אג'אי פטל, VMware: "אסור למנמ"ר לדאוג רק שהאורות ידלקו"
לדברי פטל, מנכ''ל וסגן נשיא בכיר ביחידת התוכנה בחברה, "המנמ''ר צריך להחזיר לעצמו את השליטה במחשוב הארגוני - זו שאבדה לו חלקית בשנים האחרונות"
"אסור למנמ"ר להיות עסוק כל היום וכל הלילה רק בתחזוקה, בדאגה שהאורות יהיו דולקים. עליו לשנות את מערך ה-IT בראשותו, על מנת להניע יוזמות ולהזריק חדשנות לארגונו", כך אמר בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים אג'אי פטל, מנכ"ל וסגן נשיא בכיר, יחידת התוכנה, VMware.
פטל מבקר בארץ השבוע. בעברו היה בכיר באורקל (Oracle) וב-BEA Systems. לדבריו, "המנמ"ר ניצב בפני שלושה אתגרים. האחד, הנעה מהירה יותר של העסק, כך שיגיב בזריזות לשינויים העסקיים בשוק הדינאמי. השני, צמצום המורכבות של מערך ה-IT. בשל תופעת 'צל ה-IT', במסגרתה מנהלי מחלקות בארגונים צרכו שירותי מחשוב בעצמם, המחשוב הפך להיות מורכב עוד יותר, וככזה, קשה עד בלתי אפשרי לניהול. האתגר השלישי הוא מענה לכלל איומי אבטחת המידע והגנת הסייבר, איומים ההולכים וגדלים, לצד הצורך להלום לשלל רגולציות".
"נוצר מצב מוזר"
נוצר מצב מוזר, אמר פטל, "התקציב של ה-IT נותר שטוח או הצטמצם, אבל המהות שלו והרלוונטיות שלו לארגון הופכת להיות קריטית ואסטרטגית יותר. צר לי על הקלישאה, אבל 'לעשות יותר (IT) בפחות (כסף)' – הופכת להיות המוטו לפיה המנמ"ר חי. המענה לכך הוא רק בחדשנות, היא זו שתחלץ אותו ממצב בלתי אפשרי זה".
המענה למצב זה, אמר פטל, "הוא במציאת דרכים לעסוק פחות בתחזוקה. מהתקציב שלו יש מעט מדי לחדשנות. עליו לשנות את מודל אבטחת המידע לפיו הוא פועל, כי גבולות הארגון השתנו, וה-IT כבר אינו רק בחצר הבית, אלא בחלקו בחוץ, בענן, בשירותים מקצועיים, או במיקור-חוץ. לאחר מכן עליו לבחון אילו תשתיות יש לו, מה יופנה לאילו אפליקציות ומערכות, מה קריטי ומה לא. עליו לבסס ממשל IT ובקרה".
לדברי פטל, "רבים מהמנמ"רים עימם אני נפגש אומרים לי שאינם רוצים לעסוק בדטה סנטר, אלא לצרוך שירותים. בנוסף, הם רוצים שניהול מערך ה-IT יהיה פשוט יותר, ניהול תשתיות אחוד. לצד אלה, עליהם לקבל נראות עם מדיניות. נראות כדי לדעת מה קורה, ומדיניות, כדי לפעול בצורה כמה שיותר פשוטה וממוכנת".
"בעת שהמנמ"ר בונה את ה-IT שלו מחדש, עליו לשיר בשני קולות", אמר פטל. "האחד, לתפעול המחשוב המסורתי, הישן, אך הקריטי. השני, לבניית ה-IT החדש, הדיגיטלי, העתידי".
"עליו לשאול עצמו איך הוא בונה תשתית IT גמישה יותר, המניבה אפליקציות ושירותים במהירות. רק כך יהיה ביכולתו לספק לארגון יתרון עסקי ובידול תחרותי, מבוססי חדשנות. עברו הימים בהם לקוחות ומשתמשים פנימיים חיכו שבועות או חודשים לאפליקציה, היום אנו מדברים על מענה בן שעות או ימים".
להיערך לשנים של סביבות משולבות
מחקרים שערכה החברה, ציין פטל, "העלו כי עד 2030 ארגונים יעבירו מחצית מעומסי העבודה שלהם לענן הציבורי. המשמעות היא שבמשך 14 השנים הבאות, על המנמ"ר ליצור יכולת לעבודה בסביבה משולבת. משולבת פעמיים: בדטה סנטר ובענן, ובענן – על סוגי ענן שונים".
לדבריו, "המחשוב צריך להיות נייד, לא במובן של טלפון מובייל, אלא בהיותו בעל יכולת שינוע, העברה. כיוון שבארגונים כיום יש 80%-60% מהמערכות הפועלות על גבי מכונות וירטואליות, אז מתקבלת אותה יכולת ניוד. ניתן להעביר מערכת ממצב של רישוי קלאסי לענן – ולהיפך".
"המנמ"ר מתחיל לחשוב בתפיסת דטה סנטר מוגדר תוכנה, SDDC, תוך שהוא מקבל יתרונות לגבי עומסי מחשוב, מיקום ואבטחת מידע. בעת שהוא הטמיע SDN, רישות מבוסס תוכנה, הוא יכול לחשוב על שינוי מודל האבטחה, ולעזוב את תפיסת ההגנה ההיקפית מהעבר – ולחשוב על הגנה ברמת האפליקציות".
VMware, אמר פטל, "מספקת את כל הדרכים לקראת העולם החדש: ענן בן כלאיים (היברידי), ענן פרטי, מערכות Hyper Converged, המשלבות תשתיות בצורה הדוקה, ומחברות תוכנה וחומרה לכדי ערימת IT אחת. דרך נוספת אותה אנו מציעים ללקוחות היא הליכה לספק שירות, מקומי או בינלאומי, שם המנמ"ר צורך את משאבי המחשוב שלו, ואני מספקים את שכבת הניהול, המיכון והאבטחה. עוד אנו מציעים שירותים חוצי ענן, המחברים בין העננים ומאבטחים אותם".
המנמ"ר, סיכם פטל, "צריך להחזיר לעצמו את השליטה במחשוב הארגוני, זו שאבדה לו חלקית בשנים האחרונות. עליו לנוע במהירות לעבר המסע לארגון הדיגיטלי, כי זה מה שיעשה אותו לאסטרטגי בארגון. עליו לעשות IT שיותר נערך מראש ולא מגיב בדיעבד, עם יותר מיכון ושירות עצמי".
תגובות
(0)