אינטל ישראל הציגה את התכנית המשותפת עם לשכת המדען הראשי לטיפוח חברות סטארט-אפ

בכנס שערכה החברה בהרצליה, הוצג פיילוט שערכה בהשתתפות ארבע חברות סטארט-אפ ● "הסיוע לחברות ההזנק ניתן באמצעות רשת של מומחי מו"פ הפרושה בכל העולם", הסביר כריסטוס גאורגיופולוס - מנכ"ל חטיבת קשרי מפתחים באינטל העולמית ● לדבריו, אנשי אינטל מנטרים את איכות התשובות הניתנות בה בידי עמיתים מחברות תוכנה בכל רחבי העולם ואם צריך - גם מתערבים בעצמם"

אינטל (Intel) ישראל הציגה היום (ג') את הפיילוט שערכה בהשתתפות ארבע חברות סטארט-אפ במסגרת תכנית "שותפי התוכנה של אינטל". התכנית, שמתבצעת בישראל בשיתוף לשכת המדען ראשי מאז מאי 2009, הוצגה באירוע שנערך בהרצליה.

בכנס השתתפו גם סקוט האריסון – מנהל תוכניות השותפים באינטל העולמית וכריסטוס גאורגיופולוס – מנכ"ל חטיבת קשרי מפתחים באינטל העולמית. "חברות הסטארט-אפ וחברות מבוססות המבקשות לפתח תוכנה חדשה, מקבלות בתמורה סיוע טכנולוגי מאינטל", אמר גאורגיופולוס לאנשים ומחשבים.

הוא הסביר, כי "הסיוע ניתן באמצעות רשת של מומחי מו"פ הפרושה בכל העולם. אנשי אינטל מנטרים את איכות התשובות הניתנות בה בידי עמיתים מחברות תוכנה בכל רחבי העולם ואם צריך – גם מתערבים בעצמם. סוג נוסף של סיוע לחברות הללו ניתן בשעות ייעוץ, ובחשיפה לשוק דרך ערוצי הפצת המידע של אינטל, שיכול בסופו של דבר להוות מנוף כלכלי גדול הרבה יותר מאשר התשלום הישיר עבור החברה".

בתשובה לשאלת אנשים ומחשבים, אמר גאורגיופולוס, כי אינטל לא מתנה את הסיוע בכך שהחברה הנעזרת בו תפתח את מוצריה לסביבת אינטל. "עם זאת, ברור שמבחינה טכנולוגית נוכל לסייע יותר למי שישתמש בטכנולוגיות שלנו".

לדבריו, התחומים החמים ביותר בהם מבקשות יצרניות התוכנה להתקדם, הוא פיתוח למעבדים מרובי ליבות, וירטואליזציה, גרפיקה ומערכות תוכנה למכשירים סלולריים. כדי לקבל את מענק הראשי, הוסיף, הם צריכים לספק תוכנית שתציג כיצד הם יבצעו מקבול של התוכנה שלהם.

אחת החברות שהשתתפו בפיילוט היא NEO VSP. מנכ"ל החברה, אלי סהר, הסביר שהחברה פיתחה מצלמות אבטחה (CCTV) מבוססות IP, המסופקת כשירות מנוהל בידי ספקי טלקום ואינטרנט (בארץ מדובר בבינת וב-012-סמייל). במקום מצלמות האבטחה היקרות, הוסיף, החברה מציעה להציב מצלמות אינטרנט ולחברן לשרת שהוא מעין "ענן" – למוקד של חברת הטלקום. המטרה היא לספק את השרתים הללו לכל חברת טלקום, קבע.

"במסגרת שיתוף הפעולה עם אינטל והמדען הראשי, פיתחנו מערכת משופרת – המאפשרת לחבר עד פי חמישה יותר מצלמות לכל שרת ובכך להוזיל את השירות ולקרב אותו לקהל הרחב", הוסיף סהר. "אינטל ספיקה לנו גישה למהנדסי מו"פ ועיבוד, וכן סייעה לנו בפרסום באמצעות הערוצים שלה. כמו כן, קיבלנו ממנה תקציב לחומרה לצורך הפיתוח – שרתים, מעבדים, דוגמי וידיאו ועוד".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים