סופטבנק מעוניין במיזוג של ספקיות המובייל ספרינט ו-T-Mobile

הסיבה לעניין של התאגיד היפני במיזוג - רצון ליצור חברה שתתברג לרשימת שלוש הספקיות המובילות בארצות הברית ● רק באפריל יתבהר אם הרגולטורים מאשרים את המיזוג ועד כמה יתנגדו לו ענקיות אחרות

סופטבנק

התאגיד היפני הנרחב, סופטבנק (Softbank), העוסק בתחומי הטלקומוניקציה והאינטרנט, מגלה כעת עניין במיזוג של ספרינט (Sprint) – תאגיד הטלקומוניקציה האמריקני – ו-T-Mobile, שיביא לכך שהקבוצה תהיה אחת משלוש הספקיות המובילות בארצות הברית.

הדרך החדשנית לגרום לכך שמיזוג יצליח – מתן שליטה על ספרינט לדויטשה טלקום (Deutsche Telekom), כך על פי דיווח ב-CNBC. המקורות של CNBC טוענים כי סופטבנק משתעשע ברעיון של מכירת נתח של 83% מנכסיה בספרינט לדויטשה טלקום.

סיפור פתלתל והפכפך

לסיפור פיתולי עלילה רבים. בשנת 2013 הייתה דויטשה טלקום הבעלים של T-Mobile, והחזיקה ב-65% מהמניות של החברה, שהיא ספקית סלולר גדולה מאוד בארצות הברית. אבל דויטשה טלקום רצתה להיפטר מ-T-Mobile. המתעניין העיקרי ברכישה היה התאגיד היפני סופטבנק, שרצה לקנות את T-Mobile דרך ספרינט, שאותה רכש ב-2012. באמצעות קניית T-Mobile תכנן סופטבנק ליצור חברה אחת גדולה וחזקה.

התכניות לא יצאו לפעול וב-2014 ירד הרעיון ירד מהפרק לגמרי, ככל הנראה בעיקר בשל בעיות רגולטוריות והתנגדות של רשות התקשורת הפדרלית, ה-FCC (ר"ת Federal Communications Commission).

כעת, בהיפוך מושלם בעלילה, סופטבנק רוצים למכור את ספרינט, כך שהמיזוג בין ספרינט ל-T-Mobile יצא לדרך כפי שרצו בעבר, אבל בבעלות שונה, הפעם של דויטשה טלקום.

סופטבנק מחזיקה ב-83% מהמניות של Sprint ומתוסכלת מהביצועים של הספקית בשנים האחרונות. לעומת זאת T-Mobile עלתה ב-2015 למקום השלישי בדירוג ספקיות הסלולר בארצות הברית (עם 59 מיליון מנויים), ובכך עקפה את ספרינט, שהייתה בעבר במקום השלישי בעצמה. כל הנתונים האלו גורמים לדויטשה טלקום, שב-2013 רצתה לצאת מהשוק האמריקני, לחשב מסלול מחדש ולגלות שוב את הפוטנציאל הגלום בעבור ב-T-Mobile.

AT&T ו-וריזון צפויות להתנגד

אם הפעם העסקה, במבנה החדש שלה, תצא לפועל, ו-T-Mobile וספרינט יתמזגו, סביר להניח שלהנהלה הנוכחית של T-Mobile, כמו גם למודל העסקי שלה, יהיו עדיפות בחברה המאוחדת, לשביעות רצונו של ג'ון לג'ר, מנכ"ל T-Mobile.

יחד עם זאת עוד מוקדם לפתוח את השמפניות (הוורודות), כיוון שמאוד יכול להיות שהרגולציה לא תאשר את התכנית, ובנוסף יש להניח כי AT&T ו-וריזון (Verizon), שהן שתי החברות הגדולות בתחום בארצות הברית, יביעו התנגדות קשה למיזוג.

מנגד, ממשל טראמפ אמור דווקא להיות ידידותי כלפי תאגידים שמתמזגים, בהתחשב בגישה הניו-ליברלית מעודדת הקפיטליזם שמייצגת המפלגה השמרנית.

כך או כך, רק בחודש אפריל אפשר יהיה לדון באופן רשמי בעסקה כשמכרז הספקטרום הנוכחי יסתיים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים