מהם התחומים המבוקשים ביותר לעבודה בעולם התוכנה?
מחקר של see.V מעלה נתונים מעניינים על התעסוקה בעולם התוכנה - מבחינת התחומים המבוקשים, השכר והפערים בין גברים לנשים ● המשכורת הממוצעת של עובד בתחום התוכנה עלתה ברבעון ב-2%
שכר העובדים בתחום התוכנה המשיך לעלות ברבעון הראשון של 2018, כאשר העלייה הגדולה ביותר נרשמה בקרב מפתחי האוטומציה – כך עולה מסקר של see.V, שגם מפרט את התחומים החמים ביותר לעבודה בהיי-טק.
החברה, שמגייסת עובדים בתחומי התוכנה לסטארט-אפים ולחברות היי-טק, מצאה כי ברבעון הראשון של השנה חלה עלייה קלה בשכר הממוצע, של 2%, ל-27,258 שקלים לחודש. עליית שכר משמעותית, בשיעור של 8%, נרשמה בשכרם של מפתחי האוטומציה – ל-26 אלף שקלים, ומפתחי האלגוריתמים ממשיכים להוביל את הטבלה עם שכר ממוצע שעומד על 30,600 שקל לחודש (כמעט ללא שינוי מהרבעון האחרון של 2017). עוד בראש טבלת השכר נמצאים מהנדסי DevOps ומפתחים בג'אווה (Java), עם שכר ממוצע של 30 אלף שקלים לחודש.
המחקר מעלה כי התחומים החמים בהיי-טק הם אבטחת סייבר, למידת מכונה, DevOps ובלוקצ'יין. ברבעון האחרון חל זינוק של 49% בכמות המשרות החדשות שנפתחו בתחומי אבטחת הסייבר ושל 29% למשרות של מפתחי פייתון. בהתאמה, עלה שכרם של מפתחים בפייתון ב-4%, ל-28 אלף שקלים בחודש. "זה לא מקרי שפייתון היא שפה שמשתמשים בה הן בתחום ה-DevOps והן בתחום מדעי הנתונים, ובמיוחד שזוהי שפה שמאוד אוהבים באקדמיה. מדעני נתונים ומומחים ללמידת מכונה הם לרוב אנשי אקדמיה, וכיוון שאלה הטרנדים החמים ביותר כיום – זה יכול להסביר את הזינוק בביקוש", אמרה מרב לייפר, מנכ"לית see.V.
מקור: see.V
היא הוסיפה כי "באופן דומה, אפשר להסביר את הזינוק של 8% בשכרם של מפתחי האוטומציה. מהנדס DevOps הוא עדיין מקצוע חדש באופן יחסי, ואפשר להתפתח אליו מתפקידים של פיתוח אוטומציה, שמהווה חלק מעבודת ה-DevOps. בנוסף, יש גישה שהופכת באחרונה להיות מאוד פופולרית, של פיתוח ללא QA ידני – מערכות שלמות שמסתמכות רק על פיתוח אוטומציה; המגמה הזאת גם יכולה להסביר את העלייה בשכר של מפתחים בתחום".
מדוע אנשים מחליפים עבודה בהיי-טק באופן תדיר?
הנתונים מאששים שחילופי עבודה תדירים הם דבר שכיח בהיי-טק: 58% מהמשיבים ענו שהם החליפו עבודה פעמיים-שלוש בחמש השנים האחרונות, כאשר 52% מהם קיבלו הצעת עבודה קונקרטית עוד כשהיו בארגון הקודם שבו הועסקו. 36% השיבו כי עזבו את מקום העבודה מאחר שלא היה להם בה אופק מקצועי, 27% תלו את הסיבה בהנהלה ובתרבות הארגונית, ורק 17% – בשכר ובהטבות.
"הנתונים האלה די מדהימים, כשחושבים על ההשקעה הגדולה בגיוס עובדים ועל כך שתמיד יש זמן הכשרה מסוים, כך שאם העובד עוזב את החברה בתוך זמן קצר יחסית – החברה מפסידה", ציינה לייפר. "גם העובדים משלמים מחיר על חילוף תדיר של מקומות העבודה, כי הם מקדישים יותר זמן לתהליכי הסתגלות – זמן שבא על חשבון ביסוס העמדה שלהם והעצמה במקום העבודה. מה גם שצריך לזכור שעם הזמן וההתבגרות, עולה הצורך ביציבות ובביטחון".
מקור: see.V
המשיבים נשאלו גם על היבט זה, וכמעט חצי (46%) מאלה שהחליפו עבודה פעם אחת בחמש השנים האחרונות ציינו כי הם חשים ביטחון תעסוקתי – הן כרגע והן בעתיד. לעומת זאת, בקרב עובדים שהחליפו בתקופה זו שני מקומות עבודה, 39% חשים ביטחון תעסוקתי, אבל חוששים לגבי העתיד. ככלל, 44% ממשיבי הסקר חשים ביטחון תעסוקתי הן כרגע והן לגבי ההמשך ו-14% מאלה שמצבם הנוכחי פחות טוב סבורים שהוא ישתנה לטובה בעתיד.
הפערים בין גברים לנשים ממשיכים להתקיים
עוד עולה מנתוני הסקר כי בחמש השנים הקרובות, 41% מהמשיבים סבורים שהם ימשיכו להתפתח בתפקיד הנוכחי, 31% ענו כי הם יתקדמו למשרה ניהולית בתחום פיתוח התוכנה ו-15% – שיקימו סטארט-אפ. רק 13% סבורים שהם יעזבו את תחום ההיי-טק.
מקור: see.V
יצוין כי התמונה משתנה כשבוחנים את תשובות הגברים מול הנשים. למשל, 33% מהגברים רואים את עצמם בתפקיד ניהולי בעוד חמש שנים – ואילו בקרב הנשים הנתון הוא 23% בלבד. נתון דומה של נשים סבורות כי הן יעזבו את תחום ההיי-טק בחמש השנים הקרובות, בעוד שאצל הגברים הוא עומד על 9% בלבד.
תגובות
(0)