אריק שמידט, מנכ"ל גוגל: נלחץ על סין להסיר את הצנזורה
"אנחנו אוהבים את מה שקורה במדינה ואת אופן הצמיחה שלה. אנחנו פשוט לא אוהבים צנזורה", אמר שמידט בפורום הכלכלי בדאבוס ● "בכוונתנו לנהל משא ומתן על כך, או ללחוץ על השלטונות בבייג'ינג, כך שיהיה טוב יותר לעם הסיני" ● כך או כך, שמידט אמר, כי "נשמח מאוד להישאר בסין"
נמשך המשבר בין סין לארצות הברית ולגוגל (Google): אריק שמידט, מנכ"ל החברה, הודיע, כי בכוונתה להגביר את הלחץ על סין, על מנת שזו תחדל מלצנזר תכנים ברשת ותאפשר לגולשים הסינים גישה חופשית אליה.
שמידט אמר בנאומו בסוף השבוע בפורום הכלכלי העולמי, הנערך בדאבוס, שווייץ, כי "אנחנו אוהבים את מה שקורה במדינה ואת אופן הצמיחה שלה. אנחנו פשוט לא אוהבים צנזורה. בכוונתנו לנהל משא ומתן על כך, או ללחוץ על השלטונות בבייג'ינג, כך שיהיה טוב יותר לעם הסיני". "נשמח מאוד להמשיך ולהישאר בסין", הוסיף, "אך נשמח גם מאוד שהנושא של הצנזורה, שלה אנחנו מתנגדים, ישתפר".
דברי שמידט באו שבועיים לאחר שגוגל הודיעה שתפסיק לצנזר את תוצאות החיפוש שלה במדינה וככלל, תפסיק את פעילותה בסין – הודעה שטרם מומשה.
הודעה זו באה לאחר שבחודש שעבר הותקפו שרתיה בסין של ענקית החיפוש, כמו גם של 32 חברות ענק נוספות, וחשבונות הג'י-מייל (GMail) של עשרות פעילי זכויות אדם סיניים נפרצו. הממשל הסיני הכחיש חשדות שעלו שלפיהם ידי השלטונות בבייג'ינג בפריצה.
המתקפה עוררה תגובות חריפות גם מצד הממשל האמריקני. שרת החוץ של ארצות הברית, הילארי קלינטון, אמרה, כי "אסור לקבל צנזורה משום גורם, פוליטי או מסחרי, בשום מקום בעולם". דובר מטעם הנשיא האמריקני, ברק אובמה, הוסיף, כי "כפי ששרת החוץ ציינה, הנשיא וכולנו מצפים לתשובות ולהסברים מהממשל בסין".
כתבים המצויים בדאבוס דיווחו, כי המתקפה העלתה שאלה נוספת, רחבה יותר במשמעותה מאשר המתקפה הספציפית על שרתי גוגל. שאלה זו נגעה באיום ההולך וגדל של טרור קיברנטי, וביכולת להשתמש בשירותי מיחשוב הבאים בתצורת ענן באופן מאובטח, כאשר ארגונים וממשלים מאחסנים כמויות הולכות וגדלות של מידע ונתונים על שרתיהן של גוגל ושל חברות אחרות. באחד הפאנלים בוועידה אמר ברני פרנק, סנאטור אמריקני ממסצ'וסטס, כי השימוש ההולך וגדל במיחשוב ענן יגרום להפניית יותר משאבים לאבטחתו.
לי קקיאנג, סגן ראש ממשלת סין, לא התייחס בנאומו בדאבוס למתקפה על שרתי גוגל, אולם בשיחות פרטיות שנערכו בפורום הכלכלי, הוא הדגיש את חשיבות אכיפת החוקים הרלוונטיים בארצו.
תגובות
(0)