"האינטרנט של הדברים ישנה את דרכי התקשורת של ארגונים"
"הוא יגרום לכך שכשירצו לדבר על מכשירים חכמים - ידברו גם עם המנכ"ל, מנהל הכספים וגורמים נוספים, ולא רק עם מנהל ה-IT", אמר אלכסיס בראבו, מנכ"ל Arrow ECS לאזור דרום אירופה
"האינטרנט של הדברים הוא אחת המהפכות החשובות שידע עולם המחשוב, והוא ישנה את דרכי התקשורת עם ארגונים. הוא יגרום לכך שכשירצו לדבר על מכשירים חכמים – ידברו גם עם המנכ"ל, מנהל הכספים וגורמים נוספים, ולא רק עם מנהל ה-IT", כך אמר אלכסיס בראבו, מנכ"ל Arrow ECS לאזור דרום אירופה.
בראבו אמר את הדברים בראיון לאנשים ומחשבים שנערך באחרונה, במהלך ביקורו בישראל. הוא בן 50 ובעל קרוב ל-30 שנות ניסיון בתעשיית ה-IT – ביבמ (IBM), בחברות שפתח בעצמו ובשנים האחרונות ב-Arrow ECS, שם הוא מנהל את פעילות החברה בצרפת, ספרד, פורטוגל, איטליה וישראל.
Arrow היא אחת החברות הוותיקות בתעשייה. היא נוסדה ב-1935 בניו-יורק, ובתחילה התעסקה עם רכיבים לרדיו. כיום מדובר בחברה בשווי של יותר מ-24 מיליארד דולר, שמפיצה רכיבים לתעשיות שונות, בהן התעופה, האוטומוטיב, הביטחון ועוד. Arrow ECS נוסדה בשנות ה-80 של המאה הקודמת והיא מפיצה פתרונות מחשוב ארגוניים לספקים, בין היתר של ענקיות כמו VMware, נט-אפ (NetApp), יבמ, אורקל (Oracle) ו-EMC. החברה מפעילה מספר קווי הפצה, בהם של פתרונות דטה סנטר, אבטחת מידע, רישות, ענן ו-"האתגר החדש", לדברי בראבו – האינטרנט של הדברים.
"ה-IoT הוא שוק גדול, של 300 מיליארד דולר בשנה, ויש בו הזדמנויות רבות", אמר. Arrow מנצלת את ההזדמנויות האלה, ומאפשרת לאחרים לנצל אותן, למשל בתחום העיר החכמה. לדברי בראבו, "יש הרבה מאוד טכנולוגיה בתחום הערים החכמות, שאותה החברות השונות מביאות, אבל ראש העיר מצפה לסוג שיח אחר: הוא מעוניין לדעת איך החברה שמציעה לעיר את שירותיה תעשה אותה ירוקה יותר, נקייה יותר, בטוחה יותר, נגישה יותר תחבורתית – והכול בעלויות נמוכות יותר".
איך האינטרנט של הדברים עוזר לעיר?
"קיימות הרבה דרכים שבהן הוא עושה את זה, וכולן מתחילות ונגמרות באינטליגנציה: איסוף מידע וניתוחו, אחסונו ופלטפורמה לעשות זאת. זה יכול להיות בתחומים כמו חשמל, איסוף זבל, תחבורה ועוד".
כחברת הפצה, Arrow ECS לא עובדת ישירות עם הערים, אלא מפיצה את הפתרונות לספקים שעושים זאת. הפתרונות הללו נמצאים כיום, לדברי בראבו, בערים רבות בעולם, בתוכן כמה בישראל.
תחום נוסף אליו התייחס בראבו בראיון הוא הענן, שלדבריו הוא "בהחלט אחת ההזדמנויות ב-IT. כמפיץ, אנחנו חייבים לעזור לשותפים שלנו על מנת שיסייעו ללקוחות שלהם במעבר לענן. לשם כך, השקנו ב-2013 את פלטפורמת Arrowsphere, שמספקת לארגונים כלים לבניית תוכניות שיווק ומכירות. היא עובדת עם שירותים של חברות כגון מיקרוסופט (Microsoft), נט-אפ ויבמ".
