אינסטגרם וסנאפצ'ט – בין 14 אפליקציות שעלולות לפגוע בילדיכם
גורמי אכיפת חוק בארה"ב פרסמו בפייסבוק פוסט שפירט אילו יישומים יכולים להסב נזק לנפשות צעירות ● הרשתות החברתיות אינסטגרם וסנאפצ'ט, הפופולריות במיוחד בקרב צעירים וילדים גם בישראל - ברשימה
גורמי אכיפת חוק אמריקנים רשמיים מזהירים בימים אלו הורים מפני 14 אפליקציות שיכולות להעמיד את ילדיהם בסכנה. בין היישומים ששמותיהם ננקבו על ידי מפרסמי פוסט האזהרה בפייסבוק נכללות גם אינסטגרם – אפליקציית הרשת החברתית המצולמת – וסנאפצ'ט – יישום הרשת החברתית שהמציא את פורמט הסטוריז, הנפוצות מאוד בשימוש בקרב בני נוער וילדים, גם בארץ.
משטרת מחוז אסקמביה מאלבמה וגוף המתנדבים The Fairview Park Auxiliary Police Association מאוהיו פרסמו את הפוסט, המתריע בפני הורים שכיום, כשהילדים נוטים להתנהלות עצמאית יותר ברחבי האינטרנט, עליהם להיות זהירים בנוגע לאפליקציות מסוימות שנפוצות בשימוש בקרב הדור הצעיר. המפרסמים ביקשו מהורים להיות מעורבים בהחלטה אילו אפליקציות לאפשר לילדים להתקין על המכשירים שלהם, ואילו לא.
המשטרה הבהירה בפוסט כי ישנם יישומים שיכולים להיות מסוכנים ולחשוף ילדים למגוון של תכנים מאיימים, החל בבריונות והתעללות וכלה במסרים מיניים. לפי הפוסט, ששותף עד כה יותר מ-3,600 פעמים, יישומים מסוימים יכולים אפילו להעביר אל זרים את מיקום הטלפון של המשתמש.
הפוסט ציין מספר דברים שעל ההורים לעשות בכדי לסייע להגנה על ילדיהם: ראשית, לבדוק ולאשר או לפסול כל יישום שמותקן בטלפון של הילד; שנית, להתאים את הגדרות הפרטיות לפי הנחיות כך שישמרו על המשתמש ונתוניו האישיים; ושלישית, לשוחח עם הילדים על שימוש אחראי בטלפון באפליקציות וברשתות החברתיות.
אינסטגרם וסנאפצ'ט – הרחיקו את הילדים?
בפוסט נכתב על סנאפצ'ט – מהיישומים הפופולריים ביותר בשנתיים האחרונות, שהמציא את פורמט התוכן הארעי – התמונות, סרטוני הווידיאו והסטוריז נעלמים בתוך פרק זמן נתון – שהיישום גם מאפשר למשתמשים לראות את המיקום של האחרים, אלא אם ישנו את הגדרות הפרטיות שלהם.
על אינסטגרם – עוד אחד מהיישומים הפופולריים ביותר כיום – נכתב שהוא מאפשר לילדים יצירת חשבונות מזויפים באמצעות שמות מזויפים בכדי להסתיר תוכן מהוריהם. לפי התיאור, הילדים אוהבים גם לשלוח זה לזה הודעות טקסט דרך היישום, משום שהן נמחקות כאשר המשתמש עוזב את השיחה.
מלבד אינסטה וסנאפצ'ט, אלו שאר היישומים הפופולריים שהמשטרה הזהירה מפניהם את ההורים: Bumble, Live.Me, Ask.FM, Holla, Whisper, Hot Or Not, Yellow, Burn Book, Wishbone, Kik, Omegle, וכן Calculator.
בכדי להבהיר בנוגע למהות חלק מהאפליקציות שברשימה נפרט כי על Live.Me, למשל, נכתב שהיא אפליקציה להזרמת וידיאו חיה, המשתמשת במיקום גיאוגרפי בכדי לשתף סרטונים כך שמשתמשים יוכלו למצוא את המיקום המדויק של הסטרימר. המשתמשים בה יכולים להרוויח "מטבעות" שבהן הם יכולים "לשלם" לקטינים בעבור תמונות.
בנוגע לאומגל – מדובר בצ'אט אינטרנטי המאפשר לאנשים מרחבי העולם לנהל שיחה באופן אקראי עם זרים. מהות בעייתית במיוחד כשמדובר בילדים.
ולבסוף, נציין את אפליקציית ההיכרויות דמוית טינדר, Bumble, שבה דווקא נשים, בוגרות מן הסתם, אמורות להיות היוזמות, ושלא ברור מה לה ולילדים בכלל.
המשטרה הדגישה בפרסום שלה כי אלו הן רק כמה דוגמאות של אפליקציות שעלולות להיות מסוכנות, וכי ההורים צריכים לבדוק את כל היישומים, כדי לראות אם הם מציעים תכונות להעברת הודעות, שהן אחת מהרעות החולות ביותר כאשר ילדים עושים בהן שימוש בלי ידיעת הוריהם.
לדברי גורמי רשויות החוק, ניטור הטלפון של הילדים ובחינת האפליקציות שהותקנו בו היא הדרך הטובה ביותר להגן על הילדים מפני מה שהוגדר בפוסט כ"טורפים פוטנציאליים".
תגובות
(0)