"לא ללכת לענן זה כמו להתנגד לכוח המשיכה של כדור הארץ"

אמר גלן גור, ארכיטקט פתרונות ראשי, אמזון ווב סרביסז, "עברנו כבר את השלב בו אנו צריכים לשכנע ארגונים בתועלות הנובעות מהשימוש בו – הפניית משאבים למו''פ ולא לתחזוקת התשתיות הקיימות, הגדלת היעילות והביצועים של מערכי ה-IT הארגוניים והנגשת טכנולוגיות חדשות לארגון ביתר קלות"

גלן גור, ארכיטקט פתרונות ראשי, אמזון ווב סרביסז (AWS). צילום: יח"צ

"עברנו כבר את השלב בו אנו צריכים לשכנע ארגונים בתועלות הנובעות מהשימוש בו – הפניית משאבים למו"פ ולא לתחזוקת התשתיות הקיימות, הגדלת היעילות והביצועים של מערכי ה-IT הארגוניים והנגשת טכנולוגיות חדשות לארגון ביתר קלות. לא ללכת לענן זה לא רציני – זה כמו להתנגד לכוח המשיכה של כדור הארץ", כך אמר גלן גור, ארכיטקט פתרונות ראשי, אמזון ווב סרביסז (AWS).

בראיון לאנשים ומחשבים שנערך עימו באחרונה, אמר גור כי "אנו נמצאים כעת בשלב הבא של הפתרונות בענן, לאחר שהוא כבר הפך לנורמלי החדש. ארגונים הפנימו כי החדשנות מתרחשת בענן, ולכן טמונים בו יתרונות. אין צורך לעסוק בתשתיות – יש להשקיע בפיתוח אפליקציות שיניבו יתרונות עסקיים לארגון. זה קורה בין השאר, עם לימוד המכונה. הוא עובר לקצה והוא קורה בשל העובדה שרוב לימוד המכונה קורה בענן מצד אחד, ומגמת האינטרנט של הדברים מתעצמת – יותר ויותר רכיבי IoT וחיישנים מופיעים בסביבה. מה שנדרש כעת – הוא לחבר בין העולמות".

"הענן הוא המקום הטבעי של המפתחים הצעירים"

הענן, הסביר גור, "הוא המקום הטבעי של המפתחים הצעירים. החדשנות קורית בענן, כל הדברים הטובים קורים בענן. לכן, ארגונים נדרשים לקחת את הטכנולוגיות שהם מכירים, כמו גם להטמיע את הטכנולוגיות החדשות. בענן זה קורה מהיר ויעיל יותר. הכישרונות הטובים, המפתחים, עובדים בענן. מה שיבדל ארגונים זה רק חדשנות, והיא מתבססת על דור צעיר ומוכשר, שהענן הוא 'הבית' שלו. את המניעה של הדור הבא של הונאות, רק הצעירים יוכלו לעשות – ויוכלו לעשות זאת רק בענן. מפתח טוב יבנה אפליקציות טובות עבור הבנק הדיגיטלי. הצעירים לא רוצים לעבוד עם הטכנולוגיות המיושנות של האתמול, הם רוצים שיהיה להם מעניין. אם חברת הביטוח גארדיאן, שהיא בת 158 שנים, הצליחה לחדש ולהמציא את עצמה מחדש בענן שלנו – אז כל ארגון יכול לעשות זאת".

לדברי גור, "הענן משפיע על כל תחום שהוא בעולם המחשוב, לרבות אבטחת המידע. הגנת הסייבר תהיה העבודה של כולם, לא רק של המקצוענים בתחום. הדרך לתת מענה לאתגר זה תהיה בהצפנה של הכל. זו תהיה הדרך היחידה להבטיח שרק אתה תשיג גישה למידע שלך. זה יכול להיעשות בצורה קלה ופשוטה יותר רק בענן".

"אנו נכנסים לעידן בו הנתונים הם המצפן הארגוני. כבר כיום הנתונים הם המבדילים בין ארגון למשנהו. מה שיבדל ארגון הוא איכות נתוניו, והענן דחף מגמה זו עוד יותר לניתוח הנתונים. המגמה הזו תתחדד ותגדל. ככל שהחומרה והתוכנה הופכות להיות מוצרי צריכה, כך הנתונים שעליהן יסייעו לתת שירותים משופרים ללקוחות הארגונים. זה יבוא כמובן גם עם לימוד מכונה ובינה מלאכותית", אמר גור.

גור סיכם באומרו כי "הענן הוא הנורמלי החדש. הלקוחות הארגוניים רוצים להתמקד בליבתם העסקית. הם רוצים לפעול ולממש את הרעיונות שלהם, לא לעסוק בתשתיות ובבעיות הכרוכות בהן, כגון היעדר זמינות ופונקציונליות, או בעיות עומסי עבודה. אנו מספקים יכולת בחירה, שהיא חשובה לא פחות מהיכולות הטכנולוגיות, כי אף לקוח ארגוני אינו רוצה להינעל על ידי ספקית IT לנצח. העתיד של הענן מובטח עבור ספקיות שימשיכו להקשיב ללקוחות ויידעו להמליץ להם איפה להשקיע בחדשנות, להפוך את הטכנולוגיה לנגישה ולשפר ביצועים לטובת עומסי עבודה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים