הרווה לוקיפ, סימנטק: "הגיבוי יעמוד ב-2010 בראש סדר העדיפויות של 80% מהמנמ"רים ומנהלי האבטחה"

"הגידול בהיקף הנתונים הארגוניים עומד על 50%-60% מדי שנה, מה שאומר שיותר נתונים ארגוניים נמצאים בסיכון. מצב זה הופך את תהליך ההתאוששות מאסונות לאיטי הרבה יותר", אמר לוקיפ, מנהל טכנולוגי סימנטק לאזור EMEA ● קבע: "למרות שהווירטואליזציה תיושם בשלושה רבעים מהארגונים השנה, רבים מהם לא שמו דגש על הצורך באבטחת וגיבוי השרתים הווירטואליים החדשים"

"סקר שערכה סימנטק (Symantec) בקרב מנהלי IT בארגוני ענק בעולם העלה כי השנה, נושאי האבטחה, הגיבוי והתאוששות, והגנת נתונים רציפה – יהיו הראשונים בסדר העדיפויות שלהם לביצוע. זאת, בשל הגידול המשמעותי והקבוע בהיקף הנתונים הארגוניים בהם הם נדרשים לטפל", כך אמר הרווה לוקיפ, מנהל טכנולוגי של סימנטק לאזור EMEA.

לוקיפ היה דובר המפתח באירוע שותפים עסקיים שערך הסניף הישראלי של ענקית האבטחה אתמול (ג') ברידינג 3 בתל אביב, בו הושקו בארץ שני מוצרי הגיבוי החדשים של סימנטק – NetBackup 7 לארגוני אנטרפרייז, ו- Backup Exec 2010 לארגונים בינוניים. את האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, הנחה מוטי סדובסקי, מנהל שותפים עסקיים בסימנטק ישראל.

הוא אמר לאנשים ומחשבים כי בסקר שנערך לפני חמישה שבועות בקרב אלפי מנמ"רים ומנהלי אבטחה בעולם, – לא כולם לקוחות החברה, עלה כי הטיפול בתחומי האבטחה בכלל וה-DRP ו-BC בפרט, יעמוד בראש מעייניהם של המנהלים הללו, עוד לפני הטיפול בתחום הווירטואליזציה. כך, 83% ממנהלי המיחשוב והאבטחה בארגונים דירגו את תחום הטיפול באבטחה כ"חשוב במידה כלשהי", או "חשוב מאד", 79% מהם אמרו כי גיבוי והתאוששות חשובים להם "במידה כלשהי" או "מאוד", ו-76% מהם דירגו את התחום של הגנת נתונים רציפה, BCP, כאחת מהיוזמות העיקריות שבכוונתם לקדם השנה.

לוקיפ ציטט מחקרים שונים, ביניהם של גרטנר ו-IDC, מהם עולה כי הגידול בהיקף הנתונים הארגוניים עומד בקביעות כבר כמה שנים על 50-60% מדי שנה, "מה שאומר שיותר נתונים ארגוניים נמצאים בסיכון. מצב זה הופך את תהליך ההתאוששות מאסונות לאיטי הרבה יותר".

"האתגר המרכזי אשר מולו ניצבים מנהלי האבטחה הארגוניים כיום הוא חוסר יכולתם להגדיל את המשאבים לצורך הטיפול במידע הארגוני הזה", אמר לוקיפ, "נדרש מהם לטפל במידע הזה, לאחסן ולארכב אותו, לעשות לו גיבוי ולהיות במצב בו המידע נגיש למשתמשים השונים. לכך תורמת גם תופעת הרכיבים הניידים, אשר מגדילה את השימוש במידע על ידי העובדים מרחוק. זאת, לצד העובדה שמנהלי האבטחה נדרשים לעמוד ברגולציות ההולכות ומתרבות". כך, אמר לוקיפ, "הופך הגיבוי לאתגר המשמעותי ביותר מולו ניצבים מנהלי האבטחה, כאשר תקציביהם ברוב המקרים אינם גדלים והם נדרשים לעשות יותר – בפחות משאבים. המדובר בתופעה הקיימת בכל ארגון מכל מגזר תעשייה, ובכל גודל".

לדברי לוקיפ, על אף שהווירטואליזציה עומדת להיות מיושמת בשלושה רבעים מהארגונים בעולם במהלך השנה, רבים מהם לא שמו דגש על הצורך באבטחת וגיבוי השרתים הווירטואליים החדשים במערכי ה-IT שלהם. בנוסף, אמר לוקיפ, ארגונים מצויים במצב בו כ-70% מהנתונים הארגוניים הם כפולים, ואיש מהעובדים לא ניגש אליהם לפחות במשך 90 ימים. "תחום מניעת כפילויות הנתונים", הסביר, "חשוב בכמה היבטים. הוא מסייע לצמצום המשאבים הכרוכים באחסון. מניעת השכפול של הנתונים עונה הן על צורכי החיסכון הכלכלי שהם צו השעה בארגונים, גם על צמצום התחזוקה, ובנוסף, היא מעלה את רף אבטחת המידע".

"ארגונים המטמיעים פתרון משולב של דה-דופליקציה וארכוב", הסביר לוקיפ, "יכולים להשיג חסכון של 20-40% בעלויות של האחסון וניהולו, לצד היכולת למצוא ביתר קלות את המידע הקריטי שלהם כאשר הם צריכים אותו, ולשחזר אותו. אנחנו מציעים ליישם את אסטרטגיית ה'דה-דופליקציה בכל מקום' שלנו, המאפשרת גישה גמישה למניעת נתונים כפולים, בלא להוסיף מורכבות למערכי ה-IT הארגוניים".

"המטרה שלנו היא לאפשר למנמ"רים לישון טוב בלילה", סיכם לוקיפ, "ולכן בהשקת המוצרים החדשים שמנו דגש על הצורך לבצע גיבוי והתאוששות על ידי הגנה משולבת, גם על שרתים פיזיים וגם על שרתים ווירטואליים – עם פתרון אחד. זאת, לצד הפחתה של כמות המידע המאוחסן עם טכנולוגיית מניעת שכפול נתונים, דה-דופליקציה, לצד אספקת מהירויות התאוששות גבוהות ביותר".

בסיומו של האירוע אמר סדובסקי, כי "מטרתנו היא להגן ולשמור על המידע הארגוני. לסימנטק יש נתח שוק של 44% בעולם הגיבוי, ועם המוצרים החדשים שהושקו, נתח זה צפוי לצמוח". את האירוע חתמה הופעתם של רמי קליינשטיין ולהקתו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים