יאן ווילדבור, רד-האט: "העתיד הוא בקוד הפתוח – גם מיקרוסופט הבינה זאת"
המסר של ווילדבור, אוונגליסט לקוד פתוח באזור EMEA בחברה, למנמ''ר בישראל הוא: "הקשב לאנשיך, דבר איתם - בדוק מהי הדרך לעשות קוד פתוח בצורה הטובה ביותר"
"תשתיות ה-IT ישנות ברובן, ואינן נותנות לארגונים את הזריזות הנדרשת על מנת להגיב במהירות בעולם התחרותי של היום. המענה למצב אתגרי זה טמון בקוד הפתוח, ואחת ההוכחות לכך טמונה בעובדה שאפילו מיקרוסופט (Microsoft) הבינה זאת". כך אמר יאן ווילדבור, אוונגליסט לקוד פתוח באזור EMEA ברד-האט (RedHat).
ווילדבור ביקר בשבוע שעבר בישראל, ופגש לקוחות המבססים את מערכות ה-IT שלהם על קוד פתוח בכלל ועל רד-האט בפרט. בראיון בלעדי לאנשים ומחשבים אמר כי "המנמ"ר בכל ארגון שהוא, בכל מגזר תעשייה, בכל מדינה, ניצב מול אותן בעיות: יש לו מערכות IT מורכבות, חלקן מערכות Legacy (מורשת) ישנות, ובעיקר, עליו לספק תשתיות IT שיתנו ערך עסקי, שיסייעו לארגון להיות תחרותי, זריז, ומגיב במהירות לשינויים של השוק".
בנוסף, אמר ווילדבור, "הוא מצוי בצומת דרכים – מה להוציא החוצה, לענן – ומה להשאיר בתוך הבית. כאשר המנמ"ר מדבר עם עמיתיו המנמ"רים, כולם מגלים את אותו נתון, היחס 20-80".
"השליכו את התשתיות הלא תחרותיות שלכם"
"80% מתשתיות ה-IT שלו ישנות בחלקן ולא תחרותיות ברובן, ואילו 20% מהן הן אפליקציות ייחודיות, בדרך כלל פרי פיתוח עצמי – והן מהוות את ה'שפיץ' הטכנולוגי המניב לארגון ערך מוסף ויכולת בבידול ותחרותיות. לכן, המלצתי הגורפת למנמ"רים היא 'השלך את התשתיות הלא תחרותיות שלך'. התעשייה עשתה זאת כבר בעבר, וכעת זו הזדמנות נפלאה לעשות זאת שוב".
"רד-האט שותפה פעילה ו'דוחפת' את מיזם OpenStack", אמר ווילדבור. "מדובר בפרויקט תשתית כשירות, Infrastructure as a
Service- IaaS, למחשוב ענן. הפרויקט מפותח כקוד פתוח חופשי לשימוש, תומך במערכות הפעלה רבות – אך עיקר הפיתוח נעשה תחת מערכת ההפעלה Linux ועבורה. מפתחים מכל מגזרי התעשייה, ולא מעט מארגוני טלקום ופיננסים – מזרימים שורות קוד למיזם. זה מבסס את הקוד הפתוח בעולם ה-IT".
לא רק הספקיות עוברות – גם הלקוחות
לדבריו, "לא רק לקוחות ארגוניים הולכים לקוד פתוח, גם תעשיית ה-IT. לפני ימים אחדים יבמ (IBM) הודיעו כי ליבת ה-IT שלהם תהיה קוד פתוח, אפילו מיקרוסופט למדו את הלקח וזה משהו שלא היה אפשרי לפני שלוש שנים. נוצר מצב אירוני, שמיקרוסופט, גדולת ספקיות ה-IT עם תוכנה קניינית, היא החברה הכי טובה של רד-האט כיום".
"כיום, 40% מעומסי Azure, הענן של מיקרוסופט באירופה – רצים על Linux. המנמ"רים הפנימו את המגמה ומעבירים את ארגוניהם לסביבות IT פתוחות, אנו רואים פיתוחים בקוד פתוח אצל לקוחות בצורה לא פחות טובה מאשר אצל הספקיות. בעבר, נשענו על עצמנו, אבל המצב השתנה, תרומת המפתחים אצל הלקוחות הארגוניים לקוד פתוח – הולכת וגדלה".
"אמדאוס (Amadeus) היא חברה ותיקה הפועלת עשרות שנים, שמטפלת בהזמנת רוב הטיסות בעולם", אמר. "עד לפני חמש שנים הייתה להם מערכת קניינית ומיושנת מבוססת HP UNIX. אנשי החברה אמרו להם שהם, אמדאוס, הגיעו לניצול של מלוא הקיבולת במחשבים, ואינם יכולים לגדול יותר על התשתית הקיימת. הם קראו לנו. בעזרת אלפי המפתחים שלהם, בנינו את מפת הדרכים, האפיון והדרישות, והעברנו אותם לתשתית קוד פתוח, עם מיקרו-שירותים".
העולם החדש
זה העולם החדש, אמר ווילדבור, "עולם בו המפתחים בארגונים הם שבונים את התשתית מבוססת קוד פתוח, ואנו רק 'עוטפים' אותם עם תמיכה ורישוי".
לדברי ווילדבור, "התוכנות הקנייניות פוגעות בלקוחות, הן בהיבט הכספי והן בהיבט הטכנולוגי. כדי למנוע את המצב הזה יש להשתמש בתקנים פתוחים, ולשם הולך עולם ה-IT. כמו שספקיות ה-IT מבינות זאת, כך גם המנמ"רים מפנימים: מגיע אליהם דור צעיר של מפתחים, שאינו מכיר צורת פיתוח שאינה בקוד פתוח. אם המנמ"ר לא נותן להם לפתח בדרך זאת, הם עוזבים".
"הקוד הפתוח הוכיח את עצמו, ולכן לקוחות עובדים עימו", סיכם ווילדבור. "יש ביקוש לפתרונות קוד פתוח, כי הם מספקים את הסחורה ומשתלמים כלכלית וטכנולוגית. המסר שלי למנמ"ר בישראל הוא 'הקשב לאנשיך, דבר איתם. בדוק מהי הדרך הטובה לעשות קוד פתוח בצורה הטובה ביותר'. קוד פתוח זה העתיד".
תגובות
(0)