טל הרמתי, משרד האוצר: "אחת הבעיות במכרזי IT ממשלתיים היא שהם נגמרים בבית המשפט"

"הנושא גורם נזק לא רק לנו - אלא גם למשק כולו", אמר הרמתי בפאנל "יציאה מהמיתון" שנערך באירוע השקת שנת העסקים ב-ICT המקומי, KickOff 2010 ● לדבריו, "נצא למכרז בנושא מיחשוב ענן - כבר במהלך השנה הממשלה תהיה בענן" ● עצמון מינס, מנמ"ר אגד תעבורה: "אינני מרגיש שיצאנו מהמיתון. לדעתי היציאה תארך יותר זמן משחושבים"

"אחת הבעיות ביציאה של הממשלה למכרזי מיחשוב היא בכך שעל כל מכרז יש משפט, בעיקר במכרזים הגדולים. הנושא גורם נזק לא רק לנו, אלא גם למשק כולו. התוצאה הכמעט ברורה היא שהממשלה מעדיפה להוציא פחות פרויקטים החוצה, ולעשות יותר דברים בפיתוח פנימי", כך אמר טל הרמתי, סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר.

הרמתי דיבר במסגרת פאנל "יציאה מהמיתון" שנערך באירוע השקת שנת העסקים ב-ICT המקומי, KickOff 2010. את האירוע, שנערך היום (ד') במרכז הכנסים אבניו בקרית שדה התעופה בהפקת אנשים ומחשבים, הנחה פלי הנמר – נשיא הקבוצה. את הפאנל הנחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי בקבוצה. במסגרת האירוע חולקו אותות הצטיינות ל-17 מנמ"רים, מנהלי אבטחה ומנהלי טכנולוגיה בארגונים.

לדברי הרמתי, "נצא למכרז בנושא מיחשוב ענן – כבר במהלך השנה הממשלה תהיה בענן". הוא הוסיף, כי 2010 מתחילה בצורה יותר אופטימית מבחינתו. "אני מקווה שכך זה יימשך. להערכתי נצא מהמיתון, אנו מרגישים את האווירה העסקית המשתפרת קורמת עור וגידים".

בהתייחסו למכרז בתי התוכנה, אמר הרמתי, כי "אנו בישורת הסופית – התוצאות תהיינה בחודש הקרוב". הוא הוסיף, כי "נלך לכיוון פתרונות אג'יליים – יש דרישה לכך. נצא למכרז Offshore – הכוונה שלנו היא לעבור למצב בו מוציאים החוצה חלקים קטנים יחסית ולא עובדים בשיטה של פרויקטים גדולים".

רפי שקולניק, מנכ"ל נט-אפ (NetApp) ישראל, אמר בפאנל, כי "פיצוץ הבועה בשנת 2000 היה 'בום וגמרנו'. אולם בניגוד לו, צלקותיו של משבר נשארות לשנים רבות. להערכתי, נמשיך לראות שינוי בדפוסי התנהגות של חברות וארגונים למשך זמן רב". שקולניק ציין, כי הדבר מובחן גם בנט-אפ עצמה, "אנו משקיעים במיחשוב, אולם רק בהשקעות הכרחיות ובזהירות, אבל ככלל – מזהים מגמת שיפור".

עצמון מינס, מנמ"ר אגד תעבורה, אמר, כי "אני ספקן. אינני מרגיש שיצאנו מהמיתון, לדעתי היציאה תארך יותר זמן משחושבים". באגד תעבורה, אמר מינס, "חשנו את המיתון בשנה החולפת. לקוחות צמצמו את היקף הפעילויות אך המסר שלנו הוא שלמרות הכל, בשנה כזו אפשר להרוויח. מיקי לוי, מנכ"ל החברה, הכניס תהליכי התייעלות רבים, אולם לא עצרנו את ההשקעות, רובן היו בתחום מערכות ה-IT. לוי העביר את המסר שבעזרת מערכות מיחשוב ניתן למנף מנועי צמיחה בארגון".

אילן שפיגלמן, סמנכ"ל השיווק באורקל (Oracle) ישראל, אמר, כי "היה הבדל בין המיתון בארה"ב לבין אווירת המיתון בארץ. להערכתנו, בארץ היה יותר מצב של חשש ועיכוב בעשייה". הוא ציין, כי אורקל ישראל חוותה גידול בפעילות בשנה החולפת. "בתחילה תמהנו", אמר, "ולבסוף הבנו שהסיבה היא שרוב הפתרונות שאורקל הביאה בשנים האחרונות היו סביב תחום ההתייעלות בארגון". הוא אמר, כי בכוונת החברה לספק שירותי מיחשוב לכל לקוח במדינה, ולא רק ללקוחות אורקל המסורתיים. "שינינו את מרכז הכובד של פעילותנו", קבע.

