שירות הביון הבריטי הזהיר ארגונים ומוסדות פיננסיים בממלכה מפני ריגול סיני מקוון
במסמך שהפיץ הארגון נכתב, כי סוכנויות ביון סיניות עושות מאמצים נרחבים לפרוץ למערכי מיחשוב של חברות בריטיות ולהשתיל סוסים טרויאניים במחשבים האישיים של אנשי עסקים תושבי הממלכה ● על פי השירות, הסינים מנסים לסחוט את אותם אנשי עסקים באמצעות הצגה של תמונות שבהן הם נראים מקיימים יחסי מין עם יצאניות סיניות ● המסמך נשלח אמנם לפני שנתיים, אולם דבר קיומו נחשף רק לאחרונה
ה-MI-5, השירות החשאי של בריטניה, הזהיר ארגונים ועסקים בריטיים הנמצאים במגע מסחרי עם סין מפני ריגול מקוון מצד סינים. המסמך אמנם הוצא לפני שנתיים, אולם דבר קיומו דלף רק לפני ימים אחדים ופורסם בעיתון הבריטי סאנדיי טיימס (Sunday Times). במסמך נכתב, כי סוכנויות ביון סיניות עושות מאמצים נרחבים לפרוץ למערכי מיחשוב של חברות בריטיות, כמו גם לקבל מידע באמצעות סחיטה של אנשי עסקים בריטיים. לדברי השירות, הסינים מנסים לערב אותם בפרשיות מין או במעשים "בלתי ראויים" אחרים.
האזהרה, בת 14 עמודים, נשאה את הכותרת "האיום של הריגול הסיני". היא הוכנה ב-2008 על ידי המרכז להגנה על תשתיות לאומיות, גוף הכפוף ל-MI-5, והופצה, באופן מוגבל וסודי, למאות בנקים, מוסדות פיננסיים וארגונים בריטיים. המסמך כולל אזהרה מפקידים בכירים בשירות החשאי לארגונים שלפי השירות הוגדרו על ידי השלטונות בבייג'ינג כ-"יעדי ריגול משמעותיים".
על פי המסמך, מטרת ארגוני הביון הסיניים היא להוציא מבכירי אותם ארגונים מידע עסקי בעל משמעות כספית וכלכלית. במסמך נכתב, כי אותם בכירים נקבעו כיעד על ידי שני גורמים בארגוני ריגול סיניים: קצינים מ-"צבא העם הסיני" ומהמשרד לאבטחת הציבור בסין. אלה נצטוו ליצור קשר עם אותם אנשי עסקים ומנכ"לי מוסדות פיננסיים, ולטמון להם פח במתכונת "מלכודת דבש": לצלם אותם בעת קיום יחסי מין עם זונות סיניות – אחד על אחת או באורגיות – ולסחוט אותם לאחר מכן, באמצעות הצגה בפניהם של תמונות שצולמו בשעת מעשה. אופן הריגול השני, נכתב, הוא באמצעות הענקת מתנות בדמות מצלמות או כרטיסי זיכרון והתקנים ניידים, שהושתלו בהם סוסים טרויאניים. אותן נוזקות מסוגלות לתקשר עם מחשביהם האישיים של מקבלי המתנות הבריטיים – ומשם להעביר את המידע להאקרים הסיניים.
"הממשלה הסינית מייצגת את אחד מכוחות הריגול המשמעותיים ובעלי היכולת הכבירה בעולם", נכתב. "מצב זה מהווה איום על בריטניה, כיוון שהם מתמחים בשיטות אלה ומומחים בפריצות מקוונות".
המסמך גם מתאר את האופן שבו סין תקפה בעבר את משרדי הממשלה הבריטיים השונים – ביניהם משרדי ההגנה, האנרגיה, התקשורת – כמו גם ארגוני ענק בריטיים. על פי המסמך, הסינים תקפו בעבר מערכות מיחשוב ותקשורת של ארגונים בריטיים, כולל פירמות עורכי דין בינלאומיות. "כל חברה בריטית עלולה להוות מטרה לריגול מקוון, בשל היותה כזו המחזיקה ברשותה מידע בעל ערך שיכול להועיל לממשל בסין", נכתב.
לא ברור אם הדליפה של המסמך קשורה למתקפה שאירעה בחודש שעבר על שרתי גוגל בסין. מה שכן ברור הוא שמה שכתוב במסמך מומש מספר פעמים בעבר. כך, לפני כשנתיים נגנב מכשיר הבלקברי של אחד מעוזריו של גורדון בראון, ראש ממשלת בריטניה, על ידי בחורה סינית בעת שהעוזר ביקר במועדון בשנגחאי.
מסמך זה אינו הראשון שמוציא הארגון בנושא הריגול הסיני. עוד ב-2007 כתב ג'ונתן אוונס, ראש ה-MI-5, מסמך דומה, ושלח אותו ל-300 מנכ"לי בנקים ואנשי עסקים בכירים בבריטניה. באותו מסמך הזהיר אוונס, כי "הארגונים שלכם מותקפים כעת ועתידים להיות מותקפים על ידי האקרים הפועלים בחסות הממשל הסיני".
סין הכחישה בתוקף את ההאשמות על שימוש בטכניקות ריגול אלה. שגריר סין בלונדון סירב להגיב על הידיעה.
תגובות
(0)