יושב ראש ה-FCC קורא להגדיל את רוחב הפס
עלייה של 10% ברוחב הפס הזמין עשויה להגדיל את התוצר הלאומי הגולמי של ארצות הברית בשיעור של בין 1.2% ל-1.5% - אמר ג'וליוס גנשובסקי, יושב ראש רשות התקשורת הפדרלית האמריקנית ● לדבריו, יש לגישה מהירה, קלה ולא יקרה לאינטרנט חשיבות רבה - במיוחד עבור קבוצות אוכלוסיה שעד כה לא נהנו ממנה
אין די בעצם הזמינות של הפס הרחב לכל תושבי ארצות הברית – כך על פי ג'וליוס גנשובסקי, יושב ראש רשות התקשורת הפדרלית (FCC) האמריקנית. גנשובסקי שב והדגיש השבוע את החשיבות הרבה שבגישה מהירה, קלה ולא יקרה לאינטרנט – במיוחד עבור קבוצות אוכלוסיה שעד כה לא נהנו ממנה.
הוא אמר את הדברים בנאום שנשא בספרייה הנשיאותית על שם הנשיא לשעבר של ארצות הברית, ביל קלינטון, בליטל רוק, ארקנסו. בנאומו, מנה גנשובסקי כמה מהמכשולים שניצבים בפני האימוץ של הפס הרחב, וקרא למצוא דרכים להתגבר עליהם. "אנשים רבים אינם מבינים את החשיבות של הגישה לאינטרנט בבית, או אינם מצוידים במיומנויות הנחוצות כדי להתחבר לרשת", אמר. "אחרים אומרים שאינם יכולים להרשות לעצמם לרכוש את השירות או את ציוד החומרה".
על פי גנשובסקי, שיעור האימוץ של הגישה לאינטרנט במהירות נמוכה באזורי ספר, בקרב בעלי הכנסה נמוכה, בני מיעוטים ואוכלוסיות קשישות עומד על בין 55% ל-70%. הוא ציין, כי לכ-10% מאוכלוסיית ארצות הברית אין כלל גישה לאינטרנט. גנשובסקי ציטט מחקר שבו נתגלה, כי עלייה של 10% ברוחב הפס הזמין עשויה להגדיל את התוצר הלאומי הגולמי של ארצות הברית בשיעור של בין 1.2% ל-1.5%.
כנקודת אור ציין גנשובסקי את העובדה שהממשל האמריקני הקצה להגברת הזמינות והאימוץ של הפס הרחב תקציב של שבעה מיליארד דולרים. תקציב זה הוקצה במסגרת התוכנית להתאוששות כלכלית, דרך משרדי המסחר והחקלאות הפדרליים, בעיקר מתוך שאיפה ליצור מקומות תעסוקה נוספים. במסגרת תוכנית זו, נדרשת רשות התקשורת הפדרלית לגבש עד פברואר 2010 תוכנית לאומית של פס רחב לטווח הבינוני והארוך.
"אנחנו רואים בפס הרחב אתגר קריטי בדור שלנו", הוסיף גנשובסקי. "כתשתית חיונית, חשיבותו מקבילה לזו של מסילות הברזל, רשת החשמל, הדרכים המהירות וקווי הטלפון בדורות הקודמים". לדבריו, "מדובר בפלטפורמה לקידום המסחר והתחרותיות הכלכלית, אשר מסייעת להתמודד עם אתגרים לאומיים נוספים דוגמת החינוך והבריאות".
גנשובסקי ציין לחיוב את המאמץ שנעשה בקונגרס האמריקני, על שתי מפלגותיו, ב-1994, בהנהגת הנשיא קלינטון, להתקנה של חיבורים מהירים לאינטרנט בבתי ספר ברחבי ארצות הברית. "בעזרת הפס הרחב, יכולים כיום תלמידים בכל מקום בארצות הברית – באזורי ספר ובמרכזים עירוניים כאחד – ליהנות מהמורים הטובים ביותר ומהמידע הטוב ביותר", אמר.
תגובות
(0)