פורסטר: ההוצאות על אבטחת מידע צפויות לעלות השנה בכל סוגי הארגונים
40% מארגוני האנטרפרייז יגדילו ב-5% או יותר השנה את השקעתם בתחום אבטחת רשתות התקשורת ● 34% מהם יגדילו ב-5% או יותר את השקעתם השנה בניהול סיכונים ובהלימה לרגולציות ● רוב מנהלי האבטחה: ההגנה על המידע הארגוני הייתה ותמשיך להיות קריטית ובתעדוף גבוה ● מנהלי האבטחה הביעו חשש מהשפעות השימוש של עובדי הארגונים בטלפונים חכמים וברשתות המדיה החברתית בעבודה
קרוב ל-40% מהארגונים מתכוונים להגדיל את השקעתם באבטחת מידע השנה, כך עולה ממחקר חדש שפרסמה פורסטר (Forrester). כל סוגי הארגונים מתכוונים להשקיע יותר משאבים לעומת השנה החולפת באבטחת נתונים, באבטחת רשתות התקשורת ובניהול שירותי IT. המחקר נעשה על בסיס ניתוח נתונים שנאספו מ-2,000 מנהלי אבטחת מידע בארגונים בעולם.
עוד עולה מהמחקר, כי חלק נכבד מהארגונים ישקיעו באבטחת רשתות התקשורת, על מנת להגן על נכסי המידע הארגוניים שלהם, אותם הם רואים כ-"קריטיים". בדו"ח של פורסטר, הנושא את הכותרת "מצב אבטחת המידע בארגונים ב-2009 והמגמות הצפויות ב-2010", נמצא, כי 40% מארגוני האנטרפרייז יגדילו ב-5% או יותר השנה את השקעתם בתחום אבטחת רשתות התקשורת; 34% מהם יגדילו ב-5% או יותר את השקעתם השנה בניהול סיכונים ובהלימה לרגולציות.
36% מארגוני ה-SMB מתכוונים להשקיע באבטחת הרשתות התקשורת 5% או יותר מאשר התקציב שהושקע בשנה החולפת. כרבע מהם צפויים להשקיע בתחום 10% או יותר, מאשר הם השקיעו בו ב-2009.
"בתוך תחום אבטחת המידע, אבטחת רשתות התקשורת תמיד הייתה האזור בו הושקעו מירב המשאבים", אמר ג'ונתן פן, אנליסט אבטחה בפורסטר, "אחת הסיבות שאנו רואים את הגידול הצפוי השנה בהשקעה בתחום, היא בשל הגידול המשמעותי בכמות הנוזקות והאיומים. זה מביא ארגונים לאבטח בצורה הדוקה יותר את שכבת התקשורת". סיבה נוספת, לדברי פן, היא הגידול באובדן המידע הארגוני של משתמשים פנימיים, אם בזדון או ברשלנות ובתום-לב. "הרשת היא המקום הטבעי להתמקד בו לצורך הגנה מפני האיום הזה", אמר פן, "קיים חשש מתמיד להטמיע אמצעי הגנה ובקרה על תחנות הקצה בשל החשש מההשפעה על משתמשי הקצה והתגובות שלהם".
88% ממנהלי האבטחה בארגוני אנטרפרייז ו-84% ממנהלי האבטחה בארגוני SMB, אמרו כי ההגנה על המידע הארגוני הייתה ותמשיך להיות קריטית ובתעדוף גבוה. מנהלי האבטחה הביעו חשש מההשפעות של השימוש של עובדי הארגונים בטלפונים חכמים (40% מהם) וברשתות המדיה החברתית בעבודה (34% מהם). חשש זה היה גבוה יותר מזה שהובע בשל השימוש בענן מיחשוב (32% מהם) ומווירטואליזציה של מרכזי מיחשוב (30%).
מנהלי האבטחה בכל סוגי הארגונים דווחו כי הם מחפשים פתרונות אבטחה במודל של מיקור-חוץ, על מנת להעלות את רמת האבטחה. התחומים שנשקלים לאבטחה שכזו הם סינון תעבורת דואר אלקטרוני, וניהול שירותים של הערכת נוזקות.
תגובות
(0)