"המסע לשינוי הדיגיטלי חייב לעבור דרך תשתיות היברידיות"

כך אמר מארק פרנזל, מנהל בכיר לתחום מערכות הנדסיות ב-VMware לאזור דרום EMEA ● לדבריו, "בעוד שבעבר המחשוב הורכב מ-'עמודים' - שרתים, אחסון ותקשורת - הרי שהעננים הם ה-'עמודים' החדשים

מארק פרנזל, מנהל בכיר לתחום מערכות הנדסיות, VMware לאזור דרום EMEA. צילום: ניב קנטור

"על מנת לשרוד בעולם התחרותי, ארגונים נדרשים להפוך לדיגיטליים. השלב הראשון וההכרחי במסע הדיגיטלי הוא פעולה על גבי תשתיות היברידיות: המחשוב המסורתי יחד עם החדש, ועבודה משולבת של ענן פרטי, ציבורי ובן כלאיים", כך אמר מארק פרנזל, מנהל בכיר לתחום מערכות הנדסיות, VMware לאזור דרום EMEA (ראשי תיבות של אירופה, המזה"ת ואפריקה).

פרנזל היה דובר המפתח בכנס לקוחות שערך הסניף הישראלי של ענקית הווירטואליזציה. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ב') באולם Yes Planet בראשון לציון, בהשתתפות יותר מ-200 מלקוחות החברה.

מחשוב הענן, אמר פרנזל, החל במחצית העשור הקודם. בשנת 2011, ציין, "87% ממערכי המחשוב בארגונים נשענו על IT מסורתי, ורק 6% היו על גבי ענן פרטי ו-7% על ענן ציבורי". בחלוף חמש שנים, המשיך, "המחשוב המסורתי הצטמצם ועומד על 73%, בעוד במקביל חל גידול בשימוש בענן – 12% לזה הפרטי ו-15% לציבורי".

צילום ועריכת וידיאו: ליאור רובינשטיין

התחזיות, ציין פרנזל, "הן המשך המגמה של המעבר לענן: בשנת 2021 צפוי שיוויון בין המחשוב המסורתי וזה שיישב בענן, כאשר בתוך הענן החלוקה תהיה של 20% על ענן פרטי ו-30% על ענן ציבורי. בתוך הענן הציבורי, החלוקה תהיה 14% לטובת תוכנה כשירות, SaaS ו-16% לטובת תשתיות כשירות, IaaS".

בשנת 2030, ציטט פרנזל מחקרים, "המגמה תימשך ובאופן מעמיק. רק 19% מהמחשוב בארגונים יתבסס על ה-IT המסורתי, בעוד 29% ממנו יישב על ענן פרטי ו-52% ממנו יהיה על גבי ענן ציבורי".

"אנו רואים יותר ויותר משאבי מחשוב בארגונים אשר עוברים לענן", אמר פרנזל, "אלא שמדובר במגמה שצפויה להימשך שנים רבות. בשלב הביניים הזה נדרש לטפל ב-IT בכמה רמות: מיכון, ניהול, וירטואליזציה, יכולת הקצאה דינמית, יכולת גידול, פישוט וצמצום המורכבות של הסביבות".

"לכן, המשימה של המנמ"ר היא לרקוד על שתי חתונות: לעבוד במקביל עם סביבת המחשוב המסורתית, לצד עבודה בסביבות המחשוב החדשות – אלו הנותנות מענה לעולם החדש, הדיגיטלי. בתוך העולם החדש, נדרש לעבוד עם סוגי סביבות שונים, אשר יקושרו לענני המחשוב השונים".

התוכנה היא המלך

רכיב המפתח לעבודה בתצורה זו, אמר פרנזל, "הוא דטה סנטר מוגדר תוכנה, SDDC. נערכנו לקראת מצב זה במשך חמש שנים כי הבנו שבסופו של התהליך, 'התוכנה היא המלך'. התוכנה תהיה רכיב המפתח בכל מרכיבי תשתית ה-IT – התוכנה תהיה הבסיס והיא תנהל את כל אותם מרכיבים".

לדבריו, "SDDC מורכב משלושה אבני בניין, מחשוב, רישות ואחסון ומעליהם – יכולות תוכנה מלאות לנהל את כל המרכיבים, לטובת הקצאת משאבי מחשוב, ניהול, מיכון וניראות. כך, התוכנה מספקת את כל הכלים הדרושים לתפעול הדטה סנטר בצורה יעילה". הוא הוסיף כי "אנו לא 'נועלים' את התוכנה שלנו, היא יודעת לעבוד ולנהל כל סביבת חומרה".

"את כל התפיסה הזו חובקת מעטפת אבטחת מידע", אמר פרנזל. "אבטחת המידע הנדרשת היא בשלוש רמות: אבטחת הנתונים, אבטחת התשתיות, ובקרת הגישה. בדרך זו ניתן לענות במקביל גם לדרישות הרגולטוריות, וגם לאיומי האבטחה".

"בסופו של דבר, כל העסקים יהפכו לדיגיטליים, כל סוג של ארגון, בכל גודל ובכל מגזר תעשייה", ציין פרנזל. "כיום המצב הוא שרק חמישית מהארגונים עברו שינוי דיגיטלי כפי שנדרש, שינוי המניב להם תועלות עסקיות. שאר הארגונים בוחנים את הנושא, או נמצאים בתחילת הדרך או רק סקרנים לגביו – וזו ההזדמנות של המנמ"רים ללכת ולקפוץ למים באופן הדרגתי".

העננים הם ה'עמודים' החדשים

המענה של VMware לאתגרי המנמ"ר, אמר פרנזל, "נעשה בשני מישורים. האחד, הנפקת גרסאות חדשות למוצרים שלנו בעולמות הניהול, המיכון, הווירטואליזציה של האחסון והרישות, ופיתוחים נוספים בעולם אבטחת המידע, על בסיס מוצר NSX. במישור השני, הכרזנו השנה על שיתופי פעולה משמעותיים. האחד עם יבמ (IBM) לטובת בניית ענן פרטי, והשני עם אמזון (Amazon), לעבודה בענן ציבורי".

"לצד כל אלה נדרש לשפר את חוויית המשתמש, ולספק נגישות לכלל האפליקציות בכל עת ובכל מקום. זאת, לצד הצורך להקצות סביבות מחשוב מהר יותר ולקצר את משך פיתוח האפליקציות. בדרכים אלו אנו מסייעים למנמ"רים להתמודד טוב יותר עם ריבוי האתגרים מולם הוא ניצב".

"המסע הדיגיטלי והיכולת לביצוע של השינוי כוללים שני רכיבים – תרבותי וטכנולוגי", סיכם פרנזל. "ההצלחה בהיבט התרבותי-ארגוני נשענת על היכולת להפיץ את בשורת השינוי בכל חלקי הארגון. בהיבט הטכנולוגי, המעבר של הארגון לדיגיטלי ייעשה בפעילות משמעותית בעולמות הענן והמובייל. בעוד שבעבר המחשוב הורכב מ'עמודים' – שרתים, אחסון ותקשורת – הרי היום, העננים הם ה'עמודים' החדשים. בדרך זו אנו מספקים לארגונים ארכיטקטורה חוצת עננים, עם יכולות מעבר ביניהם וניהול מרכזי, לצד צמצום עלויות התפעול".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים