HDS וקומוולט הטמיעו פרויקט גיבוי ושחזור באוניברסיטת חיפה
הפרויקט כלל הטמעה וגיבוי של כל מערכות הגיבוי וניהול הנתונים של אוניברסיטת חיפה בענן הפרטי שלה ● היקפו נאמד במאות אלפי שקלים
אוניברסיטת חיפה השלימה בימים אלה פרויקט הטמעה וגיבוי של כל מערכות הגיבוי וניהול הנתונים בענן הפרטי שלה. הפתרון שנבחר הוא של קומוולט (CommVault) ואת הפרויקט הובילה היטאצ'י דאטה סיסטמס (HDS), בשיתוף פעולה עם הראל.
מערך המחשוב של האוניברסיטה משרת יותר מ-25 אלף משתמשים. היקף הפרויקט לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בשוק מעריכים כי הוא נאמד במאות אלפי שקלים.
את הפרויקט יזם מולי צפריר, ראש אגף מחשוב ומערכות מידע באוניברסיטת חיפה. לדבריו, "כל מערך הגיבוי והשחזור שלנו היה מבוסס במשך שנים על מערכות ישנות מאוד ולא עדכניות לעידן החדש. לכן, הגעתי למסקנה שיש צורך לשדרגו".
צפריר ציין כי "מערך המחשוב של האוניברסיטה הוא מורכב ביותר. הוא חייב להכיל תשתיות שייתנו אוטונומיה מקסימלית למשתמשים השונים, שלהם צרכים שונים".
"המערכות הישנות הכתיבו מערך SLA שלא תאם את ציפיות המשתמשים וכיום, בזכות ההטמעה המהירה והקלה של המערכת והפשטות שלה, אנחנו מקבלים מכתבי תודה ממשתמשים", סיפר.
עוד אמר צפריר כי "הפתרונות שהוטמעו באוניברסיטה מספקים גיבוי לסביבה הווירטואלית, יכולת שחזור עצמי של ה-VM על ידי משתמשי קצה וגיבוי אפליקציות – כל זאת על פלטפורמה אחודה ופשוטה לניהול ולשימוש. מעבר לכך, מודל התמחור של קומוולט, המבוסס על כמות המעבדים בסביבה הווירטואלית, מאפשר לאוניברסיטה להתרחב בכמות הנפחים תוך כדי חיסכון משמעותי בהוצאות על גידול באחסון. השילוב בין HDS לקומוולט היה עבורנו פתרון מנצח ולכן בחרנו בו. התמיכה הנרחבת בגיבוי אפליקציות לא קונבנצניוליות ובמערכי האחסון מאפשרת לנו ליישם חזון טכנולוגי אטרקטיבי, עם הפנים לעתיד".
אחד הפרויקטים הראשונים של מולי צפריר באוניברסיטה
פרויקט הגיבוי הוא אחד הפרויקטים הראשונים אותם יזם צפריר, עם היכנסו לתפקיד מנמ"ר אוניברסיטת חיפה לפני כשנה וחצי. לפני כן שימש כשמונה שנים כמנהל חטיבת מערכות ארגוניות ותשתיות בבורסה, אליה הגיע לאחר שנים רבות בשירות הצבאי, אותו סיים כרב סרן ביחידת 8200. הפרויקט הגדול ביותר בו היה מעורב צפריר בבורסה היה המעבר למבנה החדש ברחוב אחוזת בית בתל אביב.
שי נוני, מנכ"ל קומוולט ישראל, אמר כי "כיום, המידע הארגוני של אוניברסיטת חיפה מגובה על ידינו. מרצים וסטודנטים יכולים לשחזור מכונות וירטואליות המשויכות אליהם ללא צורך בצוות ה-IT של האוניברסיטה".
אלי משה, מנכ"ל HDS ישראל, ציין ש-"המטרה בפרויקט זה הייתה לשדרג את מערך האחסון והגיבוי של האוניברסיטה, תוך שילוב של יכולות מתקדמות כמו וירטואליזציה, הגנה קונסיסטנטית על המידע, ארכוב המידע ויכולת העברתו לענן. כל זאת לצד יציבות, אמינות ושיפור ביצועים. הפתרונות של HDS וקומוולט מאפשרים לבצע עבודות שחזור וגיבוי פשוטות, לצד ניהול מידע חכם ויעיל, המספק תמונת מצב אמיתית למנהלי הארגון בכל זמן נתון".
תגובות
(0)