אריה עמית, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי, נס ישראל, אמר שהחברה חשה השפעות שונות מהעולם, אך "בישראל נערכנו בזמן ובאופן נכון והצלחנו לעבור את המשבר מבלי שזה יפגע בכל דרך בנו". לתעשיית ה-IT, אמר עמית, "המשבר הגיע מאוחר יותר – בסוף 2008, אז לקוחות החלו להוריד לנו תעריפים באופן חד צדדי". הוא סיים בציינו, כי הובחנה פעילות מהצד הממשלתי, שם נס זכתה בכמה פרויקטים".

אריה רימיני, מנכ"ל טלדור, אמר, כי "כמו כל אירוע, המשבר יוצר הזדמנות לחשיבה קצת אחרת". רימיני ציין, כי "השוק מסוגל לתת ערך מוסף ברגעים כאלה. נראה בשנים הקרובות התנהלות של המשך התקופה שחווינו בשנה וחצי. הספקים ייבחנו בצורה הדוקה יותר, האם הם מסוגלים לספק יותר  – ובפחות זמן וכסף". הוא סיים באומרו, כי "חלף עידן של פרויקטי ענק כי בחלק מהם הספקים דיממו".

יורם שולטהייס, מנמ"ר ההסתדרות החדשה, אמר, כי "המשבר לדעתי לא מאחורינו. הבום הגדול מחכה לנו בפתח. אין להיגרר לאופוריות ולצפי ליציאה מהמיתון תוך חודשים ספורים". הוא ציין, כי מבחינה טכנולוגית, "לא בהכרח הווירטואליזציה ומיחשוב הענן יהפכו לנפוצים. יושם דגש על טכנולוגיות מנפיקות התייעלות. למרות הכל, בשורה התחתונה אני אופטימי".

אידו שטיינברג, סמנכ"ל מכירות ופיתוח עסקי במלם מערכות מקבוצת מלם-תים, אמר כי "השנה הייתה אחת השנים הטובות לקבוצה. צרכני ה-IT, גם אם ניסו לצרוך פחות, הרי שהמציאות דחפה אותם לצרוך יותר, על מנת להנפיק התייעלות". הוא הוסיף, כי פרויקטים בשוק התאפיינו בכך שנדרש מהם החזר השקעה מהיר, וסיים בציינו כי פרויקטים רבים נבעו בשל הצורך להלום רגולציות".

דן זייצ'ק, סמנכ"ל הפתרונות לעסקים של בזק בינלאומי, אמר, כי "אנחנו נמצאים בתקופה מאוד מאתגרת. בשנה הקודמת התמקדנו בהיערכות לקראת המשבר, לצד המשך הפעילות. בשל כך, כמו גם בשל החוסן הפיננסי שלנו והעובדה שאנחנו נמצאים בשבעה מכל עשרה ארגונים בארץ – חווינו את המשבר הכלכלי בצורה חריפה פחות מאשר ציפינו". לדבריו, "אנחנו חשים בקרב הלקוחות התעוררות, לצד תחושת אופטימיות. מנמ"רים משחררים תקציבים ומניעים פרויקטים. הערכתנו היא שהשנה תהיה משמעותית ל-ICT".

יעקב בר חיים, סמנכ"ל מערכות מידע באורבוטק, אמר, כי "השנה האחרונה הייתה מאוד לא קלה, אולם מצד שני יש כעת יכולת לראות את השינוי בשווקים". הוא סיים בציינו, כי "אנו מאמינים שמיחשוב הענן הוא העתיד, אנו משוכנעים שיש בו הבדל מהותי מבחינת שירותי מידע, בכל הגדלים של חברות. מודל מיחשוב זה ישנה את השוק".

איתן צוויג, מנהל שירותים מקצועיים, מיה מחשבים, אמר, כי "השנה שעברה הייתה שנת צמיחה עבור סאס (SAS) ונציגתה בארץ. זה נבע בעיקר מהסיבה שאנו טובים בתקופות שפל כלכליות. הדרך היעילה ביותר להתייעל היא להשתמש ביכולות אנליטיות, הבוחנות מהם מוקדי הרווח של הארגון, וזאת על מנת שאלה יוציאו את הארגון מהמשבר". הוא סיים בצטטו מחקר של גרטנר (Gartner) שבחן את המגמות הצפויות השנה, ובהן BI וניתוחים אנליטיים מתקדמים היו במקום השני לאחר וירטואליזציה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים