רשות המסים מפרסמת כללי רגולציה על הביטקוין: "זה לא מטבע"

הרשות פרסמה חוזר ובו ההנחיות מתי על הבעלים של מטבעות וירטואליים או מי שסוחר בהם לשלם מס הכנסה ומע"מ ● ברשות מציינים כי המטבעות האלה אינם כמו שקל או דולר, ומגדירים אותם כ-"נכס"

מקבל אישור אמריקני... מסוים. ביטקוין. צילום: BigStock

רשות המסים פרסמה היום (ב') חוזר שמסדיר את כללי המיסוי של מטבעות וירטואליים. המסמך קובע שהביטקוין, האת'ריום ודומיהם אינם מטבעות כמו שקל, דולר, יורו או כל מטבע פיזי אחר, אלא נכסים, כלומר – רכוש. לכן, מי שמחזיק בידיו מטבעות קריפטוגרפיים ומוכר אותו, אולם פעילותו לא מגיעה לכדי עסק, כמשמעותו בחוק, יחויב במס רווח הון בגין עליית ערכו, בשיעור של עד 25%. לעומת זאת, מי שסוחר בהם ו/או כורה אותם – דבר שבעיני הרשות משול לעסק – יחויב במס הכנסה כמו כל עסק אחר.

החוזר קובע עסקות שבהן התמורה משולמת באמצעות מטבעות וירטואליים כברטרים ולכן, סכום התמורה או הנכס שמוחלף בהן ייקבע "בהתאם לשווי ההוגן שלהם בשקלים. יחד עם זאת, במידה שיש לסחורה או לנכס מחיר נקוב, שווי המכירה של אמצעי התשלום המבוזר ששימש לרכישתה יהא בהתאם למחיר בה". ברשות המיסים מציינים עוד כי על המוכר לרשום את ההכנסה לאחר עסקת המכירה.

הרשות קובעת גם את כללי מיסוי מע"מ של המטבעות הללו והפעילות באמצעותם. המטבעות הווירטואליים מוגדרים על ידה כ-"נכסים בלתי מוחשיים" ומי שעושה בהם שימוש לצרכי השקעה בלבד לא יהיה חייב במס ערך מוסף. לעומת זאת, עוסק שמקבל את התקבולים שלו במטבעות וירטואליים יחויב במע"מ בהתאם לפעילותו העסקית בתחום ויסווג כמוסד כספי, אם הדבר מגיע לכדי עסק, כקבוע בחוק. מי שעוסק בכריית מטבעות וירטואליים יוגדר כעוסק לצרכי מע"מ.

איגוד הביטקוין מברך

שאלת הרגולציה על המטבעות הווירטואליים, לרבות המיסוי שלהם, מצויה על השולחן כבר מספר שנים, ובמיוחד בחודשים האחרונים – כולל בישראל. כך, משרד האוצר הקים באחרונה צוות שיגדיר כללי רגולציה בתחום ופרופ' שמואל האוזר נלחם לפני שפרש מתפקיד יו"ר רשות ניירות ערך נגד הכנסתן של חברות הביטקוין למדדי הבורסה.

מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי, בירך על החוזר של רשות המסים ואמר כי "מהפכת המטבעות הדיגיטליים כאן כדי להישאר. בשנה האחרונה פעלנו נמרצות מול רשות המסים על מנת להתאים את טיוטת החוזר שפורסמה למציאות בשטח, ולאפשר למטבעות הדיגיטליים – מנוע צמיחה ענק של ההיי-טק הישראלי – להתפתח ולפרוח. אנחנו שמחים שרשות המסים ביצעה מספר תיקונים בחוזר, בהתאם לעמדות שהצגנו".

לדבריו, "יצירת בהירות רגולטורית פותחת פתח לכל העוסקים בתחום – סטארט-אפים, קהילת המפתחים והמשתמשים בביטקוין והמטבעות הדיגיטליים בכלל – לעשות שימוש במטבעות אלה ולאפשר לישראל להמשיך ולהוביל בתחום זה. אנחנו קוראים לבנק ישראל ולמחוקק להשלים את המלאכה ולהכיר בביטקוין כמטבע ככל המטבעות, על מנת שנוכל להציב את ישראל, כאומת הסטארט-אפ, בחוד החנית של הטכנולוגיה העולמית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים