"צרכנים מבזבזים על ניהול יישומים יותר מאשר על ניהול כספם"

"מדובר בזמן רב מדי והדבר צריך להשתנות", אמר ז'יל גייד, מייסד ומנכ''ל Cross River Bank ● לדבריו, "חברות מסחריות, ובעיקר חברות eCommerce דוגמת PayPal ועלי באבא, צריכות שתהיה להן גישה לבנקים לטובת תשלומים באשראי"

ז'יל גייד, מייסד ומנכ''ל Cross River Bank. צילום: תומר פולטין

"הלקוחות מבזבזים זמן רב מדי על ניהול מערך האפליקציות שלהם ופחות מדי זמן על ניהול כספם. יש לשנות מצב זה", כך אמר ז'יל גייד, מייסד ומנכ"ל Cross River Bank.

גייד דיבר בכנס Fintech junction Tel Aviv 2018. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (א') במלון הילטון בתל אביב, זו השנה השנייה ברציפות, בהשתתפות יותר מ-1,500 איש.

לדבריו, "הבנק הוקם ב-2008 והוא מספק אפליקציות בנקאיות לצרכנים. האפליקציות מציעות חלופה פיננסית עבור חברות מסחריות, שאינן בנקים. פיתחנו מערכת תשלומים עבור אותן חברות, שהיא מהירה ומאובטחת יותר עבור הלקוחות שלהן. בחלוף השנים, אנחנו כבר 'נוגעים' בחיים של תשעה מיליון תושבים בארצות הברית. מטרותינו הן לספק ממשק משתמש נוח וידידותי יותר לצרכנים, לענות על הרגולציות ולספק את השירותים הפיננסיים השונים בדרך זולה יותר ונוחה".

הוא ציין כי "חברות מסחריות, ובעיקר חברות eCommerce דוגמת PayPal ועלי באבא (Alibaba), צריכות שתהיה להן גישה לבנקים לטובת תשלומים באשראי. אנחנו נותנים את המענה של ההון הדרוש לסיכון שבתשלום".

"בשנתיים האחרונות", אמר גייד, "אנחנו עוברים תהליך: מעבר מפירוק של חבילות השירותים הפיננסיים לחשיבה מחדש על אספקת כלל השירותים, לרבות ממשק משתמש. חברות יכולות להרחיב ולגוון את היצע השירותים והמוצרים על ידי בנקאות כשירות ואינטגרציה של API. עברנו ממצב בו אנחנו מספקים בנק כשירות (API-driven bank-as-a-service) למצב בו אנחנו בנק כפלטפורמה (Bank-as-a-platform)".

הוא סיכם באמרו כי "המשימה שלנו היא לבנות לארגונים יכולת לעבודה פיננסית באופן שקוף, לטובת ניהול של ריבוי תשלומים ומטבעות, עם יכולת לבנות חשבון לכל סוגי השירותים הבנקאיים. כך, נוכל להעניק שירות בנקאי מקצה לקצה ובאופן משולב".

"מהפכת הפינטק רק הולכת להמשיך ולצמוח"

בן פלד, יזם ומנכ"ל הכנס, אמר בפתחו כי "מהפכת הפינטק רק הולכת להמשיך ולצמוח בכל התחומים: בתשלומים, בהלוואות ובבנקאות המובייל שאנחנו מכירים, כמו גם בתחומים החדשים של הבלוקצ'יין והמטבעות הווירטואליים והקריפטוגרפיים. זאת, לצד עוד כמה תחומים נוספים". לדבריו, "עולם חדש זה הולך להשפיע על החיים שלנו, והוא יעזור לנו לנהל את הכסף שלנו בצורה חכמה יותר".

בן פלד, יזם ומנכ"ל כנס Fintech junction Tel Aviv 2018. צילום: תומר פולטין

בן פלד, יזם ומנכ"ל כנס Fintech junction Tel Aviv 2018. צילום: תומר פולטין

"ישראל היא אומת הסטארט-אפ, מקור של חדשנות, עם קהילה ענקית ומאוד מצליחה, משגשגת ואוהבת את התחום הזה. לכן, כישראלים, יהיה לנו יתרון: אנחנו נהיה הראשונים בעולם שנוכל לנהל את הכסף שלנו בצורה חכמה יותר", הוסיף.

פלד ציין ש-"הכנס שופע התלהבות של קהילת הטכנולוגיה בישראל. מתוך כלל המשתתפים בו, 20% הם מחו"ל – הם באים לחפש, להשקיע וגם לשתף פעולה עם סטארט-אפים ישראליים, ואפילו ללמוד מהחברות הגדולות ומהבנקים איך עושים חדשנות פנים ארגונית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים