הרמטכ"ל: "המירוץ הטכנולוגי – המהיר ביותר של המאה ה-21"
רא"ל גדי איזנקוט דיבר בטקס החלפת ראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר ● אלוף ליאור כרמלי - ראש האגף החדש
"הקמתו של אגף התקשוב בצה"ל, בשנת 2003, הייתה לצעד חשוב במירוץ המהיר ביותר של המאה העשרים והאחת – המירוץ הטכנולוגי. בבסיס תהליכי ההתעצמות שעובר אגף התקשוב וההגנה בסייבר ניצבים מפקדיו וחייליו", כך אמר הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט.
הרמטכ"ל דיבר בטקס למינויו של אלוף ליאור כרמלי לראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר החדש. טקס החילופים נערך אתמול (א') באתר ההנצחה של חיל הקשר ביהוד. אלוף כרמלי מחליף בתפקידו את אלוף נדב פדן, ששימש בתפקיד זה בשנתיים האחרונות.
לדברי רא"ל איזנקוט, "חיזוק האפקטיביות להגנה על מרכיבי הכוח שלו, נשען במידה רבה על היכולות הגבוהות שלכם. לחיפוש התמידי אחר פתרונות חדשניים, לחשיבה המקדימה אויב, ליכולת לספק פתרונות מהפכניים לכל היחידות והמערכים – לכל אלה יש משקל גדול בהבטחת עליונותו של צה"ל".
על פי הרמטכ"ל, "יותר משנתיים וחצי חלפו מאז פרסום התכנית הרב-שנתית גדעון, המציבה את בניין הכוח באגף וחיזוק ההגנה בסייבר כיעדים בעלי חשיבות עליונה. הודות לעשייתכם, התקדמנו בשנה החולפת כברת דרך ארוכה – אל עבר מימוש החזון. ביצענו שינויים משמעותיים בבניין הכוח ובדפוסי הפעלת הכוח".
הוא פנה לראשי האגף, היוצא והנכנס: "נדב, השנתיים בהן עמדת בראש אגף התקשוב היו גדושות באתגרים, בתמורות ובצעדים מהפכניים שאותם נדרשת להוביל. תחת פיקודך המסור והמקצועי נעשו תהליכים ארגוניים נרחבים באופן מחושב ושיטתי, נבנו תשתיות מהותיות ונסללה דרך חדשנית. ליאור, אתה נכנס לתפקידך כשמאחורייך תפקידי פיקוד בכירים רבים בשטח ובמטה, שציידו אותך בידע רב ובהכרה מעמיקה של השטח. אין לי ספק שהיצירתיות והחשיבה האמיצה שהראית לאורך שנים יוסיפו לעמוד לצידך בתפקידך כראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר וכחבר פורום המטה הכללי של צה"ל".
"עליונות צה"ל על אויביו היא ברורה", סיכם הרמטכ"ל איזנקוט, "אבל אנו ערים לסכנת הנפיצות הממשית הקיימת בכמה חזיתות – נפיצות אשר דורשת מאיתנו לפעול בשיקול דעת, ביצירתיות ובתחבולנות, ליזום, ולהעז. ביחד, בייחוד בתקופה ביטחונית מורכבת שכזאת, תשמשו דוגמה לעשייה מקצועית ואחראית. נמשיך לשמור על מציאות ביטחונית טובה לאורך זמן, ואם נידרש להפעלת עוצמתו של צה"ל – נפעיל את מלוא כוחנו וננצח כל אויב".
"עיתוי ייחודי של מהפכת מידע עולמית"
ראש האגף הנכנס, אלוף כרמלי, אמר כי "ניתנה לי הזכות לפקד על אגף התקשוב וההגנה בסייבר, בעיתוי ייחודי של מהפכת מידע עולמית והשתנות דיגיטלית, המייצרות יחדיו הזדמנויות וסיכונים משמעותיים, אשר הולכים ומתעצמים בקצב חסר תקדים. נמשיך לחזק את היכולות של צה"ל לפעול במרחב הסייבר כמפקדה לבניין והפעלת כוח, על מנת להבטיח עליונות בתווך בו האיומים גדלים בקצב מהיר".
לדבריו, "נעשה זאת ממקום של מומחיות, מקצועיות, עידוד יוזמה וחדשנות, לקיחת אחריות מרחיבה, גישה ממלכתית החותרת לשותפות, צניעות, נמרצות במימוש, חקירה ולמידה מתמדת המהוות תנאי להשתנות רלוונטית ולתרבות של מצוינות – לאור המצפן העיקרי שמצווה עלינו לאפשר לצה"ל להכריע ולנצח. לפנינו, אנשי האגף, תקופת עשייה רוויית אתגרים והזדמנויות. יחד נממש את האחריות הכבדה שמונחת על כתפינו".
ראש האגף היוצא, אלוף פדן, אמר כי "מהפכת המידע הציבה את הדיגיטל כמרכיב מרכזי בכלל מימדי הלחימה המסורתיים וכמימד בפני עצמו במעשה הצבאי ובחיים בכלל. מרכזיותו של הדיגיטל הופכת את אחריות אגף התקשוב רחבה יותר, אנשי התקשוב נמצאים בחזית העשייה המבצעית ומגנים על חופש הפעולה של צה"ל יום יום. כבעבר, גם היום העשייה המבצעית-טכנולוגית מובלת על-ידי אנשים מצוינים, אנשי אגף התקשוב בגדודים, בשייטות ובטייסות, במרחבי הרשת והרדיו, ביחידות הפיתוח והלחימה בסייבר. אני בטוח שביכולתכם לקחת אותנו לשיאים טכנולוגיים חדשים".
בנובמבר האחרון אביגדור ליברמן, שר הביטחון, אישר את המלצת הרמטכ"ל איזנקוט, לשורת מינויים לשנת 2018 במטה הכללי, ביניהם זה של אלוף כרמלי לראש אגף התקשוב וההגנה בסייבר וזה של אלוף פדן לתפקיד מפקד פיקוד המרכז.
תא"ל כרמלי נולד בראשון לציון בשנת 1967 והתגייס בשנת 1985 לגדוד "פתן" בחטיבת הצנחנים. בשנים 2007-1985 הוא שירת בתפקידי פיקוד בחטיבת הצנחנים, סיירת מטכ"ל ואגף המבצעים. בין השנים 2009-2007 הוא פיקד על החטיבה המרחבית "מנשה", ולאחר מכן, בין 2011-2009 היה מפקד עוצבת "נשר".
בשנים 2013-2011 שימש כרמלי כראש חטיבת ההפעלה המבצעית באגף המודיעין. לאחר מכן, בין 2014-2013 הוא שירת בתפקיד פיקודי באגף המודיעין. ב-2015-2014 הוא יצא ללימודים אקדמיים ולאחר מכן, ב-2017-2015 היה כרמלי מפקד אוגדת יהודה ושומרון. הוא בעל תואר ראשון ושני בהנדסת אלקטרוניקה מאוניברסיטת תל-אביב.
כרמלי הוא ראש האגף הששי, מאז הקמתו של האגף במרץ 2003.
תגובות
(0)