דיווחים: צפון קוריאה פיתחה הפצת לינוקס משלה

סטודנט רוסי שלומד באוניברסיטה בפיונגיאנג, בירת המדינה, מסר שההפצה היא בעלת ממשק משתמש דומה מאוד לזה של חלונות ● ההפצה עובדת בסביבה גרפית מבוססת KDE, ומעבר לתוכנת דואר אלקטרוני, מעבד תמלילים, נגני מדיה ואפילו תוכנת אנטי וירוס וכמה משחקים, היא כוללת דפדפן בשם My Country, שמבוסס על המנוע של פיירפוקס ● קובץ ה-readme שמצורף לתקליטור ההתקנה כולל הצהרה של מנהיג צפון קוריאה, קים ז'ונג איל

ממשלת צפון קוריאה מימנה פיתוח הפצת לינוקס (Linux) מיוחדת משלה, עם ממשק משתמש שדומה מאוד לחלונות (Windows) של מיקרוסופט (Microsoft) – כך פורסם לאחרונה ברשת. הסיפור פורסם על ידי סטודנט רוסי שרכש את תקליטור ההפצה, שזכתה לשם Red Star, תמורת חמישה דולרים. לדבריו, הוא עשה זאת בשוק בפיונגיאנג, בירת צפון קוריאה. הוא השתמש במחשבי השגרירות הרוסית במדינה כדי להעלות סקירה שלה לבלוג שלו, מדווח אתר האינטרנט הרוסי בשפה האנגלית Russia Today.

מדובר בהפצה שהעבודה עליה התחילה בשנה שעברה, עם ממשק שמזכיר במידה מסוימת את חלונות – שזוכה לפופולריות גם בצפון קוריאה. לפי תיאורי הסטודנט, הגרסה יציבה למדי, והיא פותחה על ידי אנשי IT של המדינה בהוראה של מנהיגה, קים ז'ונג איל, שהצהרה מטעמו כלולה בקובץ ה-readme שמצורף לתקליטור ההתקנה. בהצהרה זו נכתב, על פי האתר, שחשוב מאוד לצפון קוריאה שיש לה הפצת לינוקס משלה, התואמת למסורת הקוריאנית.

ההפצה עובדת בסביבה גרפית מבוססת KDE, ומעבר לתוכנת דואר אלקטרוני, מעבד תמלילים, נגני מדיה ואפילו תוכנת אנטי וירוס וכמה משחקים, היא כוללת דפדפן בשם My Country. דפדפן זה מבוסס על המנוע של פיירפוקס (Firefox), אבל הוא מאפשר גישה רק לרשת הפנימית של צפון קוריאה, ולא לאינטרנט הגלובלי.

סקירה מלאה של ההפצה, כפי שנכתבה בידי הסטודנט הרוסי, ברוסית וכולל תמונות מסך רבות, ניתן למצוא כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים