלה של פגסוס נשארת חבויה והיא קלה לשימוש.
ביוני האחרון פורסם כי עורכי דין בכירים לזכויות אדם, עיתונאים ופעילים הנאבקים בשחיתות במקסיקו היו נתונים למעקב ברוגלת NSO, שנמכרה על ידי הממשלה המקומית. גם ממשלת פנמה רכשה את הרוגלה, והנשיא עשה בה שימוש נגד מתנגדים פוליטיים.
תגובות
(0)