איך ה-IT מסייע לטיל לפגוע בחבית ממרחק 150 ק"מ?

"מה שמייחד את שדה הקרב המודרני הוא הצורך בתגובה מדויקת - זו מתקבלת בעזרת ה-IT, כך ניתן לפגוע בחבית בדיוק של 40 ס''מ ממרחק של 150 ק''מ", כך אמר תא"ל (מיל') אלי רייטר, סמנכ''ל תעש מערכות, ומנהל חטיבת האש

תא"ל (מיל') אלי רייטר, סמנכ''ל תעש מערכות, ומנהל חטיבת האש. צילום: ניב קנטור

"אנו מייצרים טילים ומערכות אש מתקדמות. אנו עושים כלים מדוייקים, כי מה שמייחד את שדה הקרב המודרני הוא הצורך בתגובה מדויקת. זו מתקבלת בעזרת ה-IT, כך ניתן לפגוע בחבית, בדיוק של 40 ס"מ ממרחק של 150 ק"מ", כך אמר תא"ל (מיל') אלי רייטר, סמנכ"ל תעש מערכות, ומנהל חטיבת האש.

רייטר דיבר בפתח תחרות מצטייני המחשוב IT Awards 2017 של אנשים ומחשבים. הטקס התקיים היום (א') באולם האירועים LAGO בראשון לציון. האירוע התקיים זו השנה ה-15 ברציפות והנחה אותו פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים. השתתפו בו מאות מנמ"רים, מקצועני IT בכירים ומנכ"לי ספקיות המחשוב בארץ.

לדברי רייטר, "בלב כל אירוע ירי של טיל או רקטה, נמצא משגר רב-תכליתי, אוטונומי ומתקדם. המשגר יוצר ופותח בתעש לפני עשרות שנים. הוא יודע לבצע ירי של כמעט כל דבר שנורה בשדה הקרב".

לבדוק את האפקטיביות המבצעית

לפני 50 שנה, אמר רייטר, "ייצרנו רקטות. הרקטות היו מדויקות חלקית. דיוקן נבע מהטווח שלהן ומהמרחק מהיעד. לפני כעשור נכנס לעולם ה-GPS. אז אנשי תעש לקחו רקטה יחסית פשוטה ועשו אותה מדויקת. המניע הוא שהרקטה תגיע באופן מדויק למטרה, תוך חישוב כל מיני היבטים ותהליכים, ביניהם העובדה שבמהלך מעופה, הרקטה גם מסתובבת באוויר. פה נדרש מחשב היודע לדעת את זווית גלגול הרקטה, ומנחה מתי להפעיל פולסרים על מנת שהיא תגיע למטרה. לפולסרים אלה יש מחשב, ומחשב נוסף הוא מחשב הטיסה".

"את כל הרקטות והטילים האלה", ציין רייטר, "משגרים ממשגר Lynx תוצרת תעש מערכות. זו ליבת הרקטה. מדובר במשאית ניידת, הכוללת מערכת בקרת אש מתקדמת, מערכות שליטה תקשורת ובקרה. המשגר הזה מסוגל לקלוט מטרות ולשגר לעברן רקטות וטילים תוך דקות בודדות".

"מאות מהנדסים בוחנים את כל חלקי הרקטה", אמר רייטר. "הדיוק מושג בטיפול בכמה אזורים: בלסטיקה פנימית, תכן מנועים, אווירודינמיקה של טילים, מסלולים, ניתוחים, התאמת החימוש ועוד. הדיוק ברמת המילימטרים נובע מהבטחת איכות ביקורתית".

עוד ציין רייטר כי "אנו מסתייעים ב-IT לביצוע הדמיות. רק כך ניתן לבדוק את האפקטיביות המבצעית והתועלת הניתנות ללקוחות הביטחוניים השונים, וצה"ל בראשם".

מערכת רקטית, סיכם רייטר, "שונה מאשר רובה, למשל. מערכות שו"ב ותקשורת הן המחברות בין המטרה וההדק. נתונים שונים נאספים על ידי חיישנים,  על מנת לפגוע במטרות. עם הסנסורים, אנו יכולים להתחבר לכל רכיב במרחב".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים