Team8 הקימה חברת סייבר רביעית – הייסולייט

החברה החדשה פיתחה ארכיטקטורה היברידית, שמריצה שתי מערכות הפעלה נפרדות בעמדות הקצה בארגון ומגנה עליהן ● היא מצטרפת לחברות האחרות של הקבוצה – אילוסיב נטוורקס, קלארוטי וסיגנייה

טל זמיר ודן דינר, מקימי הייסולייט. צילום: סיון פרג'

קבוצת הסייבר Team8 הכריזה היום (ה') על הקמת חברה רביעית – הייסולייט (Hysolate), שעוסקת באבטחת עמדות קצה בארגונים. המוצר של החברה מפצל את העמדה למספר מערכות הפעלה נפרדות. בנוסף, הייסולייט השלימה בימים האחרונים גיוס של שמונה מיליון דולר, בהובלת Team8 וקרן הון-הסיכון Innovation Endeavors של אריק שמידט, שהיה יו"ר ומנכ״ל גוגל (Google).

מקימיה של הייסולייט הם טל זמיר, לשעבר "מוביל סייבר ביחידה עילית", על פי הודעת החברה, ומנהל פיתוח ב-Wanova, שנרכשה על ידי Vmware, ודן דינר, לשעבר מנכ"ל Hexatier, שנרכשה על ידי וואווי (Huawei), וסמנכ"ל מכירות ב-CyberArk מהקמתה ועד להנפקתה ב-2014. החברה מעסיקה 25 עובדים במשרדיה בתל אביב ובניו-יורק.

בחברה החדשה אומרים כי המוצר שלה פותח כמענה לתסכול שנוצר אצל העובדים, לדבריהם, משתי פעולות שמבצעים ארגונים רבים לנוכח התגברות איומי הסייבר. האחת היא הגבלת המשתמשים במחשבי הקצה מביצוע פעולות חיוניות אך כאלה שעלולות לסכן את הארגון, כגון מניעת גישה חופשית לאינטרנט, מניעת התקנת אפליקציות חדשות, חסימת התקני USB ושימוש בשירותי ענן. השנייה היא יישום מודל האבטחה Air Gap, שדורש שימוש בשני מחשבים פיזיים – האחד לשימוש חופשי והשני לשימוש מוגבל, שמאפשר גישה למערכות הארגוניות הרגישות בלבד. שיטה זו מקובלת בצבא ובארגונים ממשלתיים-ביטחוניים אחרים.

הייסולייט פיתחה פלטפורמה שמבוססת על קונפסט האבטחה הצבאי ויוצרת Virtual Air Gap – ארכיטקטורה היברידית, שעל פי החברה פותרת את הקונפליקט של בחירה בין אבטחה ליעילות המשתמשים. המערכת מביאה את טכנולוגיית הווירטואליזציה המקובלת בשרתים לשימוש בתחנות הקצה. בעיני המשתמש, ובהייסולייט אומרים שהחוויה נותרת זהה לחוויית שימוש רגילה במחשב יחיד, אך מאחורי הקלעים רצות שתי מערכות הפעלה וירטואליות ברמות אבטחה שונות, זו לצד זו.

"ארגונים מתמקדים קודם כל באבטחה ואחר כך במשתמשים"

לדברי זמיר, "הייסולייט מציגה ארכיטקטורת אבטחה מקיפה לתחנות קצה. במהלך השנה האחרונה קיבלנו תגובות מצוינות מהלקוחות הראשונים שלנו, שכוללים כמה מהמותגים המכובדים והידועים בעולם, ואנחנו מצפים להרחיב במהירות את בסיס הלקוחות והשותפים שלנו בשנה הקרובה".

Team8 הוקמה על ידי נדב צפריר, תא"ל (מיל'), לשעבר מפקד יחידה 8200 של צה"ל, ישראל גרימברג, לשעבר מפקד מרכז הסייבר ב-8200, ולירן גרינברג, אף הוא יוצא היחידה, ששימש בעבר כמנהל מוצר בחברות Conduit ו-eToro. הייסולייט היא החברה הרביעית מבית Team8, שגייסה עד כה יותר מ-100 מיליון דולר ממשקיעים כגון AT&T, מיקרוסופט (Microsoft), קוואלקום (Qualcomm) ואקסנצ'ר (Accenture). החברות הנוספות בקבוצה הן אילוסיב נטוורקס, שעוסקת בהטעיית תוקפים, קלארוטי, שפועלת בעולם הגנת הרשתות התעשייתיות, וסיגנייה, שמציעה תגובה למתקפות.

צפריר ציין כי "אנחנו מספקים פתרונות לאתגרי הסייבר הגדולים ביותר בענפים מגוונים, והשקת הייסולייט מהווה צעד חשוב לקידום הדבר. בעוד שרוב מוצרי האבטחה הארגוניים מתמקדים קודם כל באבטחה ורק אחר כך במשתמשים, הפלטפורמה של הייסולייט משלבת את שני האספקטים האלה באופן שאינו מתפשר הן על רמת האבטחה והן על חוויית המשתמש".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים