ד"'ר גורדון מור זכה בפרס דן דוד לשנת 2010
ועדת הפרס נימקה את קביעתה ב-"תרומותיו פורצות הדרך של ד"ר מור לטכנולוגיית המעגלים המשולבים המבוססים על חצאי המוליכים" ● "חוק מור", שאותו גילה קובע שמספר הטרנזיסטורים על גבי שבב יחיד יוכפל מדי שנתיים ● השנה, בחרה הוועדה להעניק את הפרס על הישגים יוצאי דופן בתחומי המחשבים והתקשורת ● הזוכים הנוספים הם פרופ' מיכאל רבין ופרופ' ליאוניד קליינרוק ● כל אחד מהזוכים יקבל מיליון דולרים
ד"ר גורדון מור, שפיתח את "חוק מור", הקובע שמספר הטרנזיסטורים על גבי שבב יחיד יוכפל מדי שנתיים, הוא אחד משלושת חתני פרס דן דוד לשנת 2010. הפרס מוענק על הישגים יוצאי דופן, ועומד על 3 מיליון דולרים – מיליון דולרים לכל אחד מהזוכים. יחד עם ד"ר מור, זכו בפרס פרופ' מיכאל רבין ופרופ' ליאוניד קליינרוק.
הפרס הוא פרי יוזמה משותפת של קרן דן דוד ואוניברסיטת תל אביב, והוא יחולק בטקס שיתקיים באוניברסיטה ב-9 במאי. השנה, בחרה ועדת הפרס לתת את הפרסים על הישגים יוצאי דופן בתחומי המחשבים והתקשורת. מוועדת הפרס נמסר, כי "החתנים נבחרו על סמך תגליותיהם החלוציות ופורצות הדרך, שהכשירו את הקרקע לפיתוחים מהפכניים נוספים".
ד"ר מור מאוניברסיטת וודסייד שבקליפורניה זכה בפרס "על תרומותיו פורצות הדרך לטכנולוגיית המעגלים המשולבים המבוססים על חצאי המוליכים", כך לפי ועדת הפרס. המרכזית שבהן היא פיתוח "חוק מור", הקובע שמספר הטרנזיסטורים על גבי שבב יחיד יוכפל מדי שנתיים. חוק זה הפך לעיקרון המנחה של תעשיית חצאי המוליכים, המגבירה עוד ועוד את עוצמת השבבים שהיא מייצרת, ובמקביל מפחיתה את עלויות האלקטרוניקה.
פרופ' רבין מאוניברסיטת הרווארד שבארצות הברית זכה בפרס "בגין התוצאות החשובות של מחקריו, שהשפיעו באופן משמעותי על עיצובה של טכנולוגיית המחשבים והתקשורת, היום ובשנים הבאות". הסיבה העיקרית לזכייה היא "עבודתו לשיפור הפרטיות וליצירת דרכים להצפין נתונים באופן שאינו ניתן לפענוח, בעולם שבו סודיות, פרטיות והגנה הופכות לצורך חברתי חיוני".
הוועדה החליטה להעניק את הפרס לפרופ' קליינרוק "על תרומה מחקרית רבת משמעות לראשיתו של תחום רשתות התקשורת, על הנחת עקרונות היסוד שעליהם מבוססים רבים מההיבטים החשובים ביותר של הרישות הממוחשב ותקשורת המידע ועל פיתוח המפתח המתמטי של 'העברת חבילות' (packet switching), מרכיב היסוד של האינטרנט".
תגובות
(0)