שוב: אורקל תבעה חברה בשל גניבת קניין רוחני שלה
החברה הנתבעת, רימיני סטריט, מספקת עדכונים ותיקוני הטלאה לתוכנות אורקל, במחירים העומדים על מחצית ממה שאורקל מחייבת על אותם עדכונים ● סת' ראבין, מנכ"ל רימיני סטריט, הכחיש את הטענות, וטען שלא היה בהתנהלותה דבר לא ראוי או שגוי ● התביעה של אורקל דומה במהותה לתביעה שהגישה נגד חברת TomorrowNow, שסיפקה שדרוגים לרישיונות פיפלסופט ● זו נרכשה על ידי אורקל בהשתלטות עוינת ב-2005
אורקל (Oracle) הגישה תביעה לבית המשפט בנבאדה, ארצות הברית, נגד רימיני סטריט (Rimini Street), חברה קטנה בבעלות פרטית, בטענה לגניבת קניין רוחני. על פי כתב התביעה, החברה הנתבעת גנבה מאורקל חומר המוגן בזכויות יוצרים, המכיל בתוכו קוד גישה מקוונת ללקוחותיה. המשפט צפוי להתחיל בנובמבר.
"אנחנו מחוייבים לכפות את זכויותינו על הקניין הרוחני שלנו על אלה המפרים את החוק וגונבים אותו", אמרה דבורה הלינגר, מדוברות אורקל.
סת' ראבין, מנכ"ל רימיני סטריט, הכחיש את טענות אורקל ואמר, כי החברה לא עשתה דבר לא ראוי או שגוי במהלך התנהלותה העסקית. "אנחנו הולכים לנצח במאבק זה", אמר ראבין. "נשיב לטענות בבית המשפט, באופן ישיר ואגרסיבי, בבוא העת".
רימיני סטריט, היושבת בלאס וגאס, מספקת עדכונים ותיקוני הטלאה לתוכנות אורקל, במחירים העומדים על מחצית ממה שאורקל מחייבת על אותם עדכונים. ראבין אמר, כי מחזור המכירות של החברה עמד בשנה החולפת על כ-150 מיליון דולרים.
תביעה זו של אורקל דומה במהותה לתביעה קודמת שהגישה נגד חברת TomorrowNow, שסיפקה שדרוגים לרישיונות פיפלסופט (PeopleSoft). פיפלסופט נרכשה על ידי אורקל בהשתלטות עוינת ב-2005. כמה חודשים מאוחר יותר באותה שנה, נרכשה החברה על ידי מתחרתה של אורקל, סאפ (SAP). אורקל תבעה את TomorrowNow ואת החטיבה העסקית של סאפ בטענה, כי הן משתמשות באופן בלתי חוקי בסיסמאות הכניסה של לקוחות פיפלסופט, על מנת לגנוב מהאתר של אורקל חלקי תוכנה המוגנים בזכויות יוצרים. לאחר הגשת כתב התביעה, סגרה סאפ את TomorrowNow. ראבין הוא מייסד-שותף של רימיני סטריט, שאותה הקים כמה חודשים אחרי ש- TomorrowNow נרכשה על ידי סאפ.
שירותי תחזוקה הם ממנועי הצמיחה העסקית הבולטים של אורקל. אלה חוללו לחברה מחזור מכירות שנתי של 11.8 מיליארד דולרים בשנה האחרונה – סכום המהווה כמחצית מהמחזור העסקי שלה.
תגובות
(0)