"העולם עובר מענן היברידי לסביבה מרובת עננים"
אמר אלי שקד, מנכ''ל VMware ישראל ● אבי יושעי, מנהל הטכנולוגיות הראשי של VMware ישראל: "אנו ניצבים מול כמה טכנולוגיות-על שישנו את פני המחשוב הארגוני"
"עולם מחשוב הענן מתפתח במהירות. הוא החל עם בנייה של ענן פרטי בחצר הבית של הלקוח הארגוני, משם חל המעבר לענן ציבורי, אז החלה הפעילות בענן ההיברידי וכיום אנו בתחילתה של מגמה חדשה שתאפיין את השוק – עבודה בסביבה מרובת עננים", כך אמר אלי שקד, מנכ"ל VMware ישראל.
שקד דיבר בפתח כנס Vforum 2018. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך אתמול (ב') באולם אירועים אבניו בקריית שדה התעופה, בהשתתפות 1,200 לקוחות ושותפי הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה.
שקד הזכיר בפתח דבריו כי השנה נחגג יום השנה העשרים להקמת החברה ותריסר שנים להקמת הסניף הישראלי. "התחלנו עם ארבעה עובדים וכיום יש במכירות ובמו"פ כ-150 עובדים בארץ", אמר.
בהיבט הטכנולוגי, ציין, "חל מעין תהליך של 'חזרה למקורות, לבסיס': התחלנו לפני עשרים שנים כשאמרנו שאנו אגנוסטים לכל סביבת חומרה ואנו יכולים לרכוב עליה וליצור סביבה וירטואלית – מה שלאחר מכן התפתח לענן. כיום אנו באותו מצב: אנו יודעים לפעול בכל סביבת IT, זו שבחצר הבית ברישוי מסורתי, בענן פרטי, בענן ציבורי ובענן היברידי, וכעת העולם הולך לסביבה מרובת עננים".
שקד ציין כמה משיתופי הפעולה של VMware: "עם הענן של גוגל, לטובת המפתחים, עם AWS לטובת תשתיות ועם מיקרוסופט לטובת סביבת הקצה. שיתופי פעולה נוספים נערכים עם יבמ, Centurylink, OVH, ו- Rackspace. בדרך זו אנו עוזרים ללקוחות הארגוניים לייצר תשתית מנוהלת בסביבה מרובת עננים". הוא סיים בציינו כי "ארגונים נדרשים לקוקפיט יחיד, למקום אחד בו יש לאיש ה-IT יכולת שליטה מרכזית, אחודה, על כל שכבות ה-IT בבית ובחוץ – ואנו מספקים יכולת זו".
הטכנולוגיות שישנו את פני המחשוב הארגוני
אבי יושעי, מנהל הטכנולוגיות הראשי של VMware ישראל, אמר כי "אנו ניצבים מול כמה טכנולוגיות-על שישנו את פני המחשוב הארגוני. ארגונים נדרשים לבחון ולאמץ טכנולוגיות מתקדמות, דוגמת מובייל, ענן, לימוד מכונה ומחשוב קצה. כל אחת מהטכנולוגיה מניבה לארגונים ערך מוסף ונדרש שילוב שלהן כדי לתת ערך מרבי".
כך, אמר, "שימוש במובייל מנגיש את המידע ללקוח, או המשתמש ברכיב הקצה – וזה דורש יישום של טכנולוגיות מחשוב קצה ו-IoT בקצוות. המידע צריך לעבור עיבוד חכם, עם בינה מלאכותית ולימוד מכונה. אז צץ הצורך בכוח עיבוד בצורה גמישה מהענן – ואז יש להעלות את הנתונים לאחסון ולטיפול בענן. זהו מעגל קסמים שיש להזין בעוד ועוד כוח מחשוב, הנמצא רק בענן".
הצעד הבא שלנו, אמר יושעי, "הוא לאפשר לארגונים לאמץ יכולת לעבודה בסביבה מרובת עננים. זאת, לטובת פיתוח מהיר, בלא גבולות, עם יעילות תפעולית. כך, אנו מספקים דטה סנטר לפי דרישה, עם אופציה לגידול. בשיתוף הפעולה שהוכרז עם AWS, אנו לוקחים את תפיסת הדטה סנטר מוגדר תוכנה, SDDC, אשר רצה על הענן הציבורי של AWS, ומנגישים את הדטה סנטר ואת התשתיות של הרישוי המסורתי – עם ניהול ותפעול הענן על ידינו. הלקוח צריך תשתית דטה סנטר. אז במקום לעצב ולרכוש חומרה, הוא מזמין דטה סנטר – כמו כל תשתית בענן ציבורי. הוא מקבל במהירות חומרה שרתים מ-AWS, עם תפיסת SDDC של VMware. הכל מוגדר מראש, וכל ניהול תשתית הענן, כולל ניהול מרחוק – נעשה על ידינו".
יושעי סיים בציינו כי "מדובר בפתרון המאפשר ללקוחות שאינם יכולים לצאת לענן ציבורי מטעמי שמרנות, או הלימה לרגולציות, או עלות – להסתייע ביכולות הענן הציבורי של AWS ולהרגיש כאילו הם בענן פרטי, עם הניהול והתזמור של VMware".
תגובות
(0)