על רקע המהומות בעזה: משרד הביטחון חשף רחפן שמפזר סירחון

הרחפן, שנקרא "שוקו", מטיל מי בואש, שאמורים להניס את מפרי הסדר ● הוא פותח לקראת אירועי השבוע ונוסה בהם בפעם הראשונה

כמו בפרויקט מייבן? רחפן צה"לי בניסוי. צילום: דוברות משרד הביטחון

על רקע הפגנות הפלסטינים בעזה וניסיונות התושבים לפרוץ את גדר המערכת ברצועה, משרד הביטחון חשף היום (ד') את הרחפן שוקו – שמטיל שקיות עם מי בואש, או במילים אחרות – סירחון. במשרד ציינו כי הרחפן שימש את החיילים בניסיון לפזר את ההפגנות.

יצוין כי במהלך האירועים השבוע, ובפרט שלשום, בגבול הרצועה נהרגו עשרות פלסטינים, מחציתם מירי חי – מה שהביא לשלל גינויים לישראל ולפעולות דיפלומטיות מצד מדינות כמו טורקיה (שאתה אף היו החזרות הדדיות של השגרירים), בלגיה ולוקסמבורג. לעומת זאת, הפיתוח החדש שהציג מנהל מחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות (מפא"ת) במשרד הביטחון "מסייע לצה"ל לפיזור מפרי סדר, באמצעים לא אלימים".

שוקו פותח על ידי מפא"ת שבמשרד הביטחון בשיתוף תעשייה ביטחונית ישראלית, עבור אירועי השבוע – ובראשם יום הנכבה. מהנדסי מפא"ת החלו לעבוד על הפיתוח לפני כחודש, בתום חג הפסח.

השבוע החל הרחפן את פעילותו בגזרת רצועת עזה ואנשי משרד הביטחון מסרו כי היא "הוגדרה כמוצלחת ויעילה מאוד". הם ציינו כי הדבר חוסך מהכוחות הרלוונטיים של צה"ל להגיע לנקודה קרובה לגבול, שכן כל הפעילות נעשית מהאוויר ומבוקרת על ידי הכוחות הקרקעיים, תוך תיאום עם המפקדים בשטח.

חומר כמו זה שהוטל השבוע ברצועת עזה. צילום: דוברות משרד הביטחון

חומר כמו זה שהוטל השבוע ברצועת עזה. צילום: דוברות משרד הביטחון

הרחפן מיועד לנשיאת משקלים כבדים, ומתאים למגוון שימושים וכן לטיסה בגובה נמוך עם מטענים ייעודיים. היכולת לפיזור מפרי סדר לא הייתה בין שימושיו המתוכננים, אך אז, כאמור – לקראת אירועי השבוע, הוחלט לבצע את ההתאמות והשינויים הנדרשים.

על הרחפן הולבשה מעטפת המסוגלת להכיל כמות גדולה של שקיות מי בואש – שנקראות בעגה המבצעית שוקו, והוא יכול לשחרר את אותן שקיות, על פי דרישה, מהאוויר לקרקע. השקיות מתבקעות, והתוכן פוגע במפרי הסדר ואמור להניס אותם. במשרד הביטחון ציינו כי "מדובר בפיתוח שנבדק ואינו מזיק – גם במקרים של פגיעה ישירה".

לדברי ראש ענף כטב"מ (ר"ת כלי טיס בלתי מאוישים) במפא"ת, "המערכת החדשה פותחה בזמן אפסי ועם יכולת משמעותית נגד מפרי סדר. מהרגע שבו הרעיון נולד ועד שבוצע בשטח על ידי האוגדה חלפו שבועות בודדים, שבהם המערכת פותחה, נבדקה בניסויי טיסה על ידי צה"ל – ואושרה להפעלה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים