סיסקו הנפיקה אגרות חוב בסך ארבעה מיליארד דולרים
המחצית הראשונה של האגרות תיפדה בפברואר 2019, והמחצית השנייה - בפברואר 2039 ● מטרת ההנפקה היא להחזיר את החובות של החברה, שעומדים על למעלה מ-6 מיליארד דולרים ● ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל ויו"ר החברה: "אנחנו נמצאים בתקופה של הזדמנויות רבות, וננצל אותן"
סיסקו הנפיקה שלשום (ב') שתי סדרות של אגרות חוב, בשווי של שני מיליארד דולרים בכל סדרה. בסך הכול, גייסה החברה ארבעה מיליארד דולרים. המחצית הראשונה של ההנפקות שבוצעו מורכבת מאגרות חוב שייפדו בפברואר 2019 ונושאות ריבית של 4.979% לשנה. אגרות החוב הנוספות יישאו ריבית שנתית של 5.916%, וייפדו בפברואר 2039.
תאריך הסגירה הצפוי של ההנפקות הוא ה-17 בפברואר. שישה בנקים אמריקנים חשובים – בנק אוף אמריקה, גולדמן זקס, ג'י.פי מורגן, סיטיגרופ, מורגן סטנלי ובנק WACHOVIA – ישמשו כחתמים.
סיסקו הודיעה על ההנפקות לפני כשבוע, במטרה לשלם חלק מחובותיה, העומדים על סך של 6.35 מיליארד דולרים. החברה לא ציינה אז את סכום ההנפקה, אך בשווקי ההון של ניו-יורק דיברו על סכום שלא יעלה על כ-500 מיליון דולרים.
ההנפקה מעוררת תשומת לב רבה בשוק ההון בניו-יורק, שכן תוצאותיה והתמחור הסופי שלה עשויים לרמז על מצבו, היות שמדובר בהנפקה גדולה מאוד. גורמים בשוק אופטימיים, שכן מדובר במנפיקה יציבה מאוד. לפני כשבועיים פרסמה סיסקו את תוצאותיה העסקיות לרבעון השני של שנתה הכספית. למרות המצב הכלכלי הקשה, החברה הגדילה את הכנסותיה הרבעוניות ל-9.1 מיליארד דולרים – גידול של 7.5% לעומת הרבעון המקביל בשנה הקודמת – והצליחה להשיג רווח נקי של 1.5 מיליארד דולרים, ותזרים מזומנים חיובי, של 3.2 מיליארד דולרים. הרווח הנקי אמנם ירד בכ-21%, אולם רווח של 1.5 מיליארד דולרים נחשב בימים אלה כבשורה טובה. זאת ועוד, החברה סיימה את הרבעון עם מזומנים ושווי ערך מזומנים בסך 4.18 מיליארד דולרים, ועם השקעות פיננסיות בסך 25.36 מיליארד דולרים.
ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל ויושב ראש סיסקו, אמר לאחר ההנפקה בראיון שנתן לוול סטריט ג'ורנל, כי אנחנו נמצאים "בתקופה של הזדמנויות רבות, והחברה תנצל אותן". בוול סטריט פירשו את דבריו ככוונה לנצל את ארבעת מיליראד הדולרים שיזרמו לקופתה של סיסקו כדי לצאת במסע ציד.
סימון ליאופלד, אנליסט של חברות טכנולוגיות בבית ההשקעות מורגן קיגן, אמר: "מדוע חברה עשירת נכסים פיננסיים כמו סיסקו זקוקה לעוד ארבעה מיליארד דולרים? לא אופתע אם הם מתכוונים לרכוש חברה או מספר חברות". לדבריו, "המצב הכלכלי בעולם יצר מצב של חברות שערכן פחת, או שנקלעו לקשיי נזילות. מדובר בטרף קל בג'ונגל של שוק ההון הניו-יורקי, ובעולם מלא הזדמנויות לחברות חזקות, עשירות במזומנים".
לעומתו, אהוד גלבלום, אנליסט של ג'י.פי מורגן, אמר, כי יש בהנפקה של סיסקו היגיון רב. "אני לא אומר שהם לא יעשו שימוש בכסף לרכישות, אך יש לשים לב שרק כשלושה עד ארבעה מיליארד דולרים מהר המזומנים של סיסקו מוחזקים בארצות הברית. השאר מפוזר בכל מיני מקומות בעולם. להערכתי, החברה רצתה, ובצדק, להגדיל את המזומנים ואת השקעותיה הפיננסיות בתוך ארצות הברית, דווקא בתקופה של אי ודאות פיננסית".
תגובות
(0)