הוא דיבר על הענן ההיברידי ואמר כי ארגונים רבים מחלקים את המידע לקריטי ולא קריטי, כשאת המידע הקריטי הם מאחסנים בענן פרטי ואת זה שלא – בעננים ציבוריים.
"כיום, הכול נסב סביב המידע", אמר בראבו. "ארגונים חייבים לוודא שהמידע הזה מאוחסן במקום הנכון – מקום בטוח ונגיש לכל אחד מהאנשים הנדרשים, ושהוא נגיש וזמין. אלא שלפעמים יש יותר מדי מידע, מה שיוצר דיסאינפורמציה. אנחנו צריכים פחות מידע ויותר ניתוח. זה עושה טוב יותר את העסק ואת הפרודוקטיביות שלו, הופך את הערים לנקיות יותר ואת כולנו לבטוחים יותר".
אילו מגמות אתה מזהה בתחום הענן?
"הענן נמצא רק בתחילתו. הרבה יותר אנשים וארגונים הולכים לענן מבעבר, אבל יש גם מגמה חדשה, של כאלה שחוזרים מהענן. מדובר במיוחד בארגונים עם מידע רגיש מאוד, או כזה שצריכים אותו להיום. אחד הדברים שהם עושים הוא ללכת לענן ההיברידי, בן הכלאיים.
הענן ההיברידי מותאם יותר ל-IT של ימינו, משום שהטכנולוגיה מתחלפת כיום בערך בכל חודשיים. מה שקונים היום לא יהיה אקטואלי בעוד חודשים ו-ודאי שלא בעוד שנים. הענן ההיברידי פותר את זה.
מגמה נוספת היא שעסקים רוצים לשלם על מה שהם צריכים וצורכים בלבד – ולשלם פחות. הענן, לרבות הענן בן הכלאיים, מאפשר את זה".
מה דעתך על השוק הישראלי?
"הגעה לישראל תמיד מספקת לי השראה. ישראל היא שוק עם הרבה ידע והיי-טק, ובכל פעם שאני מגיע לכאן אני הולך לראות חברות טכנולוגיה חדשות. יש הרבה אנרגיה בתעשיית ה-IT הישראלית, אקזיטים מוצלחים ואת האופטימיות הישראלית, שאותה אני מאוד אוהב.
Arrow ECS מגדילה את העסקים שלה בישראל בקצב גבוה. לא מעט חברות ישראליות נשענות על הפתרונות שלנו. בנוסף, אנחנו עובדים עם טכנולוגיות שנוצרו כאן, למשל של צ'ק פוינט (Check Point), אלוט טכנולוגיות ו-Redware. עבודה עם חברות ישראליות היא מצב של Win-Win".
האם אתם בוחנים רכישות של חברות בישראל?
"באופן כללי, אני יכול לענות לך שאנחנו תמיד בוחנים רכישות של חברות. רכשנו ב-15 השנים האחרונות יותר מ-25 חברות באזור EMEA. אנחנו תמיד מחפשים הזדמנויות להרחיב את העסקים שלנו, את נוכחותנו ואת התחומים שבהם אנחנו פועלים".
אילן יהושע, מנכ"ל Arrow ECS ישראל, שהשתתף אף הוא בראיון, ציין שיש לחברה 300 שותפים ו-18 ספקים שאיתם היא עובדת בישראל ושהיא מבצעת השקעות רבות בארץ.
לדבריו, "אנחנו מציעים לשוק הישראלי את הטכנולוגיה החדשה שלנו ועובדים איתו על חדשנות ועל שינויים בשוק ה-IT. יש לנו פתרון לכל פלטפורמה, אנחנו עובדים עם כל סוגי הענן ותומכים בשותפים שלנו – הן מבחינת הפתרונות והן מבחינת העיצוב".
הוא אמר כי Arrow ECS מציעה גם אבטחה. "אנחנו נותנים פתרון אבטחה בתוך הארגון וגם על הענן, נגד כל המתקפות על הרשתות", הוסיף יהושע. "האתגר הגדול ביותר הוא איך להגן על המידע. אם שמים את המידע מחוץ לארגון, הלקוחות פוחדים שהם יאבדו אותו וצריכים פתרון לכך. אנחנו מספקים להם אותו".
תגובות
(0)