האם מקום העבודה שלך הוא בין חברות ההיי-טק הכי נחשקות כיום בשוק העבודה?
גוגל ישראל, פייסבוק, מייקרוסופט, אפל ישראל וויקס הן חמש החברות שהכי טוב לעבוד בהן בישראל ב-2018 ● כך על פי דירוג של דן אנד ברדסטריט ● מי הן החברות שנכנסו לרשימה, מי עלתה בדירוג ומי ירדה ?
דן אנד ברדסטריט ישראל פירסמה אמש (ג') את דירוג חברות ההיי-טק שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2018. על פי הנתונים, את הקפיצה המשמעותית בדירוג עשתה מיקרוסופט שקפצה למקום ה-3 מהמקום ה-13 ואמזון ישראל שקפצה למקום ה-22 מהמקום ה-33 בדירוג בשנה שעברה. פלייטיקה שדורגה במקום ה-15 לאחר שבשנה שעברה דורגה במקום ה-23
את הירידה המשמעותית בדירוג רשמה על פי הנתונים התעשייה האווירית לישראל שירדה למקום ה-19 לאחר שבשנה שעברה דורגה במקום ה-9 ואמדוקס שירדה מהמקום ה-14 למקום ה- 31
בדן אנד ברדסטריט אמרו כי השנה נכנסו לדירוג 50 חברות, בהשוואה ל-40 חברות בלבד שדורגו בשנה שעברה, מתוכן 14 חברות דורגו השנה לראשונה. בין אלו נמנות פאלו אלטו נטוורקס ישראל, סולוטו, AT&T, נטורל אינטליג'נס, פיוניר, פאנאיה, ווינדוורד, אפלייד מטיריאלס, ריסקיפייד, סיטי, FYBER, די.סי.פי.ג'י, סייבריזן ואופטימל פלוס,
החברות הנכללות בדירוג ממגוון ענפים בתחום היי-טק ביניהם, סייבר, פינטק, ביוטק, גיימינג, תעשיה ביטחונית, סמיקונדקטור ועוד. בחברה אמרו כי מה שמעיד על הבגרות של התעשייה וההיצע המרשים שעומד בפני הטאלנטים המועסקים בענף.
64% מהחברות המדורגות הינן ישראליות
בחברה ציינו עוד כי 64% מהחברות המדורגות הינן ישראליות ו-36% הינן גלובליות, נתון שמחזק את עוצמתה של תעשיית ההיי-טק המקומית ויכולתן של החברות להתחרות כשוות אל מול הענקיות הגלובליות. כמו כן, ציינו, מדובר בענף משמעותי המעסיק כיום למעלה מ-300 אלף עובדים בישראל, כאשר כ-70 אלף מתוכם מועסקים ב-50 החברות המדורגות. מה שמעיד על האחריות של התעשייה גם כלפי על האקוסיסטם בו היא פועלת והשפעותיה על נותני שירותים ומעגלים נוספים של עובדים.
תעשיית ההיי-טק, הוסיפו, מהווה היום כ-8% מסך המועסקים במשק – תעשייה קטנה יחסית מבחינת מספר המועסקים, אך משמעותית מאוד מבחינת ההשפעה שלה על הכלכלה הישראלית.
תנאי שכר, פיתוח קריירה, יציבות תעסוקתית וחווית סביבת עבודה
במסגרת המחקר, החברות המדורגות נבחנו בהתאם ל-4 פרמטרים עיקריים: תנאי שכר, פיתוח קריירה, יציבות תעסוקתית וחווית סביבת עבודה.
מודל הדירוג מתבסס על שקלול נתונים שנאספו ממספר מקורות: שאלונים מפורטים שמילאו מנהלי כח האדם בחברות אשר כוללים התייחסות לפרמטרים שנבדקו כגון תנאי שכר והטבות, פיתוח קריירה, יציבות תעסוקתית וחווית סביבת עבודה וכן מסקר שבוצע בקרב מנהלי כח האדם בחברות ההיי-טק המובילות לגבי החברות שהכי טוב לעבוד בהן.
אפרת שגב סמנכ"ל פיתוח עסקי בדן אנד ברדסטריט, אמרה כי "ענף ההיי-טק מאופיין בתחרות עזה על טאלנטים, בשל היצע אשר אינו תואם את הביקושים שרק הולכים וגדלים".
לדבריה, "המציאות העסקית המורכבת הזו בתעשייה המבוססת על הון אנושי, הביאה את החברות להבנה שכל עובד חשוב, ושאם יש אוכלוסיות מוכשרות שלא נמצאות בחברות האלו, זו האחריות של החברות עצמן להיות רלבנטיות עבורן".
"התהליך הזה מתבטא בחשיבה תמידית על מה יסייע בגיוס ושימור עובדים מאוכלוסיות ומגזרים שונים, כאשר גם כאן באה לידי ביטוי החדשנות והיצירתיות המאפיינת את החברות בענף כגון הטבות ייעודיות להורים (חופשת הורות מורחבת בתשלום והשתתפות במימון הליכי פונדקאות), תוכניות inclusion (הכללה) לאוכלוסיות ייעודיות המבוססות על ההבנה שכאשר עובד מרגיש בנוח בסביבת העבודה שלו הוא ייטה להמליץ לטאלנטים נוספים להצטרף לחברה, ואף השקעה של חברות בפיתוח תוכניות טכנולוגיות להכשרת דור העתיד של הטאלנטים".
תגובות
(0)