יוזמה: חוק להכרה בביטקוין – בכנסת הבאה
פאנל שנערך אתמול (ג') אפשר למועמדים להשמיע עמדות בנוגע לנושא ● ח"כ עודד פורר הבטיח שישראל ביתנו תתמוך בחקיקה לטובתם וח"כ לשעבר בועז טופורובסקי, שיש סיכוי גבוה שיחזור לפרלמנט, קרא למדינה לקבוע רגולציה - אבל לא להתערב יותר מדי
"ישראל יכולה להיות המדינה הראשונה שתסדיר את המטבעות הדיגיטליים. אם זה יקרה, יופנה אלינו זרקור ענק מכל העולם", כך אמר ח"כ עודד פורר מישראל ביתנו באירוע שערך איגוד הביטקוין הישראלי לרגל הבחירות הקרבות. ח"כ פורר התחייב שמפלגתו תתמוך בכנסת הבאה בחקיקה שתכיר במטבעות הדיגיטליים (אם היא תעבור את אחוז החסימה – דבר שלפי מרבית הסקרים האחרונים לא יקרה).
מטרת האירוע, שנערך בתל אביב, הייתה לשמוע מהמועמדים בבחירות על תכניותיהם בתחום ההולך וצומח, שיזמי היי-טק וסטארט-אפים רבים פועלים בו. לצד ח"כ פורר, השתתפו בו ח"כ שרן השכל מהליכוד וח"כ לשעבר בועז טופורובסקי, שבהחלט ייתכן שלאחר הבחירות יחזור לפרלמנט – הוא ניצב במקום ה-30 והריאלי במפלגת כחול לבן.
לדברי ח"כ פורר, "העולם הולך לכיוון של אסדרת תחום הקריפטו ובהקשר זה, מדינת ישראל, אומת הסטארט-אפ, יכולה וצריכה להיות זאת שמכתיבה את הקצב ולא נגררת אחרי מדינות אחרות. לכן, בכנסת הבאה נתמוך בחוק שיגדיר את הביטקוין כאמצעי תשלום שיש להכיר בו כמו בכל מטבע זר".
"עם זאת", הוסיף, "לא תתאפשר חקיקה ללא שיתוף פעולה כולל של המערכת. לכן, יש להקים ועדה מיוחדת בכנסת שתושיב בשולחן אחד את בנק ישראל, רשות המסים, הרשות לאיסור הלבנת הון, הבנקים ובכירי התעשייה המקומית, במטרה להביא לחקיקה נכונה, שתאפשר מרחב רגולטורי מותאם לתחום לצד ניהול סיכונים ומינימום התערבות ממשלתית".
הוא ציין שבעוד שבנק ישראל והבנקים המסחריים הם המתנגדים העיקריים לאסדרת המטבעות הקריפטוגרפיים, רשות המסים תומכת בכך, ובלבד שיחול על העסקות המבוצעות בהם מע"מ. אלא שלדבריו, "הרשות דורשת דברים לא הגיוניים כמו דיווח על כל עסקה. זה כמו שכל נהג מונית בסוף כל נסיעה ירוץ למלא טופס במס הכנסה".
"גם בהקשר הזה", אמר, "ככל שהמדינה תתערב פחות יהיה יותר טוב. יחד עם זאת, היא חייבת לייצר סביבה רגולטורית מתאימה להתפתחות התחום". מה שכן, לדבריו, "השליטה על תחום המטבעות צריכה להישאר בידי המדינה, כי אף אחד לא יודע לאן העסק יתגלגל".
"התפקיד: לעזור לכל יזם שרוצה להקים בנק קריפטוגרפי"
ח"כ לשעבר טופורובסקי ציין כי "התפקיד שלנו לעזור ליזמים שרוצים לעשות דברים טובים בשוק. לגישתי, התפקיד של המחוקק הוא ליצור סביבה שתאפשר לכל יזם שרוצה לפתוח בנק שיסחר במטבעות קריפטוגרפיים. ככה ייוווצרו ביקוש ותחרות, והבנקים, נציגי העולם הישן, יהיו חייבים להתיישר לפי זה. אני אומר: בואו לא נשחק במגרש של העולם הישן, בואו נייצר עולם חדש".
הוא דיבר גם על טכנולוגיית הבלוקצ'יין ואמר שהמדינה צריכה לעודד שימוש בה, מפני שהיא מאפשרת לתת שירותים רבים ובטוחים. "התפקיד של המדינה הוא לעזור ליזמים שרוצים לעשות דברים בלי שתהיה להם הכוונה של מקור כוח", הוסיף.
מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי, סיכם את הדיון באמרו כי "שמענו במהלכו שהרגולטור עומד לעשות צעד משמעותי לתמוך במטבעות הדיגיטליים בישראל. זו התקדמות חשובה, שתיתן את המקום הראוי לתחום ותאפשר לישראל להפוך למרכז פיננסי עולמי".
הוא הוסיף ש-"החזון הוא שבעוד 20 שנה לא נמצא חנות בישראל שלא תקבל ביטקוין ובעוד 30 שנה כבר לא נדע אם היא בכלל מקבלת שקלים. זה חזון שהולך ומתגשם – תעשיית המטבעות הדיגיטליים גדלה ומתפתחת בכל יום. ועדיין, לא נוכל להחזיר את הכוח לאנשים וליצור כלכלה שקופה ופתוחה ללא רגולציה מותאמת, שרואה את הנולד – רגולציה שעדיין לא קיימת בישראל".
תגובות
(0)