האקר גנב נתונים אישיים של כאלף עריקים מצפון קוריאה
פרץ למאגר מידע של סוכנות ממשל דרום קוריאנית ● זו דליפה המידע הראשונה שנעשתה בקנה מידה גדול – שבה מעורבים עריקים מצפון קוריאה
נתוניהם האישיים של מעט פחות מאלף אזרחי צפון קוריאה שערקו לדרום המדינה – נגנבו. זאת, על ידי האקר שפרץ למאגר מידע של סוכנות ממשל דרום קוריאנית.
המשרד לאיחוד שתי המדינות בדרום קוריאה, הוא שמסר על כך הודעה בסוף השבוע. סוכנות הממשל שנפרצה היא המרכז ליישוב מחדש (של העריקים מהצפון). מחשב אישי במרכז נמצא מוקדם יותר, ב-19 לחודש – כשהוא נגוע בנוזקה. המרכז ליישוב מחדש נמצא בצפונה של דרום קוריאה והוא אחד מ-25 מוסדות ממשל בדרום קוריאה המסייעים לעריקים מהצפון להסתגל לחיים המערביים לאחר שערקו – למצוא עבודה ולקבל סיוע רפואי ומשפטי. בכלל המרכזים מטופלים כ-32 אלף עריקים.
מהמשרד נמסר כי זו דליפה המידע הראשונה שנעשתה בקנה מידה גדול – שבה מעורבים עריקים מצפון קוריאה. אף שסביר להניח כי המדובר בפריצה שנעשתה על ידי צפון קוריאה, מקורה וזהות התוקפים טרם זוהו. חשיבותה של הפריצה נובעת מכך שבצפון קוריאה לא יודעים את היקף העריקה מהמדינה. כך, חלק מהעריקים נחשבים כנעדרים ואילו אחרים הוכרו כמתים.
לחלק מ-997 העריקים נמסר כי שמותיהם, תאריכי הלידה שלהם וכתובות מגוריהם הודלפו אולם לא ברורה ההשפעה העתידית של הפריצה. כמה אנליסטים ציינו כי מי שעלולים להיפגע מהפריצה הם בני משפחותיהם של העריקים, שנותרו בצפון קוריאה.
סוקיל פארק, העומד בראש ארגון "עצמאות לצפון קוריאה", הפועל לסייע לעריקים אמר כי מטרת הפריצה היא פסיכולוגית: להעניק תחושת חוסר ביטחון לעריקים – מה שיביא לכך שיהיה עליהם לשנות את זהותם, מספרי הטלפון שלהם, או את כתובת מגוריהם.
חוקרים של המשרד לאיחוד הקוריאות ומשטרת המדינה בדרום פצחו בחקירה והודיעו כי "נעשה את הכל למניעת הישנות המקרה". הם הוסיפו כי לא נמצא מחשב וסף במשרד כלשהו שהודבק אף הוא ברוגלה.
פקיד בכיר בוושינגטון אמר בעבר כי "האיום הגרעיני של צפון קוריאה הוא כלום לעומת יכולות לוחמת הסייבר שלה. מתקפה גרעינית שלה נגד ארצות הברית תהיה בבחינת 'גומרים הולכים', פעילות חד פעמית, בעוד שהמשך מתקפות הסייבר הוא מתנה מתמשכת של הפושעים למנהיג, קים ג'ונג און. איום גרעיני מצידה מעולם לא היה באמת חלק ממציאות החיים של האמריקנים, אבל מתקפות הסייבר מצידה ממשיכות, והמשיכו גם כשצפון קוריאה התכוננה לפסגת סינגפור".
על פי גורמי מודיעין בארצות הברית, "אילו צפון קוריאה הייתה שולחת טיל גרעיני, התגובה הצבאית הייתה מהירה וקטלנית עבור ג'ונג און. במקום זאת, במרחב הסייבר, היא יכולה לתקוף מדינות וארגונים, עם סיכוי קטן לזיהוי ולהשתת עונש אמיתי עליה".
שנים של מתקפות
המערב נחשף ליכולותיה של המדינה המבודדת בתחום הסייבר בסוף 2014, כשאירעה מתקפת ההאקרים על אולפני הקולנוע של סוני, שכתוצאה ממנה הושבתה רשת המחשבים של האולפנים לימים רבים. על המסכים הוצגה גולגולת אדומה עם הכיתוב "Hacked By #GOP", כאשר ההערכה הייתה שראשי התיבות GOP מתייחסים לקבוצת Guardians of Peace (שומרי השלום, י.ה.), שקושרה עם צפון קוריאה. אחת ההשערות שהועלו, ושלאחר מכן התבררה כעובדה, היא שהמתקפה קשורה לסרט שאולפני סוני הפיקו אז, The Interview, שעסק, בצורה קומית, בניסיון של ה-CIA להתנקש בחייו של קים ג'ונג און.
מומחים אף קישרו את צפון קוריאה למתקפת WannaCry, שהטריפה את העולם בשנה שעברה ופגעה ביותר מ-300 אלף מחשבים ב-150 מדינות. הם טענו כי מצאו ראיות לכך – טענה
שאותה כינתה פיונגיאנג "מגוחכת".
אלא שעיקר הטענות נגד צפון קוריאה הוא לגבי הקשר שלה עם קבוצת לזרוס (Lazarus Group), שקשורה למתקפה על סוני ולשוד הסייבר מ-2016, שבו נגנבו 81 מיליון דולר מהבנק המרכזי של בנגלדש בשנה שעברה, דווח, האקרים מצפון קוריאה גנבו מסמכים מסווגים ממשרד הביטחון של דרום קוריאה.
תגובות
(0)