מחשוב הבורסה – איך עושים את זה באוסטרליה?

הבורסה האוסטרלית ASX מבצעת בימים אלה מהלך גדול להחלפת מערכת המחשוב שלה ● דן צ'סטרמן, מנהל הטכנולוגיות שלה, מסביר

דן צ'סטרמן, מנהל הטכנולוגיות הראשי של הבורסה האוסטרלית ASX. צילום: באדיבות ASX

הבורסה הישראלית ביצעה לפני כמה שנים מהלך מחשובי רחב היקף, כחלק מהמעבר שלה מרחוב אחד העם בתל אביב למשכנה החדש, שנמצא כמה מאות מטרים משם – ברחוב אחוזת בית. מדובר היה בפרויקט מורכב, שכלל את העברת המערכות מהבניין הישן לחדש ועבודה במשך זמן רב מאתר הגיבוי של הבורסה. הפרויקט הסתיים בהצלחה ואלדד הרשטיג, לשעבר מנמ"ר הבורסה, אף זכה בעקבותיו בתואר מנמ"ר השנה בתחרות של אנשים ומחשבים, בקטגוריית "מודלים לחיקוי".

גם הבורסה האוסטרלית ASX מבצעת בימים אלה מהלך טכנולוגי גדול ומשנה את המערך המחשובי שלה. דן צ'סטרמן, מנהל הטכנולוגיות של הבורסה בסידני, נמצא בימים אלה בישראל. אמנם, הביקור הנוכחי פחות עוסק בכיצד הטכנולוגיה הישראלית יכולה לסייע לגוף הפיננסי האוסטרלי, אולם צ'סטרמן אמר כי יחזור לכאן על מנת לבחון את הסוגיה. הפעם, הוא משמש חלק ממשלחת, בראשותו של היו"ר, ריק הולידיי סמית', שמטרתה לשכנע חברות ישראליות להיכנס לבורסה האוסטרלית.

ביקור הבכירים מ-ASX בישראל הינו חלק מפעילותה לעידוד חברות ישראליות להירשם למסחר. בנוסף, הביקור כולל מפגשים ב-SOSA,  המסייעת לאנשי הבורסה האוסטרלית בהוצאה לפועל של המדיניות שלהם בתחום, דרך איתור וחיבור לטכנולוגיות חדשניות בישראל ובעולם, באמצעות המרכזים שלה בישראל ובניו-יורק.

"מדובר במשלחת של קידום מכירות, שכן אנחנו מבקשים לעניין חברות ישראליות להנפיק את עצמן אצלנו. נכון לעכשיו, יש 17 חברות ישראליות שמונפקות אצלנו ואנחנו רוצים שמספרן יגדל", אמר צ'סטרמן. הוא העיר ש-"זהו הביקור השישי של יו"ר הבורסה האוסטרלית בישראל בשנתיים האחרונות וזה ממחיש את החשיבות שבה הנהלת ASX רואה את היחסים עם ישראל".

מדוע אתם מחליפים את מערכות המחשוב שלכם?
"הבורסה האוסטרלית היא בעלת אוריינטציה טכנולוגית חזקה מאוד. המערכת הקיימת כיום, Chess, פותחה עבורנו ועל פי הדרישות הספציפיות שלנו לפני 25 שנים, ובזמנה הייתה זו המערכת הבורסאית הממוחשבת הטובה והמתקדמת בעולם. באמצעותה, הבורסה שלנו הפכה לאחת הבולטות בעולם מבחינה טכנולוגית. Chess עדיין משמשת הליבה של הפעילות הממוחשבת שלנו, אבל בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית הגענו למסקנה שיש לפתח פלטפורמה חדשה, שתהיה מבוססת על טכנולוגיית DLT (ר"ת Distributed ledger technology). הפלטפורמה החדשה תשפר את יעילות העבודה שלנו ואת יכולתנו לעקוב אחרי מה שקורה בחברות הרשומות אצלנו, ותשפר את איכות המידע שמגיע אלינו".

מתי החלטתם שיש צורך להחליף את המערכת שלכם?
"התחלנו לבחון את האופציות לפתח תחליף ל-Chess לפני שלוש שנים. חיפשנו חברת פינטק שתוכל לפתח עבורנו מערכת חדשה. בחנו חברות שונות, כמו גם את היכולות הפוטנציאליות של טכנולוגיית ה-DLT. בסופו של דבר צמצמנו את מספר החברות שנראו לנו מתאימות לצרכים שלנו לשלוש ובחנו את היכולות הטכנולוגיות של כל אחת מהן, כמו גם את האפשרויות שלנו לעבוד עם הצוותים הטכניים והניהוליים שלהן.

לבסוף בחרנו בחברת הפינטק האמריקנית Digital Assets. הגענו למסקנה שמדובר בחברה עם היכולות הטכנולוגיות הנכונות ושיהיה לנו נוח לעבוד עם הצוותים הטכניים והניהוליים שלה. זו חברה שתוכל להתמודד את האתגרים של פיתוח המערכת החדשה שלנו ושמכירה את צרכינו על הצד הטוב ביותר".

אני מבין מדבריך ששמתם דגש על יחסים אישיים. האם לא השוויתם את העלויות של כל אחת מהחברות?
"בניית מערכת ממוחשבת חדשה עבור בורסה היא משימה מורכבת שמחייבת שיתוף פעולה הדוק בין הגורם המפתח והגורם שעבורו מפתחים את הטכנולוגיה. אולם, ברור שלקחנו בחשבון גם את העלויות. חיפשנו חברה עם עלויות סבירות, אך בעיקר כזו שניתן יהיה לעבוד אתה על בסיס ארוך טווח, שכן מדובר במערכת שמחייבת שיתוף פעולה גם אחרי סיום פיתוחה.

Digital Assets נראתה לנו מתאימה מאוד והפלטפורמה שהיא פיתחה, על בסיס DLT, היא אחת המתקדמות בעולם – כזו שמשלבת בתוכה את הצרכים של הארגונים הפיננסיים הגדולים בעולם. לחברה נוכחות בינלאומית בולטת ומלבד המטה המרכזי שלה בניו-יורק, יש לה סניפים במרכזים פיננסיים חשובים כמו לונדון, הונג קונג וציריך. עכשיו יהיה לה סניף גם בסידני".

צ'סטרמן סיים בציינו כי "המערכת תתחיל לפעול ברבעון האחרון של 2020 או ברבעון הראשון של 2021".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים