רנדי שאופ, StitchFix: "בפיתוח, זה לא מהירות נגד יציבות – אלא גם וגם"
לדברי שאופ, סגן נשיא להנדסה בחברה, "עבודה בתפיסות פיתוח חדשות מצמצמת במחצית את מספר התקלות בפרק זמן נתון"
"במהלך הדיונים על האופן בו יש לפתח נכון, עולה השאלה 'מהירות לעומת יציבות'. כלומר, יש התלבטות האם לעשות דברים מהר, או כיאות, נכון. אלא שזה לא צריך להיות כך: מחקרים מצביעים כי ארגונים הפועלים בפיתוח אג'ילי ובתפיסת DevOps – מגיעים לביצועים גבוהים יותר, עושים דברים גם מהר וגם נכון, ומשיגים יעילות – גם בפיתוח וגם בתפעול", כך אמר רנדי שאופ, סגן נשיא להנדסה, StitchFix.
שאופ דיבר בכנס DevOps Enterprise Israel 2018. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים ובשיתוף אג'יילספארקס, התקיים היום (ג') באולם אירועיםLAGO בראשון לציון. השתתפו באירוע מאות מקצוענים מעולם פיתוח התוכנה מכלל מגזרי המשק.
צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין
"עבודה בתפיסות פיתוח חדשות", אמר שאופ, "מקצרת את משך זמן ההגעה לשוק, עם ערך בצורה דרמטית, מחודשים לימים, או מיום לפחות משעה. היא מביאה לכך שהתאוששות מתקלות תיארך גם היא פחות משעה. היא מצמצמת במחצית את מספר התקלות בפרק זמן נתון".
"יש לשנות את אופן הפיתוח", אמר שאופ. "צריך לצמצם את גודל צוותי הפיתוח לבודדים, לפי 'החוק' של ג'ף בזוס, מנכ"ל אמזון (Amazon) – צוות שאפשר להאכיל אותו בשתי פיצות. יש להתמקד בשאלה מהי הבעיה שנועדתם לפתור. הצוות בנוי כך שיש בו את כל היכולות על מנת לבנות מוצר עד ללקוח. נדרש להתמקד בשאלה מה חשוב לעסק שלכם".
"צריך לזכור שלא כל הבעיות מקורן טכנולוגי, ולכן גם התשובה לא תמיד תגיע מה-IT. אין להשאיר בעיה חצי פתורה, כי משמעותה 100% בעיה שלא טופלה. יש לשקול עבודה בצורות חלופיות – מעבר לענן במקום בניית תשתיות, קבלת שירותים במיקור-חוץ, כל דבר שיביא למיקוד של הארגון בליבתו העסקית. עשו פיתוח מוכוון בדיקות (TDD), כי הבדיקות מטייבות את שורות הקוד ומביאות לשוק מוצר טוב יותר. אל תאמרו את המשפט הנפוץ 'אין לנו זמן לעשות זאת כיאות' כי גם 'אין זמן לעשות שוב'. עשייה של חצי דרך אינה טובה בדיוק כמו כלום דרך".
"כמות היכולות החדשות והמוצרים והשירותים שנוספו איננה חשובה – אלא שהם עובדים היטב וטובים למשתמשים. קחו בעלות מקצה לקצה על הליך הפיתוח ועל המוצר הסופי. עשו זאת בכל ההיבטים: עיצוב, פיתוח, איכות, ביצועים, תחזוקה ותפעול. היו עקביים באספקת תוצרי הפיתוח. תנו לארגון יתרון עסקי".
"יש לשנות את אופן המחשבה בפיתוח", סיכם שאופ. "זה לא או מהירות – או יציבות, אלא גם מהירות וגם יציבות. השימוש במתודולוגיות אג'יליות מביא להגדלת כמות המטרות הארגוניות שניתן להשיג אותן פי 2.5".
צמצום הכישלונות ב-80%
ארז טאצ'ר, מנכ"ל אג'יילספארקס, אמר כי "אג'ייל ו-DevOps גורמים לארגונים להיות יעילים, אפקטיביים – וגם שמחים". הוא ציטט מחקר בעולם שבחן ארגונים בעלי רמת ביצועים גבוהה, ממנו עלה כי הם עבדו בצורות עבודה אלו.
"מהירות ההטמעה שלהם הייתה גדולה פי 46", אמר. "מהירות ההגעה לשוק הייתה גדולה פי 440. יכולת התיקון שלהם הייתה גדולה פי 96, ומידת הכישלונות שלהם הייתה כחמישית לעומת ארגונים שלא עבדו באג'ייל".
"סקר שערכנו", סיכם טאצ'ר, "העלה כי ארגונים שעבדו בתצורה אג'ילית, עם פיתוח מבוסס DevOps, השיגו תועלות רבות יותר לעומת ארגונים שהמשיכו לפעול בצורה המסורתית. הם היו פרודקטיביים יותר, עשו את שינויים מהר יותר והתהליכים כללו יותר ניראות. למרות כל זאת, רמת הבשלות של מרבית הארגונים בתחום היא בסיסית".
"המכשולים העיקריים הם תרבות ארגונית והיעדרה של תמיכת המנהלים. יש לשכנע מנהלים לעלות על עגלת האג'ייל. אג'ייל ו-DevOps הם לא קלים לביצוע – אבל בסוף הדברים עובדים, ובצורה טובה יותר. התועלות מאימוץ אג'ייל ו-DevOps אינן מוטלות בספק, וארגונים שרוצים להיות מהירים יותר ולהצליח יותר בשוק – צריכים להמשיך ולשפר את תפישות העבודה וליישם תהליכים אג'יליים לכל רוחב הארגון".
תגובות
(0)