אינטל מפצלת את קבוצת הייצור שלה לשלוש יחידות שונות

השינוי האדמיניסטרטיבי נובע מעיכוב בייצור שבבים בליטוגרפיה של 10 ננו-מטר, ויקרה אחרי שסוהיל אחמד - שמוביל את קבוצת הייצור - יפרוש מתפקידו בחודש הבא

אינטל

אינטל מתכוננת לבצע שינויים באופן שבו ינוהל הליך הייצור שלה, לאחר שמנהל זרוע הייצור יפרוש מתפקידו בנובמבר.

ענקית השבבים הודיעה כי בשל עיכובים בייצור שלה, בכוונתה לשנות את אופני הניהול והפעולה, ולכן קבוצת הייצור תפוצל לשלושה חלקים, עם מנהלים שונים,. זאת, משום שהחברה תנסה להדביק את הקצב בכל הנוגע בהשקות מוצריה. השינוי יתרחש אחרי שסוהיל אחמד – שעובד בעבור אינטל מאז 1984 ומוביל את קבוצת הייצור מאז 2016 – יפרוש בחודש הבא.

מייק מייברי יוביל את החטיבה לפיתוח הטכנולוגי

לאחר עזיבתו של אחמד, אינטל תפרק את קבוצת הייצור, כאמור, לשלוש חטיבות שונות. האחת תתמקד בפיתוח טכנולוגיה, אחרת תהיה אמונה על ייצור, והאחרונה על שרשרת האספקה.

מייק מייברי, ראש מחלקת Intel Labs, יוביל את החטיבה החדשה לפיתוח הטכנולוגי, ריץ' אוהליג יעבור לנהל את ה-Intel Labs לתקופת ביניים. יחידת הייצור והתפעול תובל על ידי אן קלר, שעזרה בעבר לנהל את הקבוצה המקורית לצד אחמד, בעוד שחטיבת האספקה תהיה בשליטת רנדהיר ת'קור.

למרות שלכל אחת משלוש החטיבות החדשות הללו יהיה מנהיג משלה, הן יהיו כולן כפופות ל-ונקטה (מורטי) רנדושינטלה, אשר אותו העבירה אינטל לשורותיה מקוואלקום בשנת 2015. רנדושינטלה מתפקד כיום כקצין ההנדסה הראשי של החברה.

פועלת ללא מנכ"ל מאז יוני

יצוין כי מחוץ לקבוצת הייצור, אינטל פועלת ללא מנכ"ל כבר מאז יוני, אז "התפוטר" מנכ"לה בריאן קראזניץ' באופן פתאומי.

המהלך לא מפתיע שכן אינטל נאבקת בכל הנוגע ביכולות הייצור שלה בשנים האחרונות. כך למשל, מעבדי ה-10 ננו-מטר היו אמורים להיות מוכנים לייצור המוני בשנת 2015. במקום זאת, ייצור המוני של השבבים המסוימים לא יתחיל עד לשנה הבאה.

לפיכך, סדרת מעבדי קנון לייק, שהייתה אמורה להגיע מיד אחרי ה-סקיילייק, רק התחילה "לטפטף" לתוך השוק, עם המוצר הבודד Core i3 SKU, אשר מהירות השעון שלו נמוכה מהרגיל – לשבב הליבה הכפולה יש מהירות שעון בסיס של 2.2 ג'יגה הרץ,  העולה ל-3.2 ג'יגה-הרץ כאשר הוא בגרסה המשופרת.

בינתיים, אינטל ממשיכה לפתח שבבים של 14 ננו-מטר, והחברה אפילו חזרה לאחור בזמן ומפתחת שוב שבבי 22 ננו-מטר. פיצול הקבוצה אמור לאפשר לה לעמוד בלוחות זמני הייצור ולשפר את התוצרים בהתאם לציפיות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים