תביעה ובקשה לייצוגית נגד גוגל על סך 5 מיליארד שקלים בטענה לפגיעה בפרטיות בגוגל באזז
התובעת טוענת, כי גוגל חשפה ברשת החברתית החדשה גוגל באזז את פרטי הגולשים שעמם היא מתכתבת בג'י-מייל - ובכך הפרה את פרטיותה ● לדבריה, הקבוצה שבשמה היא מגישה את התביעה מונה מאות אלפים ● סכום התביעה הועמד על 5.5 מיליארד שקלים, על אף שהיא מעריכה את נזקיה ב-5,000 שקלים בלבד ● מגוגל נמסר בתגובה, כי היא לא דנה בעניינים משפטיים באמצעי התקשורת
הטענות להפרת הפרטיות בגוגל באזז (Google Buzz) מגיעות לבית המשפט: בכתב תביעה שהוגש אתמול (ב') לבית המשפט המחוזי בירושלים תובעת ג'ראיסי אמאל 5 מיליארד שקלים מגוגל (Google) בטענה לפגיעה בפרטיות ברשת החברתית החדשה של החברה. אמאל אף הגישה בקשה לאשר את תביעתה כתביעה ייצוגית, לטענתה – בשמם של מאות אלפי אזרחים. סכום התביעה הגבוה נקבע על אף שאמאל מעריכה את נזקיה ב-5,000 שקלים בלבד.
טענתה של התובעת היא, כי יש בשירות גוגל באזז פגיעה בפרטיות של הגולשים, בכך שנחשפים בו פרטיהם של משתמשים בשירות הדואר האלקטרוני שלה, ג'י-מייל (Gmail), בפני גולשים אחרים.
בכתב התביעה נטען, כי "אנחנו קבוצת אזרחים בישראל, אשר מנויים בחשבון המייל דרך הנתבעת באמצעות ג'י-מייל, ואשר קמו ביום אחד ומצאו כי פרטי האנשים עימם הם מנהלים קשר גלוי או סודי, חשוף בפני כולי עלמא, וכל זאת ללא הסכמתם ובניגוד לחוק הגנת הפרטיות".
עוד נטען בכתב התביעה, כי "גוגל ישראל לא ייחסה כל חשיבות לצרכנים, וכל דאגתה הייתה לרווחיותה והסתרת האמת". לדבריה, גוגל תצטרך "לתת על זה את הדעת, שכן לציבור הצרכנים אין עוד אמון בנתבעת".
אמאל הוסיפה בכתב התביעה, שהוגש על ידי עו"ד האני טנוס, כי היא הייתה בטוחה שההודעות ששלחה דרך חשבון הג'י-מייל שלה הן חסויות, וכי פרטיה לא דולפים למשתמשים אחרים. עוד טענה, כי היא לא מעוניינת שפרטיהם של הגולשים שאיתם היא מתכתבת ייחשפו לכלל הציבור. "המבקשת נחרדה לגלות, כי פרטיה מופיעים ברשת באזז ללא ידיעתה, וכי כל המעוניין יכול לגלות עם מי הוא משוחחת, שולחת הודעות ו/או מקבלת הודעות", נכתב בכתב התביעה. "כל זאת, ללא הסכמתה וללא קבלת כל היתר ממנה, והכול נעשה בחזות הנתבעת, אשר בחרה לעשות את המתואר לעיל תוך פגיעה בפרטיות התובעת, וזאת בניגוד לחוק הגנת הפרטיות ולחוק הגנת הצרכן".
בסוף השבוע פורסם, כי לאחר שגולשים התלוננו בפני גוגל על דליפת המידע אודותיהם ואודות הגולשים שהם מתכתבים עמם – החליטה החברה לשנות את הגדרות הפרטיות ברשת החברתית החדשה. בתחילה הודיעה גוגל, כי תוסיף מנגנון שבאמצעותו יוכלו הגולשים לבטל את ההרשמה האוטומטית שלהם לקבוצות בגוגל באזז, ולאחר מכן הודיעה, כי תחליף את המנגנון הקיים במנגנון אחר. בכתב התביעה של אמאל צוין, כי עובדה זו מוכיחה שגוגל ערה לכך שהיא גרמה נזקים.
מגוגל נמסר בתגובה, כי היא לא דנה בנושאים משפטיים באמצעי התקשורת.
תגובות
(0)