לאחר סגירת הרכישה על ידי ברודקום: פיטורים ב-CA, גם בישראל

עסקת הענק, בסך של כ-19 מיליארד דולר, נסגרה רק שלשום (ג'), וברודקום כבר מתחילה לפעול: היא מפטרת מאות מעובדי CA, בהם עשרות בגוף המו"פ שלה בארץ ● אין פיטורים בגוף המכירות של CA, שהוא כיום חלק מ-NessPRO

עשרות מעובדי CA בישראל הולכים הביתה. אילוסטרציה: BigStock

יומיים לאחר שנסגרה סופית רכישת CA על ידי ברודקום, החלה הנרכשת במהלך של פיטורי מאות עובדים, לרבות עשרות בישראל – כך פורסם היום (ה').

הפיטורים נערכים בכמה מקומות בעולם, ביניהם כשליש מ-1,100 מעובדי CA בשני אתרים בניו-יורק ועשרות מעובדי המו"פ של החברה בישראל. ל-CA יש בארץ גוף מחקר ופיתוח, שמונה מאות אנשים ושהוקם על בסיס 13 הרכישות של חברות מקומיות שענקית המחשוב קנתה במהלך השנים. הוא ממשיך לפעול ממשרדיו בכפר סבא והרצליה.

אנליסטים בארצות הברית ציינו כי הפיטורים לא באים בהפתעה: הוק טאן, מנכ"ל ברודקום, ידוע כמקצץ הוצאות אגרסיבי. דובר ברודקום בארצות הברית אישר את דבר הפיטורים, אולם סירב לנקוב במספרים. לא התקבלו תגובות מברודקום ישראל ומ-CA ישראל.

עסקה בסך של כ-19 מיליארד דולר

ביולי השנה באה בהפתעה עסקת ענק בעולם ההיי-טק: ברודקום הודיעה שהיא קונה את CA ב-18.9 מיליארד דולר במזומן. זאת, לאחר שהיא רצתה לקנות את קוואלקום – סאגה שנגמרה ארבעה חודשים לפני כן, במרץ, בדרך שאף אחד לא ציפה לה: התערבות חיצונית מפתיעה בדמות צו נשיאותי של דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית, שהחליט למנוע את המכירה של התאגיד האמריקני לחברה סינגפורית – עסקה שסכומה כבר הגיע ל-117 מיליארד דולר. טראמפ הסביר אז שהחליט על כך עקב הערכתו שהמכירה עלולה להוביל לפעולות שיסכנו את הביטחון הלאומי של ארצות הברית. לא חלפו חודשים אחדים ובשישית מהסכום שבו הסכימה ברודקום לקנות את קוואלקום, היא רכשה ענקית IT אחרת – CA.

לפי ברודקום, הרכישה תהפוך אותה לאחת מחברות טכנולוגיית התשתית המובילות בשוק, בזכות היצע הפתרונות ותוכנות ניהול ה-IT של CA. הנרכשת היא חברה ותיקה בשוק. יש לה בסיס לקוחות גדול והיא מתמקדת – זה שנים – בשוק תוכנות התשתית הצומח.

לאורך כל השנים, CA התמקדה בניהול תשתיות ה-IT בארגונים. היא ניסתה כל מיני ניסיונות צמיחה, חיפוש אחר מנועי צמיחה ורצונות להגדיל את סל המוצרים והשירותים שלה. אלא שהחברה הוותיקה, שבעשור הקודם הייתה ענקית IT מפוארת, לא הצליחה לעשות את מה שהיא דיברה עליו. על אף ש-CA הייתה מהחברות הראשונות לדבר על כלכלת אפליקציות, DevOps ועל הצורך בהפיכת הארגון לאג'ילי, השוק מימש את תפיסתה, אבל לא בהכרח אתה. למרות זאת, בראייתה של ברודקום, הרכישה תביא אותה להשתלב בעולם הטכנולוגי החדש ברמה גבוהה יותר מאשר שבבים, ותניב לה יכולות ניהול IT.

שינוי מודל פעילות בישראל

במאי אשתקד התחוללה דרמה בענף ה-IT המקומי: אחת מחברות המחשוב הוותיקות הפועלות בארץ, שנמצאת כאן כבר שלושה עשורים, שינתה את מודל הפעילות המקומי שלה – CA ישראל חדלה לתפקד כישות עצמאית ועברה לעבוד ב-NessPRO, גוף הפצת התוכנה של נס טכנולוגיות.

שינוי מודל הפעילות, שכונה על ידי שתי החברות "כניסה לשותפות אסטרטגית ארוכת טווח", הביא לכך שכ-35 עובדי גוף המכירות של CA בארץ עברו לעבוד בחטיבה חדשה שנפתחה ב-NessPRO. מדובר היה בגרסה מקומית של מהלך שנעשה לפני כן במדינות רבות בעולם, במסגרת הליך צמצומים ארוך טווח שעבר על ענקית המחשוב, שבו היא שינתה את מודל הפעילות שלה במדינות רבות מחוץ לארצות הברית.

ל-CA היו בישראל שני גופי פעילות: האחד הוא גוף קדם מכירות, מכירות ותמיכה טכנית, שכולל 35 עובדים, שרובם ככולם עברו לעבוד בחטיבת המוצרים של נס. החטיבה החדשה בקבוצת NessPRO, שכונתה CA Israel, הייתה אחראית לשיווק ולמכירת מוצרי הליבה של CA בארץ. הגוף השני הוא גוף מחקר ופיתוח. עתה, כאמור, צפויים להיות מפוטרים ממנו עשרות עובדים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים