רפאל תקים מרכזי מחקר ופיתוח בתל אביב ובבאר שבע

המטרה בהקמת מרכז המו''פ במרכז הארץ – התמודדות עם עובדים שלא רוצים לגור בצפון ● בקרוב יוקם מרכז מו''פ נוסף בבאר שבע, מתוך רצון להיות בקרבת האוניברסיטה בעיר

ד''ר רן גוזלי סמנכ''ל בכיר ומנהל חטיבת מו''פ והנדסה רפאל. צילום: רפאל

רפאל תפתח, בראשונה, מרכז מו"פ בתל אביב. זאת לצד הקמת מרכז מו"פ בבאר שבע. אחת המטרות בהקמת מרכז המו"פ בתל אביב היא התמודדות עם מועמדים לגיוס לחברה הביטחונית, אשר אינם מעוניינים לגור בצפון הארץ.

רפאל היא חברה ממשלתית זה יותר מתריסר שנים, שיותר ממחצית המכירות שלה, בסך שני מיליארד דולרים בשנה – נעשים בחו"ל. יותר ממאה ממוצרי החברה נמצאים בשימוש צה"ל, והיא מונה כ-8,000 עובדים – מתוכם כשני שלישים אשר עוסקים בתחומי ההנדסה והמדעים.

מתקני רפאל המרכזיים נמצאים במכון דוד ליד עכו ובמכון לשם ליד כרמיאל – וכן שדה הניסויים הלאומי של רפאל, שדמה שבנגב. בשנים האחרונות החברה הרחיבה את פעילות המו"פ שלה גם לירושלים ולתל אביב, ובקרוב מאוד – גם לבאר שבע. תחומי העיסוק של החברה הם רבים ורב-תחומיים: הנדסת חשמל, אווירונאוטיקה, פיזיקה, מכניקה, חומרים, תוכנה, אלגוריתמים, סייבר, בינה מלאכותית, ניווט, עיבוד תמונה, לימוד עמוק, לימוד מכונה, הנדסת אנוש ועוד. בין פיתוחי החברה נמנות מערכות כגון כיפת ברזל, שרביט קסמים, מעיל רוח, טילי "גיל", מערכות ל"א, מערכת ימית בלתי-מאוישת, עמדות נשק נשלטות מרחוק, בניית פתרון הגנת הסייבר של מאגר האשראי הלאומי ושל רכבת ישראל ועוד.

צוות תגובות לאירועי מחשוב וסייבר בחירום

כפי שפורסם בראשונה באנשים ומחשבים, המטה הקיברנטי הלאומי הקים CERT (ר"ת Computer/Cyber Emergency Response Team – צוות תגובות לאירועי מחשוב וסייבר בחירום). היקפו הכספי של פרויקט ענק מסוג זה עומד על כמאה מיליון שקלים.

קבוצת חברות בראשות רפאל היא שזכתה במכרז להקמת החמ"ל – והקימה אותו. המרכז מטפל באירועי סייבר ואבטחת מידע עבור המגזר האזרחי בישראל.

על תחום הפיתוח בחברה למערכות ולאמצעי לחימה אמון ד"ר רן גוזלי, סמנכ"ל בכיר ומנהל חטיבת מו"פ והנדסה ברפאל. חטיבת המו"פ בראשותו כוללת יותר מ-2,500 עובדים. לצדה, יש כמה פעילויות מו"פ במקומות נוספים בארגון. בראש יחידת ה-IT בחברה עומד קובי כץ, ושמה מטכ"ם, ראשי תיבות של חטיבת טכנולוגיות, מידע ותהליכים.

היחידה מונה כ-500 עובדים מתחומים שונים, ביניהם מהנדסי תעשיה וניהול, מהנדסי ארגון ושיטות, מהנדסי אלקטרוניקה, מכניקה ותוכנה. כך, ה-IT לא רק מספק תשתית לפיתוחים – אלא שותף להם. ה-IT מעורב בהקמת מרכזי המו"פ בתל אביב ובבאר שבע, במקומות בהם בפיתוח יש מרכיבי IT ותקשוב. המרכז בתל אביב צפוי לעמוד על יותר ממאה עובדים, ורפאל כבר החלה בגיוס עובדים חדשים למרכז מו"פ זה, שיעסוק בתחומי ראייה ממוחשבת, עיבוד אותות וביג דטה.

בשנה שעברה החלה רפאל בהקמת מרכז מו"פ באזור התעשייה הר חוצבים בירושלים. המרכז משתרע על כ-15 אלף מ"ר, ועלותו עמדה על כ-220 מיליון שקלים. בנייתו צפויה להסתיים ב-2022. הבחירה בהר חוצבים התקבלה לאחר שגובשה התוכנית האסטרטגית של החברה לפרישה גיאוגרפית, במטרה להרחיב את ההון האנושי ואת שיתופי הפעולה עם מוסדות אקדמיים.

כך, המניע להקמה של מו"פ בירושלים הוא הקירבה לאוניברסיטה העברית ולמאגר המומחים שלה בתחום הראייה הממוחשבת. הקירבה לאקדמיה היא אף המניע להקמת מרכז המו"פ בבאר שבע – בסמוך לאוניברסיטת בן גוריון.

כבר כיום יש לרפאל פעילות, לא גדולה, של מו"פ בתל אביב. זאת, בשל הרכישה של רפאל בשנת 2013 – את מפתחת טכנולוגיית הצילום מהאוויר, ויז'נמפ. זו האחרונה יושבת ברמת החיל. ב-ויז'נמפ, שקיבלה את פרס ביטחון ישראל בשנת 2009, פיתחו טכנולוגיית צילום שמאפשרת שיפור וייעול הפענוח של תצלומי האוויר, כך שהצילום יכול להתבצע מגובה רב יותר ולהכיל שטח גדול יותר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים