"הענן מביא לזיהוי מוקדם של מזיקים ומחלות בגידולי שדה"
"פיתחנו מערכת מבוססת ענן, לזיהוי מוקדם של מזיקים ומחלות בגידולי שדה - באמצעות בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת" אמר אילן אהרנפלד, מנהל טכנולוגיות ראשי של AgroScout
"פיתחנו מערכת מבוססת ענן, לזיהוי מוקדם של מזיקים ומחלות בגידולי שדה – באמצעות בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת. תשתית הענן של אורקל תסייע לנו לצמיחה גלובלית, להרחבת מגוון הגידולים המטופלים ולהגדלת הנגישות לטובת מגדלים קטנים ובינוניים ברחבי העולם", כך אמר אילן אהרנפלד, מנהל טכנולוגיות ראשי של AgroScout.
אהרנפלד דיבר בכנס הענן שערך הסניף הישראלי של ענקית המחשוב, Oracle Cloud Day . הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים אתמול (ג') במרכז הכנסים אבניו בקריית שדה התעופה, בהשתתפות כאלף לקוחות ושותפים עסקיים. את המליאה המרכזית הנחה העיתונאי דרור גלוברמן.
"אנו מפתחים מערכת לגילוי מחלות בשדות חקלאיים", אמר, "את האיסוף של הנתונים בשדה אנו עושים עם רחפן. הרחפן לוקח תמונות של הצמחיה שבשדה, ומזהה אם מופיעים כתמים קטנים של מחלות על גבי העלים. אנו מעלים נתוני חוזי אלה לענן, שם הם מנותחים".
"להנחיל את מימד האוטונומיות לחקלאים"
"החברה", אמר, "נמצאת כיום בשלבי שיווק של המוצר הראשון בצפון אמריקה ובסבב גיוס". אגרוסקאוט, הסביר אהרנפלד, "היא חברת הזנק בתחום החקלאות המדייקת, אשר בין משקיעיה עד כה קבוצת Trendlines , רשות החדשנות ומשקיעים פרטים. המערכת שפיתחנו מאפשרת למגדלים מרחבי העולם לקבל תמונות מהשדות ולנתח אותן. מרבית התמונות של המערכת מצולמות על ידי רחפנים מסחריים קטנים, ולאחר מכן מתבצע זיהוי בעזרת התוכנה וטכנולוגיית לימוד מעמיק על גבי המעבד הגרפי (GPU) בענן. אז, החקלאי מקבל משוב בנוגע למחלות ומזיקים בשדה שלו". לדברי אהרנפלד, "זיהוי מוקדם וממוקד מאפשר למגדל לטייב את הטיפול ובכך להגדיל את היבול ולשפר את איכותו – תוך שימוש יעיל יותר בחומרי הדברה".
"היינו על התשתית של AWS", סיפר, "עברנו ל-OCI, תשתית הענן של אורקל. היינו חייבים תשתית חזקה וטובה מבחינת היכולת לתת מענה לצרכים של כוח עיבוד, לטיפול במגוון ובהיקף רחב של נתונים, לצד הצורך בזמינות ובאמינות. זיהינו יתרונות טכנולוגיים מהותיים וגם פערים ברמת המחיר. תשתית הענן הנוכחית מתקדמת, ועושה שימוש בכלים כגון קוברנטיס, קונטיינרים ועוד. עשינו שילוב של מכונות VM וכן מכונות Bare metal לאופטימיזציה של עלויות וביצועים. התשתית החדשה מאפשרת לנו לתת מענה מיטבי ללקוחותינו, תוך שמירה על עלויות מינימליות. התשתית מאפשרת למפתחים שלנו לעבוד במתודולגיה של Continuous Integration/Continuous Delivery, כולל שמירת גירסאות ודיווחי בעיות בתהליך. הענן מאפשר את צמיחתנו הגלובלית ואת פיתוח המוצר. המעבר לענן של אורקל ארך בין שבוע לעשרה ימים".
"אנו רוצים להנחיל את מימד האוטונומיות לחקלאים, הלקוחות שלנו, וגם לחסוך זמן למפתחים שלנו", סיכם אהרנפלד, "אנו רוצים להקל על חיי החקלאים, שיעשו כמה שיותר פעולות מקדימות – מהטלפון שלהם".
תגובות
(0)