סקר: 44% מהערים בישראל התחילו ליישם עיר חכמה
הנתונים מראים שבכירים רבים ברשויות המקומיות מבינים את חשיבות התחום ● כך, 93% מהמשיבים שלא מיישמים עיר חכמה מתכוונים לעשות זאת
83% מהרשויות בישראל רואות בתחום העיר החכמה כרלוונטי במידה רבה עד רבה מאוד עבורן ו-44% כבר החלו ביישום פיילוטים בתחום, בין אחד לשלושה – כך עולה מסקר שערכה מילגם, שמציעה שירותים ופתרונות למגזר המוניציפאלי בישראל. הסקר נערך במהלך המחצית השנייה של נובמבר בקרב עשרות בכירים ברשויות המקומיות בארץ, מהם כ-34% בדרג של ראשי רשויות ומנכ"לי עיריות.
נתוני הסקר מעידים על התפתחותו המואצת ועל הפופולריות הרבה של התחום, ומראים כי רשויות רבות מבינות את חשיבותו. כך, למשל, 93% מהמשיבים שלא מבצעים פרויקטים של עיר חכמה ציינו שבכוונתם לבחון פרויקטים בתחום זה כבר בשנה הקרובה.
עוד עולה מהסקר שהתחום שמעורר את העניין הרב ביותר במגזר המוניציפאלי בישראל הוא ממשקי התושב (51%). הכוונה היא לאפליקציות, שיפור השירות לתושב והבנת צרכיו. 34% מהמשיבים טענו שתחום החנייה והתחבורה מרכז עניין אף הוא.
נושא העיר החכמה זוכה בשנים האחרונות לתשומת לב רבה. המטרה בערים חכמות היא לשפר את התפקוד והניהול של העיר לצורך הפיכתה ליעילה, טכנולוגית ומקושרות יותר. על פי המומחים, עיר חכמה עשויה להביא לשיפור איכות חיי התושבים שלה.
"האתגר ביישום העיר החכמה: לא רק התקציב"
לדברי טומי דויטש, ראש תחום עיר חכמה במילגם, "העלייה המובהקת במודעות סביב הנושא משקפת את הבנת ראשי הערים והמנהלים ברשויות לחשיבות הגוברת שבהנעת ניהול העיר קדימה תוך הטמעת פתרונות חדשניים, שישפרו את הקשר שלהם עם התושב".
הוא ציין כי "האתגר המשמעותי ביותר בדרך להטמעת עיר חכמה היה ועודנו האתגר התקציבי. עם זאת, משקלן של סוגיות דוגמת סדרי עדיפויות והיות הפתרון חוצה ארגון אף הוא משמעותי בתהליך היישום של העיר החכמה".
מתעניינים בערים חכמות? רוצים לדעת עוד? הירשמו לכנס IT מוניציפאלי של אנשים ומחשבים.
תגובות
(0)