איך לשמור על פייסבוק ו-ווטסאפ נקיות מאלימות?

איגוד האינטרנט פרסם כמה כללים שיעזרו להקפיד על שיח מכבד ונעים יותר בקבוצות ווטסאפ ובעמודי פייסבוק ● מנהלים ומשתמשים - שימו לב

אלימות ברשת? צריך להילחם בזה. אילוסטרציה: BigStock

מגיפת האלימות והבריונות ברשת לא שוככת, בקרב ילדים ובני נוער – אבל לא רק. כחלק מהמאבק בה ולקראת פתיחת שנת הלימודים, פרסם איגוד האינטרנט הישראלי מדריך שיעזור לשמור את פייסבוק (Facebook) ו-ווטסאפ (WhatsApp) "נקיות מאלימות", לדבריו. המדריך נוסח בשיתוף משרדי הממשלה הרלוונטיים. באיגוד מדגישים כי הוא פונה לא רק לתלמידים, אלא בעצם לכולנו.

תחת הכותרת "אפס סובלנות לבריונות ברשת" נכללים במדריך ארבעה מסרים קצרים, המעודדים את חברי הקבוצות והעוקבים לנהל שיח מכבד ולהיאבק בתופעה. באיגוד מבקשים ממנהלי קבוצות ווטסאפ ועמודי פייסבוק להפיץ בקרב חברי הקבוצה או העוקבים את המסרים, ולקרוא להם לקבל אותם על עצמם ואף להפיצם לאחרים.

הכללים שמציע איגוד האינטרנט למנהלי קבוצות הווטסאפ להנחיל לחברים בהן

הכללים שמציע איגוד האינטרנט למנהלי קבוצות הווטסאפ להנחיל לחברים בהן

האיגוד מציע למנהלים לבקש מחברי הקבוצה או העוקבים אחר העמוד להתחייב לשמור על שיח מכבד, גם במצבים של אי הסכמה; לשמור על פרטיות המשתמשים ובני משפחותיהם; לא לפרסם תכנים שאינם ראויים או פוגעניים; ולא לנהל עימותים אישיים באופן פומבי.

הצעירים יכולים לחולל את השינוי

בתקופה הקרובה, עם תחילת שנת הלימודים, יוקמו קבוצות ווטסאפ רבות של כיתות, ועדי הורים וחוגים – מציינים באיגוד. עם זאת, לדבריהם, המסרים לא מיועדים רק לילדים או להורים לילדים. מנתונים שנאספו בקו החם של האיגוד עולה ש-55% מהפניות הן של מבוגרים בקשר לבריונות שהם חוו בעצמם.

בתהליך גיבוש המסרים השתתפו נציגי המשרד לביטחון פנים, משרד החינוך, הוועדה לזכויות הילד בכנסת, מגזין עשר פלוס ותיאטרון מאחורי הקלעים. באיגוד מציינים כי מאחורי המהלך עומדת התפיסה לפיה הצעירים הם אלה שמחוללים את השינוי אולם האחריות של כולנו, כבוגרים, היא להוות את הדוגמה עבורם.

נאוה גלעד, נשיאת האיגוד, אמרה כי "באופן טבעי, העיסוק בשימוש נבון, מכבד ובטוח במרחב הדיגיטלי מתמקד בדרך כלל בהשפעה שיש לו על ילדינו. הפעם החלטנו לדון דווקא בגולש הבוגר ותפקידו כמודל לחיקוי, בבחינת 'נאה דורש נאה מקיים'. אני מזמינה את כלל הציבור להצטרף אלינו לקחת אחריות והזדמנות לאמירה המאפשרת לכל אחד ואחת מאיתנו להתגייס לשיח תרבותי וסבלני יותר בקבוצות הוירטואליות, ולהבהיר איך אני רוצה שיתנהגו בקבוצות הווטסאפ שלי או בפייסבוק".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים