אדוונטק ועדליא פיתחו מערכת בקרה לאגף התחבורה הציבורית במשרד התחבורה; ההיקף: 1.5 מיליון שקלים
פיתוחה של המערכת נעשה בסביבת הפיתוח של מיקרוסופט, והיא כוללת ארכיטקטורה מבוססת שירותים (SOA) ו-WCF Services של מיקרוסופט, בפלטפורמת ASP.NET ועל גבי בסיס הנתונים SQL Server 2008 ● המערכת תמכן את הדיווחים המתקבלים על פעילויות מפעילי התחבורה הציבורית ואת הבקרה הנעשית עליהם ● הפרויקט החל לפני חודשיים ושלב א' שלו צפוי להסתיים בינואר 2010
אדוונטק ועדליא פיתחו מערכת בקרה ואכיפה לאגף התחבורה הציבורית במשרד התחבורה. המערכת תמכן את הדיווחים המתקבלים על פעילויות מפעילי התחבורה הציבורית ואת הבקרה הנעשית עליהם. הפרויקט החל לפני חודשיים ושלב א' שלו צפוי להסתיים בינואר 2010. היקף הפרויקט נאמד בכ-1.5 מיליון שקלים.
בחלוקה שבין שתי החברות, אדוונטק אמונה על הפיתוח בהיבט המיחשוב ועדליא היא הפרויקטורית מטעם משרד התחבורה. יישום המערכת נועד לאפשר למשרד התחבורה לבצע מעקב על הפעילות השוטפת בתחום התחבורה הציבורית, מתוך מטרה להבטיח רמת שירות גבוהה לציבור הנוסעים בתחבורה הציבורית. המערכת מבצעת קליטה של נתוני הבקרה התפעולית, המגיעים מחברת הבקרה, ריבה יחזקאל ושות', ותומכת בתהליך הטיפול בנתונים אלה מול המפעילים. כך, ייצבר מידע מפורט אודות החריגות והטיפול בהן, לצד יכולות לספק ניתוחים תפעוליים של הנתונים. אגף התחבורה הציבורית במשרד התחבורה מפקח על 15 מפעילי תחבורה ציבורית, הפועלים ב-724 קווים, אשר מרוכזים ב-30 אשכולות בכל הארץ. במסגרת פעילות זו נדגמות 320 אלף נסיעות בשנה, באמצעי בקרה גלויים וסמויים.
בהיבט הטכנולוגי, המערכת פותחה על ידי אנשי אדוונטק בסביבת הפיתוח של מיקרוסופט (Microsoft). היא כוללת ארכיטקטורה מבוססת שירותים (SOA) ו-WCF Services של מיקרוסופט, בפלטפורמת ASP.NET ועל גבי בסיס נתונים SQL Server 2008. המערכת תאפשר קליטת קבצי אקסל (Excel) מחברת הבקרה, תוך שימוש ב-SSIS, ואילו הפקת הדו"חות תיושם תוך שימוש ב-SQL Reporting Services.
בשלב הראשון של הפרויקט, שיסתיים בעוד חודשיים, תעלה המערכת לאוויר, לאחר שייאספו נתוני הדיווחים על השירותים שסיפקו מפעילי התחבורה הציבורית. בשלב השני, שיחל מיד לאחר מכן, יופקו דו"חות הביקורת על בסיס אותם נתונים, תוך בקרה על החריגות בשירות לנוסעים.
המערכת תאפשר למשרד התחבורה לרכז את כל הנתונים במאגר מידע אחד; לקבל מידע עדכני בפורמט אחיד על מצב החריגות; לחסוך בזמן ולהתייעל בהיבט העברת המידע המתקבל מחברת הבקרה; לקבל פורמט אחיד לקליטת התגובה של המפעילים; לשלוח התרעות ותזכורות למפעילים על פי לוגיקה מוגדרת מראש; להפיק דו"חות תפעוליים עבור המשתמשים; לעבוד עם מאגר נתונים אחיד; ולקבל מידע עדכני על סטטוס הבקרות.
תגובות
(0)