"היעד הבא: לפתור את הבלתי ניתן לפתרון"
"למידה עמוקה היא קסם - ישראל שופעת סטארט-אפים, היא ערש היזמות והחדשנות, ונרחיב את ההשקעה פה", כך אמר ג'ן-סן הואנג, מנכ''ל Nvidia בביקורו בישראל
"אנו נמצאים על סיפה של מהפכת המחשוב הטכנולוגית החשובה ביותר – הבינה המלאכותית. איתה ועם הלמידה העמוקה ניתן לחולל קסמים ולפתור את מה שהיה בלתי ניתן לפתרון עד כה. ישראל שופעת חברות סטארט-אפ, וזה מתאים לנו. נגדיל את היקף ההשקעה פה", כך אמר ג'ן-סן הואנג, מייסד ומנכ"ל Nvidia.
הואנג היה דובר המפתח בכנס ה-GTC של ענקית הבינה המלאכותית והמעבדים הגראפיים Nvidia, שמתקיים לראשונה בישראל. האירוע נערך היום (ד') בביתן 2, גני התערוכה, תל אביב, בהשתתפות יותר מ-2,000 מלקוחות החברה ומפתחים על פלטפורמת החברה.
צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין
הואנג תיאר את ההתפתחויות הטכנולוגיות שחלו בארבעת העשורים האחרונים. המהפכה הראשונה, אמר, "היתה ב-1983, עם הופעת המחשב האישי. איש לא חשב עד אז על חיבור הרכיבים השונים יחד והפיכתם למחשב אישי. לאחר מכן הופיעה רשת האינטרנט, ולאחריה, מהפכת המובייל והורדת האפליקציות. אז הופיע מודל מחשוב הענן, המאפשר לצרוך IT כשירות. כעת אנו בפתח עידן חדש, הוא יהיה הגדול מכולם: יש לנו תוכנה שכותבת תוכנה, יש לנו מחשבים שיודעים ללמוד, יש מכונות אוטונומיות. בליבת המהפכה נמצא המיכון, וכעת אנו בפתח עידן המיכון של המיכון".
"פוטנציאל הבינה המלאכותית הוא עצום", אמר הואנג. "זהו שדה של חדשנות והזדמנויות לכל העולם. ישנם שני כוחות בסיסיים. האחד הוא המחקר פורץ הדרך של למידה עמוקה. שכבות עמוקות חוברו יחד, וכל שכבה עושה הפשטה לזו מעליה. כך, ניתן ליצור מודלים חדשים שעושים הכללות לידע, עם הבחנות של חריגים. המחשב יידע לזהות שחתול זה חיה, אבל מנגד יידע שיש גזעים של חתולים. המרכיב הבסיסי השני הוא העיבוד והנתונים. למידה עמוקה החלה בדיוק באותו זמן שחוק מור נעצר בהדרגה בעשור האחרון".
פה, אמר הואנג, "נכנסה Nvidia, לפני 15 שנים. התעשייה הייתה במצב בו היא נדרשה ליותר כוח מחשוב, כאשר נגמרה הקיבולת לטרנזיסטורים. היינו חלוצים בפיתוח של מודל מחשוב חדש – GPU. רוב הזמן התעשייה לא הבינה אותנו – אבל בדיעבד צדקנו. GPU זה לא אוסף מעבדים – אלא מאיץ עיבוד שבבסיסו פעולת האלגוריתם עובדת באופן מקבילי. בדרך זו, גם צמצמנו את צריכת האנרגיה וגם הפכנו את המחשוב למהיר יותר, כי אנו חוצים ופועלים לרוחב כל שכבות המחשוב. יצרנו דרך צריכה חדשה של המחשוב. הפכנו לחברת מחשבי על, בנינו ארכיטקטורה של למידה עמוקה".
"אנו עונים לצורך הכפול של המפתחים – גם ביצועים וגם תפוקתיות", אמר הואנג. "עברנו מפעילות בעולם המישחוק (גיימינג) וכיום אנו נמצאים גם בתעשיות רבות נוספות: מחשוב-על – HPC, ספקיות שירותי אינטרנט, עולם התחבורה, דימות רפואי, לוגיסטיקה".
שני פרסי נובל על פלטפורמת Nvidia
אבל מכל הפעילויות, אמר הואנג, "אנו הכי שמחים כאשר חוקרים עושים פריצות דרך על המעבדים שלנו. כך, שני פרסי הנובל האחרונים, בפיזיקה ובכימיה, הושגו בעת שהם פעלו על הפלטפורמות שלנו. האחד, פרס נובל לכימיה, הוא Cryogenic Electron Microscopy. זהו סוג חדש של מיקרוסקופ, המאפשר לראות מולקולות בתנועה, כאשר בניתוח הנתונים שלו – נעזרים בנו. השני, פרס נובל לפיזיקה – הוא מעקב אחר גלי גרביטציה ביקום. אנו כעת רואים את הבלתי נראה. אלו הן שתי פריצות הדרך בהן אני הכי גאה, עשינו דמוקרטיזציה למחשוב עתיר ביצועים".
הואנג הציג כמה מהפיתוחים החדשים של החברה. האחד, מעבדת העתיד לבינה מלאכותית, Holodeck. במעבדה, הסביר, ניתן לערוך הדמיות וירטואליות לעניינים פיזיים שונים, דוגמת פירוק מכונית לאלפי חלקים, החלפת רכיבי מתכת בחומרים אחרים ובחינת המשמעות הפיזית בעת נסיעה או התנגשות, ועוד. במעבדה ניתן לערוך שיתוף בין חוקרים, היושבים במקומות שונים בעולם, ועבודתם נדמית כאילו הם נמצאים באותו מוסך.
עוד הציג הואנג מעבדת בינה מלאכותית נוספת, פלטפורמות אוטונומיות, יכולת לאייר קלסתרונים על בסיס גלי הקול של הדוברים, שיפור יכולות ניווט של הולכי רגל, לימוד של מכונות איך לבנות אבני לגו, למשל, ועוד.
אסטרטגיית החברה, אמר הואנג, "היא ליצור פלטפורמת פיתוח מבוססת בינה מלאכותית, שהיא פתוחה – לטובת המפתחים. אנו תומכים כל מסגרת עבודה, יש לנו סביבת פיתוח המכילה את כל הדברים שצריך לעשות בשביל בינה מלאכותית – בענן".
"למידה עמוקה היא קסם – בגלל שהמכונות לומדות ומשתפרות בעצמן", סיכם הואנג. "התוכנה מגלה בעצמה מהו רכיב חשוב, מה לא ועוקבת אחרי הרכיבים. זה מעניין ומדהים, כי המחשב יכול כעת לזהות הרבה פרטים ולנתח אותם – ומצד שני הוא יכול להכליל".
"אנו נותנים מענה למצב בו יש מידע מסיבי ואינך יודע לכתוב תוכנה על מנת לנתח אותו. כיום ניתן לאמן את הרשת (אלגוריתם) באופן אוטומטי, איך לנתח, לקטלג ולהגן על המידע. בינה מלאכותית עלולה להיות בעיה, אך היא גם הזדמנות. אנו מאיצים את התקדמות המחשוב. מה שהיסטורית היה בלתי ניתן לפתירה – כעת הוא בר פתרון. אנו בונים פלטפורמה שהיא בעצם כלי לחוקרים ומפתחים שרוצים ליצור את המחר. זהו זמן נפלא גם לישראל, כי נתמוך בחברות הסטארט-אפ פה".
תגובות
(0)