בזכות ההיי-טק: יצוא השירותים מישראל גדל בכ-10%
יצוא שירותי ההיי-טק זינק במחצית הראשונה של 2016 ב-25% לקרוב לתשעה מיליארד דולר – כמחצית מכלל היצוא, שעמד על 18.5 מיליארד ● בלי ההיי-טק, הנתון היה יורד ב-1% ● האקזיטים רשמו צמיחה של כ-200%
יצוא השירותים עלה במחצית הראשונה של השנה בכ-10% ועמד על כ-18.5 מיליארד דולר – כך עולה מניתוח של היחידה הכלכלית של מכון היצוא. בענף ההיי-טק עמד היצוא על 8.8 מיליארד דולר – זינוק של 25% וקרוב למחצית מהיצוא הכללי, שללא ההיי-טק היה יורד ב-1%.
יצוין כי יצוא שירותי ההיי-טק לא כולל אקזיטים, כי אם שירותי פיתוח תוכנה (כולל מרכזי מו"פ תוכנה שפועלים בישראל), שירותי IT ומו"פ. היצוא של ענפי התוכנה וה-IT גדל במהלך המחצית הראשונה של השנה בשיעור של כ-18% והסתכם בכ-6.2 מיליארד דולר, וזה של שירותי המו"פ זינק בכ-45% לכ-2.5 מיליארד.
יצוא השירותים כולל אקזיטים גדל בכ-13%, בזכות זינוק של כ-200% בסעיף זה, שהסתכם בכמיליארד דולר.
מה עם הסעיפים האחרים?
מהניתוח עולה כי יצוא שירותי התיירות ממשיך לסבול מביקושים חלשים ומירידת ערכם של היורו והרובל מול השקל – מה שפגע משמעותית בתיירות הנכנסת מרוסיה ומהאיחוד האירופי. סך יצוא שירותי התיירות הסתכם בתקופה המדווחת בכ-2.6 מיליארד דולר, המהווים ירידה של כ-3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
יצוא שירותי התחבורה הושפע גם השנה לשלילה מהחולשה הכללית בהיקף הסחר העולמי, וירד בכ-14% לכ-1.75 מיליארד דולר. בשני השווקים הללו מדובר בהמשך של מגמות שהחלו בשנה שעברה.
לדברי שאולי כצנלסון, סמנכ"ל כלכלה ושירותים מקצועיים במכון היצוא, "השירותים בכלל וההיי-טק בפרט הפכו בשנים האחרונות להיות מנוע הצמיחה של היצוא הישראלי. לאור הקיפאון המתמשך ביצוא הסחורות, השירותים הם הגורם העיקרי התומך בהמשך הגידול של היצוא הישראלי ומונע ירידה כללית".
תגובות
(0)