פורסטר: שוק ה-HCI צומח במהירות – יותר מאשר שוק ה-IT
לפי חברת המחקר, את תחום התשתיות המשולבות באופן עמוק מובילה נוטניקס, ולאחריה VMWare ● "התחום יגיע בקרוב למיינסטרים, בשל הצורך הקריטי של ארגונים בתשתיות העונות על צרכיהם העסקיים בעולם המשתנה במהירות", נכתב בדו"ח
שוק התשתיות המשולבות באופן הדוק ועמוק (HCI) צומח במהירות הגדולה מקצב הגידול של שוק ה-IT העולמי, כיוון שהוא נותן מענה לאתגרים של מנהלי התשתיות – כך על פי דו"ח חדש של פורסטר.
חברת המחקר לא ציינה אמנם מספרים, אבל כתבה ש-"הגידול בשימוש בתשתיות HyperConverged נובע מכך שמנהלי התשתיות בארגונים מאמינים בו. זאת, מאחר שהן מספקות אמינות, יכולת גידול, ותפעול וניהול קלים. שלושת ממדים אלה מהווים מבדילים משמעותיים לעומת התשתיות המסורתיות".
עוד מציינים בפורסטר כי תחום ה-HCI יגיע בקרוב למיינסטרים, בשל הצורך הקריטי של ארגונים בתשתיות העונות על צרכיהם העסקיים בעולם המשתנה במהירות, תוך מענה גמיש לדרישות הלקוחות. בעבר, נכתב בדו"ח, "הווירטואליזציה סיפקה מענה לגמישות הנדרשת, אבל היא הפכה במהירות להיות עוד 'אי', 'עמוד' מחשוב נפרד, שכמותם אנחנו רואים רבות בדטה סנטר. כעת, באות התשתיות המשולבות באופן עמוק ונותנות מענה למורכבות הקיימת במערכי המחשוב הארגוניים".
על פי החוקרים, הגורמים המניעים שוק זה הם: אקו-סיסטם הולך וגדל עבור אפליקציות קריטיות; היכולת לספק תשתיות כשירות ברישוי מסורתי ובענן; עלויות תפעול נמוכות יותר; תפעול מורכב פחות; ותשתיות בעלות יכולת גידול. יצוין כי המחקר בחן רק תשתיות של 11 ספקיות IT, שכוללות גם רכיבי תוכנה, ולא בדק כאלה המספקות רק חומרה.
נוטניקס מובילה את השוק
בתרשים "הגל של פורסטר", שבוחן את שילוב הווקטורים של אסטרטגיה והיצע חזקים, מובילה נוטניקס, ואחריה מדורגת VMWare. את המקום השלישי חולקות סיסקו ו-HPE. כל הארבע מוגדרות כבעלות נוכחות חזקה בשוק. נט-אפ, אגב, מדורגת שמינית.
על נוטניקס נכתב כי "היא מובילה את תחום ה-HCI בשל חדשנות, השקעה במו"פ, מומנטום חזק של מכירות, שותפויות והגדלת בסיס הלקוחות – בכל המגזרים ובכל האזורים הגיאוגרפיים. מאז ההנפקה שלה ב-2016 היא יותר מהכפילה את צוותה, ויותר מזה את מחזור המכירות שלה. היא שינתה את ההיצע שלה מהתקן העומד בפני עצמו לפתרון מבוסס תוכנה לחלוטין – אסטרטגיה שהוכיחה את עצמה. משימתה היא ליצור ענן היברידי בר קיימא, והיא עושה זאת בשיתוף פלטפורמת הענן של גוגל – לשלב שירותים של ענן ציבורי, עם תשתיות ברישוי מסורתי".
VMWare, כך פורסטר, "מגיעה לשוק עם vSAN משולב ב-vSphare, עם שיתופי פעולה מול ספקיות של שרתים. vSAN הגדיל במהירות את היצע הרכיבים שלו בשלוש השנים האחרונות ויש לו יכולות להשתלב באופן עמוק עם ערימת ה-IT של ענקית הווירטואליזציה. לחברה יש שיתוף פעולה עם AWS, לטובת אספקת ענן היברידי בארצות הברית ובאירופה".
לדעתי כתוב בדוח על נטאפ “Its solution architecture is quite different from the others in the HCI industry, allowing easy and independent scale-out of compute and storage nodes.” ופחות משנה אחרי שהמוצר של נטאפ הושק בשוק זה בהחלט משהו ששווה להזכיר