השר גדעון סער: "נגיש תוכנית לתיקשוב מערכת החינוך בישראל; תיושם תחילה באזורי פריפריה"
התכנית, אמר שר החינוך, תכלול מרכיבים של תשתיות, תכנים דיגיטליים והדבקת הפערים הקיימים כיום בין סביבת התלמיד בביתו לבין הסביבה הבית-ספרית ● "מערכת חינוך שמעוניינת להישאר רלבנטית, חייבת להתאים את עצמה לשינויים הטכנולוגיים", קבע השר ● מקסין פסברג, מנכ"ל אינטל ישראל: "אני חרדה באמת למנכ"ל שיחליף אותי בעוד כמה שנים - איך הוא יצליח לגייס אנשים טובים?"
משרד החינוך סיים לגבש תוכנית חומש לתיקשוב מערכת החינוך בישראל – כך הודיע היום (ג') שר החינוך, גדעון סער, בדיון שנערך בנושא, במסגרת כנס הרצליה. על פי השר, התכנית תכלול מרכיבים של תשתיות, תכנים דיגיטליים והדבקת הפערים הקיימים כיום בין סביבת התלמיד בביתו לבין הסביבה הבית-ספרית.
בדיון, שנערך תחת הכותרת "החינוך בישראל, הכנת דור העתיד לחיים במאה ה-21", אמר השר סער, כי התוכנית תוגש לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולאחר מכן תובא לאישור הממשלה. יישומה, ציין, יחל בהדרגה בפריפריות בצפון ובדרום.
"מערכת חינוך שמעוניינת להישאר רלבנטית, חייבת להתאים את עצמה לשינויים הטכנולוגיים", קבע השר. "ילדינו חיים בסביבה מתוקשבת. ילד מסוגל ללמוד היום בצורה עצמאית ולהשתמש במגוון טכנולוגיות. אנו צריכים לדעת לרתום את הטכנולוגיות שללו לשירות הפדגוגיה. הדרך הנכונה לעשות זו היא באמצעות התוכנית שבנינו, המוגדרת על ידינו כתפיסה הוליסטית של 360 מעלות. התכנית מתייחסת, בין היתר, לרכיבי תשתית, חיבור לרשת, כיתות חכמות, לוחות אלקטרוניים, מחשבים אישיים, תחזוקה שוטפת וקבועה, התאמה של תוכניות הלימודים, הפקת תכנים דיגיטליים, הכשרה והדרכה".
בהמשך אמר שר החינוך סער, כי בפני ישראל עומדים אתגרים רבים בתחום המבחנים הבינלאומיים שמייצגים את המדדים של מדינות אירופה. "בעוד כשנתיים", הסביר השר, "המבחנים הבינלאומיים יכללו בדיקת ידע במיומנות תיקשוב, ובעוד כשלוש שנים ייערך מבחן חדש שיתמקד באוריינות. על כן, היערכות לעידן החדש היא צו השעה".
שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, אמר בדיון, כי עתיד התעשייה תלוי בטכנולוגיה ובתיקשוב. "החינוך הוא זה שמחבר בין שלושת המרכיבים של חסונה הלאומי של ישראל: ביטחון לאומי ביטחון כלכלי וביטחון חברתי. הישגיה של התעשייה הם במידה רבה תוצרים של מערכת החינוך. התעשיה כיום היא עתירת תיקשוב ומחייבת שילוב של טכנולוגיה".
מקסין פסברג, מנכ"ל אינטל (Intel) ישראל, אמרה, כי היא מברכת על תוכניותיו של השר. לדבריה, היא שמחה מכך שסער לא נהג "כמו יתר הפוליטיקאים" וזנח את התוכניות הקיימות במערכת החינוך – תופעה שלדבריה חזרה על עצמה במשך שנים. "הגיע הזמן שנסתכל על מערכת החינוך בראיה עתידית – של 20 שנה קדימה. על פי הראייה הזו, נוכל לגזור תוכניות לטווח הקרוב כדי לקצור הישגים. הגיע הזמן שתוכניות לאומיות בחינוך לא תהינה תלויות בשר כזה או אחר, כשם שתוכניות הביטחון האסטרטגיות של מדינת ישראל לא תלויות בשר כזה או אחר".
פסברג אמרה לסיום, כי "אני חרדה באמת למנכ"ל שיחליף אותי בעוד כמה שנים – איך הוא יצליח לגייס אנשים טובים? אני חוששת שאנו הולכים ומתפשרים. זה מתחיל בבתי הספר וממשיך משם הלאה".
בדיון השתתפו גם גילה בן-הר – מנכ"לית המרכז לטכנולוגיה חינוכית, תא"ל (מיל') יעקב נגל – סגן מדעי לראש מפא"ת במשרד הביטחון, וחיים רוסו – סגן נשיא למצוינות הנדסית באלביט מערכות וחבר המולמו"פ.
תגובות
(0)